maanantaina, kesäkuuta 04, 2012

Prometheus, uusia leffoja & pelejä + heppakommellus

Jahas, onnistuin julkaisemaan jonkin kiehtovan ikivanhan joulutorttumerkinnän uudestaan, näkyi siis Google Readerissa tuoreimpana, ei itse blogin puolella. No samapa tuo, ainakin jotain toimintaa blogissa.

Isoja juttuja tapahtunut, minä sain vakitöitä (tiedotussihteeri) Lappeenrannasta (aloitan heinäkuussa) ja veli vaimoineen perheenlisäystä. Se siitä.

Prometheus tuli käytyä katsomassa Lappeenrannassa lauantaina. 3D-näytös oli se. Alussa kun trailereita alkoi tulla 3D:nä, tuumasin että onko näissä laseissa jotain vikaa, kun ei näy kunnolla. Sitten kuitenkin kangas pimeni ja heppu tuli pahoittelemaan, että laitteistossa on ongelmia ja että hän kyllä ennen näytöstä varmisti, että näkyisi oikein. Menisi viisi minuuttia laitteiden boottaamisessa tms., lopulta se oli paremminkin kymmenen minsaa. Trailerit skipattiin ja mentiin suoraan leffaan.

Ainoa näkemäni 3D-leffa oli tätä ennen Burtonin Alice in Wonderland, eikä se nyt ollut mikään omg-kokemus. Se taisikin olla jälkikäteen tehty 3D:ksi. Tässä 3D toimi paljon paremmin ja oli ihan hyvin tehty. Itse leffa ei pettänyt, semmonen 4½/5 pojoa. Ei nyt Alienin tai Aliensin veroinen, mutta oikein mainio kuitenkin. En ollut katsonut mitään trailereita tai muita videoita, enkä lukenut juonikuvauksia etukäteen, joten en tiennyt leffasta juuri muuta kuin että sen piti alunperin olla Alien-prequel ja sitten se ei lopulta enää ollutkaan sitä paljoa.

Kyllähän se selkeästi sijoittui samaan maailmaan ja mukana oli useita Alieninsa katsoneille tuttuja juttuja. Toivottavasti tekevät vielä jatkoa, Ridley Scott tuntui olevan asiasta kiinnostunut. Jos joku on yhtä spoilerikammoinen kuin minä, niin sanoisin, että kyllä ne viraalivideot (TED-video, Introducing David 8 ja Quiet Eye) voi katsoa huoletta ennen leffaa, kun ne eivät sisällä matskua siitä, taustoittavat vain hahmoja.

Lappeenrannan Anttilassa oli ilokseni paljon hyviä blu-ray-leffoja viitosella. Olisi siellä ollut enemmänkin ostamisen arvoisia levyjä, mutta yritin nyt pitää määrän kohtuuden rajoissa.

Uusi Dawn of the Dead löytyi entuudestaan region 3 -levynä ja Die Hard R2-julkaisuna, muita ei ollut entuudestaan levyllä. Dawnin katsomisesta on jo monta vuotta, olisinkohan pari kertaa sen nähnyt. Layer Caken olen luultavasti kerran katsonut, 300:n olen nähnyt yhdesti. There's Something About Maryn ostin aikoinaan videolla ja sen olen nähnyt monesti, Die Hard oli tosiaan jo dvd:llä, mutta sepä on wanha julkaisu ja laatu tuskin päätä huimaa etenkin bd:n rinnalla, joten viitosella oli sama päivittää. Open Rangen olen nähnyt kerran, varmaan vuonna 2004, enkä muista siitä yhtään mitään.

Muutama pelikin on tullut ostettua taas, halvalla. CDoniin oli Facebookista saatu viiden euron alennuskoodi, jonka käytin 4,95e:n hintaiseen Metro 2033::een, ts. vain postituskulut 2,95e jäivät maksettavaksi. En ole vielä saanut peliä.

Toinen oli Steamin alennuksesta ostettu Limbo, 3,99 euroa. Pelasin sen demoa PS3:lla ja kyllähän sen tuohon hintaan osti ilman suurempia pähkäilyjä. En ole vielä pelannut PC:llä.

Kolmas ja viimeinen oli perjantai-iltana ostamani Saints Row the Third, joka oli Steamissa 66% alennuksessa 10,19e, norm. 29,99e. En ole vielä pelannut.

Battlefield 3:n yksinpelin pelasin läpi, pidin paljon. Verkkopeliä en ole vielä pelannut kuin vähän, jotenkin se ei herättänyt semanlaista innostusta kuin Battlefield 2:n nettipeli aikoinaan. Mahtaisikohan Battlefield 2 toimia Win7:llä, ja voikohan sitä vielä pelata verkossa? Ostin sen joskus lähivuosina muutamalla eurolla, enkä saanut sitä toimimaan läppärissä Vistalla. Nyt ei ole mitään hajua, missä koko peli on.

Se aiemmin mainitsemani The Woman tuli katsottua, 4½/5 pojoa sille. Tykkäsin myös saman ohjaajan The Woodsista, joka on tullut jo pariinkin otteeseen töllöstä. Ostin sitten leffan dvd:llä, blu-rayta ei ole olemassa. McKeen mainio May löytyy hyllystä region 1 -levynä. Miehen Masters of Horror -jakso Sick Girlin olen nähnyt, mutta sitä ei ole omana. Sekin oli hyvä.

Sunnuntaina oltiin kodin lähistöllä kävelyllä, kun kaksi tyttöä oli hevosen kanssa liikkeellä, toinen sillä ratsasti. Siinä sitten nurmella hevonen alkoi liikehtimään sen verran aggressiivisesti, että laitoin kännykästä kameran päälle sen varalta, josko siitä syntyisi jotain joko Hauskohin kotivideoihin tai 45 minuuttiin. Tyttö sitten tipahti hevosen päältä nurmelle, onneksi ei kuitenkaan tuntunut sattuvan pahemmin. Kävelimme pois paikalta ja parin minuutin päästä tulosuunnasta alkoi kuulua nopea kavioiden kopina. Sieltähän se hevonen laukkasi yksikseen, piti varulta mennä vähän sivummalle ettei se varmasti tulisi päälle.

Koni juoksi siitä ohi ja samaan aikaan kuului huuto että "ottakaa se kiinni!" kun hevostytöt juoksivat hepan perässä. "Teillä ei ole ihan paras mahdollinen päivä", totesin tyttöjen kiirehtiessä ohitsemme asiaa kommentoimatta. Hevonen taisi jossakin vaiheessa hidastaa vauhtia ja oli muutenkin hyvin mahdollisesti menossa takaisin läheiselle tallille, joten eiköhän tarinalla ollut onnellinen loppu. Todisteena tapahtuneesta esitän oheisen kuvasarjan.