sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2012

Uudet blu-rayt + Buffy the Vampire Slayeria

Heat lähti CDonista hintaan 6,95e postimaksuttomalla viikolla. Viime katselukerrasta on kolme vuotta ja leffa aika hyvin muistissa, joten saa nähdä missä välissä tulee katsottua blu-raylta. Tämä oli jo dvd:llä, mutta sen laatu ei muistaakseni ole kovin ihmeellinen.

Demolition Man oli Amazon UK:ssa "kaksi kymmenellä punnalla" -tarjouksessa, ts. yhdelle leffalle tuli hinnaksi kuusi euroa. Tykkään paljon DM:stä ja viime katselusta on monta vuotta, joten katselu lähitulevaisuudessa voisi olla paikallaan. Tämäkin oli jo R2-dvd:nä, mutta se on wanha julkaisu, ja laatu luultavasti vielä heikompi kuin Heatissa.

Demolition Manin kaverina kuudella eurolla tuli 16 Blocks, joka näkyi taannoin töllöstä ja yllätti sillä, miten hyvä se olikaan. Eli en ollut koskaan vaivautunut katsomaan sitä, my bad.

Blade Runnerin Final Cut -versio tuli katsastettua tammikuussa 2009 muistaakseni kirjastosta lainatulta dvd:ltä, voisi kyllä katsastaa lähiaikoina uudestaan blu-raylta. Tilasin tuon CDonista postimaksuttomalla viikolla hintaan 8,95e, vielä edellisenä päivänä hinta oli ollut 11,95e, joten hyvä että odotin.

Blade Runnerin mukana tuli Batman Begins -blu-ray hintaan 6,95e. Olihan tämä jo dvd:llä, mutta ajattelin, että kun The Dark Knight tuli taannoin hommattua bd:llä, niin nämä kaksi ensimmäistä osaa olisi kivaa katsoa blu-raylta ennen kolmannen leffan ilmestymistä.

Kaikki seitsemän kautta sisältävän Buffy-boksin sai Amazon UK:sta 48 eurolla, oli viikon diileissä, nyt se on loppuunmyyty. Uudet kausiboksit ovat niitä samoja, jotka tulivat tuossa boksissa.

Sarja oli toki jo hyllyssä, mutta kaudet 1-4 olivat region 1 -julkaisuja, ja totesin vastikään, että R1-levyjä pyörittävä dvd-soitin pitäisi kai julistaa kuolleeksi, kun dvd-kelkka ei enää aukea ainakaan ilman apua. En alkanut nyt ronkkimaan sitä. Onhan tuo Sansuin soitin pelannutkin jo yli kymmenen vuotta.

Joka tapauksessa ajankohta vaikutti tarjouksen vuoksi sopivalta Buffy S1-S4:n päivittämiselle R2-levyihin. Bonuksena tässä olisi sekin, että saisin viimein neloskauden widescreeninä, R1-julkaisu kun ei ole sitä. Mukana on nootti Whedonilta, että sarja tehtiin 4:3:a ajatellen, mutta ihan sama, wide-versiot kauden jaksoista ovat tuntuneet kelpaavan oikein mainiosti ne nähneille.

Kaudet 5-7 olivat minulla ennestään tyyriissä, kirjamaisissa julkaisuissa, samoin Angelin toinen ja kolmas kausi. Tajusin vastikään, että olin muistellut joulukuussa väärin ostaessani Prismasta Angelin kakkoskauden, että minulla olisi siitä entuudestaan R1-versio. Hoksasin vähän aikaa sitten, että hetkonen, minullahan olikin hyllyssä se kirjamainen R2-julkaisu, en vain muistanut enää sitä.

Ajattelin antaa Buffyt (R1 S1-S4 + vanhat S5-S7) ja Angelin S1-S2 (vanha R1-S1 ja se kirjamainen S2-julkaisu) kaverille, joka ei ole sarjoja nähnyt, mutta on todennut olevansa kiinnostunut tsekkaamaan ne. Noilla vanhoilla R2-julkaisuilla on kyllä vähän sellaista tunnearvoa, ja ajattelin ensin, että jos pitäisin ne itselläni ja antaisin pois Buffy S5-S7:n siitä uudesta boksista, mutta nuo vanhat julkaisut eivät mahdu siihen laatikkoon, ja sitten tuntuu tyhmältä jos lootassa on vain neljä koteloa seitsemän sijaan.

Sitten tuli myös mieleen, ettei levyjen ottaminen niistä taskuista ja niihin takaisin laittaminen ole niin kätevää kuin muovipidikkeiden käyttö, ja onhan näissä uusissa levyissä myös suomenkieliset tekstit, jos niille vaikka olisi joskus käyttöä. Joten voin antaa ne hienot vanhat julkaisut pois ja sanoa, että jos sarja ei miellytä, voin ottaa ne R2-levyt takaisin. Angelistakin ajattelin pitää sen uuden, halvemman julkaisun, kun siinä on helpompi käsitellä levyjä.

Buffy loppui Suomessa marraskuussa 2004, enkä ole finaalin jälkeen katsonut sarjaa ollenkaan. Seitsemän vuotta on siis ollut taukoa Buffysta, ei uskoisi. Voisi kyllä aloittaa sen alusta, samaa olen tuumannut pitkään myös X-Filuista ja Six Feet Underista, jotka istuvat hyllyssä kokonaisuudessaan. Samaan aikaan vaan olisi pino uudempia sarjoja odottamassa katsomista, joten nähtäväksi jää, milloin ehdin/viitsin alkaa katsoa vanhoja sarjoja uudestaan. X-Filesissä toki olisi se houkuttimena, että missasin useita jaksoja kahdelta viimeiseltä kaudelta niiden tullessa tv:stä.