perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Melkein Loppuunkäsitelty

Ostinpa sitten eilen Härkösen uusimman, Loppuunkäsitelty, yhdessä tämän artikkeleita kokoavan Terveisiä pallomerestä-kirjan kanssa. Kiva, paitsi että tänään aamulla kuulin äidiltäni, että tämäkin on ostanut Loppuunkäsitellyn, josta maksoin 25,90 euroa. Pirskatti. Soitin Suomalaiseen ja tiedustelin, olisiko palautus mahdollista. Olisi, mutten saisi rahoja takaisin, voisin joko vaihtaa toiseen kirjaan tai ottaa kirjan arvoisen lahjakortin. No, se kuulosti ihan hyvältä.

Viime yönä katsoin viimein dvd:ltä Catch-22:n, joka olikin mainio. Tänään aloin sitten katsomaan Battlestar Galactica-minisarjaa, joka olisi oikeasti pitänyt katsoa ennen 1. kautta, mutta sattuneesta syystä tämä meni nyt harmillisesti näin päin. Minisarja oli mainio, mielestäni aika samaa erinomaista tasoa kuin ykköskausikin. Mielessä kävi, että jos katsoisi sitä esmes jakso per päivä. Eihän siitä mitään tullut, etenkin kun jaksojen vaihtumista ei edes huomannut, kun krediitit oli poistettu välistä ja koko minisarja oli kuin 2h 55 minuutin leffa, jonka ilolla ahmin kerralla. On se vaan erinomainen sarja.

Suomalaisessa sitten otin kätöseeni Larry J. Kolbin muistelmakirjan Overworld - Confessions of a Reluctant Spy, jota olin alkuviikosta lueskellut vähän matkaa kaupassa. En uskalla katsoa Amazonista, monta tähteä on saanut. James Ellroy kirjoittelee kuitenkin kannessa:"A terrific memoir. Larry Kolb explicates the world of espionage and secrets with sagaciousness and savvy. This book is a stand-alone original." Koska kirja maksoi 11,90 euroa, voisin ottaa vielä jotain muutakin. Harkitsin uusinta Viivi ja Wagner-albumia, mutta päädyin SFX-lehden lokakuun numeroon, vaikka se maksaisi hitusen vähemmän.

Rahaa ei kuulemma vaihdossa pystyisi saamaan, kertoi myyjä. Jäljelle jäävän rahamäärän (miinustettaessa Härkösen kirjasta) saisi kuitenkin lahjakorttina, joita ei kuitenkaan siinä kassalla ollut. Niinpä myyjä vei minut toiselle kassalle ja pyysi toista myyjää hyvittämään 4,70 (tai 4,90, en muista) euroa lahjakorttina. Minut siihen vieneen myyjän poistuttua uusi myyjä totesi, että hän voisi antaa rahan käteisenä. Tämä sopi minulle, enkä sanonut mitään edellisen myyjän puheista. Kilisevät käteen saatuani kiiruhdin pois kaupasta.

En sitten jaksanutkaan lähteä katsomaan aamukymmeneksi Exorcism of Emily Rosea. Oikeastaan olin laittanut herätyksen niin myöhälle, etten olisi edes ehtinyt leffaan. Siitä ei ole edes tiedossa enempää pressinäytöksiä, noh, ei voi mitään. Maanantaina tietty aamuvuoro, joten Flightplan ja 40 Year Old Virginin ainoa pressinäytös menee ohi. Onneksi Flightplanin sentään voi tsekata vapaapäivänä lokakuussa, sitä ennen näkyisivät myös Inside Deep Throat ja A History of Violence, saa nähdä jaksaisiko katsastaa kolme leffaa putkeen.

Kannettava ei sitten tullut tälläkään viikolla huollosta, Mikrobitin tilaajalahja (5.1-kuulokkeet mikrofonilla) sentään tuli viimein.