perjantaina, maaliskuuta 30, 2012

Uusi TV, uusia levyjä & Mass Effectit

32-tuumainen Panasonic TX-32LXD80 -lcd-töllö (HD-ready) vaihtui vajaat kolme viikkoa sitten toiseen, 40-tuumaiseen Sonyn kdl-40d3660-malliin (full-HD).
Kyllähän tuo tuntui aika isolta, kun oli tottunut tiirailemaan 32-tuumaista ruutua, mutta nyt siihen on jo tottunut. Toinen asia, jonka huomasi heti oli selvästi parempi mustan taso. TV-taso kävi vähän ahtaaksi, kuten kuvasta näkyy.

Jos joku ajatteli edellisen merkinnän jälkeen, että olisi minullekin kelvannut Buffy-boksi alle 50 euron hintaan, niin sen saa taas halvalla Amazonin pääsiäisalesta, n. 46,6 euroa, eli vähän halvemmalla kuin viimeksi (48,11 euroa).

Uusia leffahankintoja on tullut myös tehtyä:

The Salton Sea lienee D.J. Caruson paras leffa. Tykkäsin kyllä paljon Disturbiasta, mutta sillä ei ehkä ole niin suurta uudelleenkatseluarvoa kuin tällä. Caruson I Am Number Four odottaa digiboksilla, kun Viasat näkyi yhden viikonlopun ilmaiseksi, mutta se ei taida olla kovin hääppöinen. Tämä ei maksanut montaa euroa kun tilasin CDonista, silti olisin saanut myöhemmin halvemmalla Anttilasta, parilla-kolmella eurolla.

Seraphim Fallsin näin jokunen vuosi sitten dvd:ltä, nyt blu-rayn sai Anttilasta viitosella.

Ei ole pitkä aika siitä kun näin To Live and Die in L.A.:n ensimmäistä kertaa kaverin kotiteatterin kankaalta. Blu-ray lähti Anttilasta muistaakseni 4,99 eurolla.

Drag Me to Hell oli viimeisin/viimeinen pressinäytöksessä katsomani leffa, sen koommin sitä ei olekaan tullut nähtyä. Harvoinpa nykyään leffoja tulekaan katsottua uudestaan pitkään aikaan.

Nuorempana jaksoin katsoa joitakin suosikeita luultavasti kymmeniä kertoja, ja muistan kun katsoin Avalonin heti leffan päätyttyä uudestaan. Nykyään katsomista odottaa aina sellainen määrä levyjä, ettei ole aikaa tai kärsivällisyyttä katsoa jotain pian uudelleen. Drag Me to Hell oli viidellä eurolla Anttilassa.

The Othersin viime katselusta saattaa olla jo kymmenen vuotta, tosin vaikea olla varma. Monta vuotta siitä on joka tapauksessa. Tämäkin viidellä eurolla Anttilasta.
Lopuksi Red Riding -trilogian keskimmäinen osa, sekin Anttilasta viitosella. Kolmosen blu-rayn ostin aiemmin Lappeenrannan Anttilasta, nyt olin ostaa myös ensimmäisen osan samaan hintaan, mutta en sitten ostanut kun se oli jo dvd:llä. Asia kyllä jäi kaivelemaan sen verran, että pitää se ensimmäinenkin osa saada bd:llä, tiedä sitten olenko saamassa sitä enää tuohon hintaan.

Pari pelihankintaa myös:

En ole pelannut ensimmäistä Mass Effectiä, joten ostin sen kun PC-versio tuli vastaan vajaalla viidellä eurolla CM:ssä. Ajattelin laitevaatimuksista, että onpa minulla vanhemmassa läppärissä Vista, mutta Windows 7:hän sekin jo oli, enkä saanut peliä toimimaan. No, ehkä sen saa vielä joskus pelittämään esim. jos tulisi pöytäkone laitettua jossakin välissä. Eipä tuo välttämättä läppäreillä toimisi, vaikka olisi oikea käyttis (XP tai Vista), Bioschokin jälkeen jokin näyttisongelma ei yllättäisi ollenkaan.

Kolmosta olen pelannut innolla. Vähän aikaa siinä kesti, että peliin pääsi kunnolla sisään, mutta sama juttu oli oikestaan kakkosessakin. Pelissä on vielä paljon pelattavaa, mutta tällä erää sanoisin, että se ei pettänyt odotuksia. Pelin lopusta on tullut valituksia, saa nähdä mitä tuntemuksia se sitten herättää. Ostin heti ennen pelin aloitusta From Ashes -lisärin, joka suututti pelaajat, kun sen sisältöä (tärkeimpänä uusi hahmo) ei tarjottu heti pelin mukana (paitsi collector's editionin ostajille, jotka saivat latauskoodin). Minulle ihan sama, ja ostin lisärin ennen pelin aloittamista.