sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2005

Mielleyhtymiä

Roskat ulos vietyäni ja käsiä pestessäni mieleen tuli lausahdus "do you ever watch that show 'Cops'?" Muutaman sekunnin kuluttua muistin sen olevan Pulp Fictionista, Vincentin/Travoltan suusta. Sitten muistin, että tämän hahmo sanoi elokuvan alkupuolella "I don't watch TV", ja huomasin pienen ristiriidan näiden kahden lausahduksen välillä. Tarkistin käsikirjoituksesta ensimmäisen kohdan (joka oli oikeasti "ever seen that show 'COPS'?", tsk tsk), ja huomasin, että Vincent jatkaa "I was watching it once". Siihen se sitten päättyikin, tämä ajatusketju. Vincent ei ehkä katso juurikaan TV:tä, mutta on hyvin voinut katsella Copsia. Olipa taas järkevää.

Olen uhrannut hieman ajatusaikaa sille, mitä DVD-levyjä ottaa ensi sunnuntaina matkaan etelään. Valitettavasti saldo jäänee muutamaan nimikkeeseen, vaikeapa sinne on hirveätä läjää rahdata, kun bussilla ensin matkustaa Uuraisille ja sieltä henkilöautolla Espooseen. Niinpä 270:stä mukaan lähtee vain muutama hassu nimike, ja kokoelma jää Kuusamoon pölyttymään 32" töllöni kera. Karua. Mukaan ajattelin ottaa Alias S1:n & S2:n, Angel S2:n ja Firefly-boksin. Ainakin. Aliaksista olen katsonut vain muutaman jakson per boksi, Angel S2:sta olen TV:stä nähnyt en tiedä monta jaksoa, mutta DVD on vielä muoveissa, kuten myös Firefly, jota näin hyvin vähän TV:stä.

Jännittää tuo Dempsey and Makepeace-tilaus, että miten sen kanssa käy. Tuli jo ihan kärsimätön olo, kunnes muistin, ettei tilauksesta ole vasta kuin pari päivää. Kun tilausstatuksessa ei ole tapahtunut mitään. D&M oli 80-luvun suurimpia sarjasuosikeitani, ja vaikka en niitä uusintoja hirveästi lopulta töllöstä tiirannutkaan (Alkio-opistolla olo vaikutti varmasti jonkin verran asiaan), uskonpa että katsoisin ihan mieluusti niitä DVD:ltä. Eivätköhän nuo päädy ennemmin tai myöhemmin käsiini.

Yksi toinen 80-luvun sarja (joka tosin alkoi Suomessa vuoden 1990 helmikuussa), jota haluaisin nähdä, on Friday the 13th (Aaveita ja kummituksia) (ei mitään tekemistä elokuvasarjan kanssa), jossa mies ja nainen metsästivät takaisin antiikkikaupan kirottuja tavaroita, jotka olivat perineet joltakin sukulaisukolta. Taisi olla niin, että myyjäiset pidettyään löysivät nootin ukolta, että kamat ovat kirottuja, joutuivat sitten metsästämään niitä takaisin. Yhdessä jaksossa oli kynä, jolla kirjoitetut jutut tapahtuivat oikeasti, toisessa (itseasiassa aloitusjaksossa, joka muistaakseni nähtiin kahdessa osassa) pikkutytön (jota esitti näköjään Sarah Polley) kirottu nukke, ja kolmas jonka muistan olivat nyrkkeilyhanskat, jonka seurauksena öisillä kaduilla kuolemantapauksia tuotti nyrkkeilijän varjo. X-Files kenties pölli tästä "tappava varjo"-idean jaksoonsa Soft Light. Muutenkin molemmissa sarjoissa mies ja nainen selvittelivät yliluonnollisia tapauksia. Katsoin sarjaa innoissani pentuna (8 vee), tiedä sitten miten hyvin se toimisi nykyään. Julkaisuoikeudet ovat muistaakseni Universalilla, joka on sarjojen julkaisijana ollut aika perseestä.