tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

The end of opintotuki

Käväisin tässä aamupäivällä työvoimatoimistossa, että saisinko matkakorvauksia etelään (töihin) menosta. Enpä, kun se on työharjoittelua. Eipä sitten. Seuraavaksi suuntasin Kelaan, jossa tiedustelin, saisinko opintotukea toukokuulta, koska en saisi kuitenkaan palkkaa vielä alkukuusta. Enpä, kun tukea ei anneta siltä kuulta kun on palkallisessa työssä (josta saa yli 505e/kk), vaikkei palkkaa silloin vielä olisi saamassa. Eipä sitten, näin olin arvellutkin. Asumistukeakaan en olisi saamassa, kun ei ole mainittavia asumiskuluja. Niinpä oli järkevintä lopettaa opinto- ja asumistuki. Virkailijan opastuksella täytin lomakkeen, ja asia oli sillä selvä. Ensi kuun alussa ei tilille sitten ilmaannu tukiaisia. Weird...

Soitin eilen illalla isälle, että hakeekin pois Torniosta perjantaina, eikä torstaina, kuten aiemmin oli ollut puhetta. Kun on niin kiireistä ollut nyt, eikä ole ehtinyt pahemmin pakkailemaan. Talkkari kävi viimein tänä aamuna korjaamassa/vaihtamassa työpöydän näppistuen. Nyt ei tietääkseni ole enää mitään hajalla kämpässä.

3 Comments:

Blogger Toveri said...

Minulle taas Kelassa annettiin ymmärtää kutakuinkin päinvastaista, jotain, että tuo tuloraja laskettaisiin kuukausien keskiarvosta ja että minun ei kannattaisi perua opintotukeani viimeiseltä kuukaudelta, vaikka saisinkin palkkaa.

4/19/2005 6:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jos vuositulo ei ylitä tiettyä rajaa, oliko se nyt 9090€ jos saa tukea 9 kuukautta niin saa tienata sen 9090 vaikka yhtenä päivänä ja tuellisena kuukautena. Eli saisit kyllä Toukokuun tuen nostaa jos vuositulosi eivät ylitä sitä rajaa minkä Kela on asettanut. Tuo 505 on vaan keskiarvo, eli jos tienaa joka kuukausi niin saa tienata tuon verran kuukaudessa silloin kun tukea saa. Ja sitten tuettomina 1500.
Vähän sekavaahan tuo on, mutta tukeen siis vaikuttaa koko kalenterivuoden tulot, ei se, että jonain tuellisena kuukautena tienaisi yli 505.

T: Jaakko

4/19/2005 6:32 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Tattis, mutta koska kyseessä on työharjoittelu, eri säännöt pätevät:"Opintorahaa ei myönnetä, jos opiskelijan opiskelusta tai tutkintoon pakollisena kuuluvasta työharjoittelusta taikka työssäoppimisjaksolta saama palkka on keskimäärin vähintään 505 euroa kuukaudessa." - Kelan sivu

4/19/2005 11:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home