perjantaina, huhtikuuta 01, 2005

Perjantai-illan huumaa

Aamulla vähän huoletti, katsoisiko koululla kukaan kieroon eilisen TV-lähetyksen vuoksi. Jos olisin vaikka onnistunut suututtamaan ihmisiä tai sitten nolaamaan itseni. Huoli oli onneksi turha. Pari kaveria, joiden kanssa tuli asiasta vähän puhuttua, eivät sanoneet mitään siihen viittaavaa, että olisin mokannut. Toinen taisi jopa sanoa että olin hyvä. Eikä kukaan näyttänyt katsovan minua ärsyyntyneesti, päivän aikana jopa pari lähetystä tekniikkapuolella duunannutta (tyttö ja poika) moikkasivat minua (eri aikaan päivästä, eivät siis yhdessä), vaikken heitä sinänsä mitenkään tunne. Joten kiva, ehkä katson sen lähetyksen jo vuoden kuluttua.

Tänään tuli saatua aikaan tavallista enemmän. Lyhytelokuvan äänten jälkikäsittelyssä ei kyllä päästy alkuunkaan, kun tekniikka ei joko toiminut tai sitten sitä ei kukaan osannut käyttää. Monenlaista muuta tuli kuitenkin hoidettua pois alta. Kävin hommaamassa koululla sihteeriltä todistukset, jotta saan VR:n opiskelijakortin sun muuta. Ruokatunnilta lähtiessä lähistölle ilmaantui sopivasti pari talonmiestä, ja tiedustelin, josko ensi viikolla onnistuisi lonksuvan työtuolin, heikosti paikallaan pysyvän ovenkahvan ja yhden laudan osalta hajonneen sängyn korjaus. Helpotuin, kun asian suhteen ei ollut ongelmaa, talkkari kävisi kylässä ensi viikolla. Viat ovat ikivanhoja, mutta nyt niille pitää viimein tehdä jotain, kun muutto lähestyy, ja olisi kiva saada vakuusraha takaisin. Yksi lamppukin on kyllä vähän hajalla, mutta sen saan ehkä fiksattua pikaliimalla...

Soittelin myös kämppiksen kuusamolaiselle opiskelukaverille ja varmistin, että tämä pääsisi kaveriksi ensi perjantaina YleX:n haastatteluun iltaseitsemältä. Onneksi pääsi, nyt ei hermostuta enää, että olisin (ainakaan yksin) täysin neuvottomana toimittajan Kuusamo-kysymysten kanssa. Soitin sitten naistoimittajalle, kuten olin luvannut, ja kerroin että kaveri löytyi haastatteluun. Makuunista vuokrasin tänään Some Kind of Monsterin ja Paul W.S. Andersonin jonkun neverheard-leffan, jota mainostetaan että Sixth Sensen ja The Othersin tyylinen tms. Niin just. Mahtaapa olla erinomainen. Ja syy jälkimmäisen vuokraamiseen on siis, että DVD-palstan deadline on maanantaina. Huomenna pitäisi saada se Splinter Cell 3, jos Pelikettujen myyjä pitää sanansa ja tuo sen mukanaan Kemistä.