keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2005

Kotosalla

Tulin nyt yöllä Tornioon, klo. 1.35 osapuilleen, lähdettyäni matkaan Uuraisilta klo. 15.15. Jyväskylässä oli n. 40 minuutin odotus, Oulussa n. 1h 5min, Kemissä 10-15 min.

Aamulla joku tyttö (ehkä tuottaja) soitteli koululta, voisinko tulla torstain (koulun) TV-livelähetykseen kommentoimaan koulun viime vuoden lyhytelokuvia. Kun kuulemma arvostelen elokuvia, ja he kipeästi tarvitsisivat jonkun kommentoimaan lyhäreitä. Ilmeisesti yksi opettaja tulisi kommentoimaan teknistä puolta. Totesin, ettei minulla välttämättä olisi mitään järkevää sanottavaa (ei kuulemma haittaisi), mutta suostuisin, jos eivät parempaa keksisi ja olisivat ihan pulassa. Asia olikin sillä selvä. Torstaina sitten nolaamaan itsensä töllöön. No, eipä noita katsojia hirveästi kuitenkaan ole, joten en varmaan jaksa hirveästi stressata.

Päivällä matkaan lähdettyäni soitteli sitten YleX:n naistoimittaja, josta yksi opettajani puhui joskus taannoin. Opettaja mainitsi toimittajan ilmaantuvan Tornioon huhtikuun alkupuolella radiokuunnelmafestareille, ja tarvitsisi Kuusamolaisen haastateltavan (tai pari) puhumaan kotikunnastaan. Eipä siinä viitsinyt kieltäytyäkään, joten nyt se sitten soitteli se toimittaja, ja tiedusteli sopisiko ensi viikon perjantaina iltaseitsemältä haastattelu yhdessä baarissa. Harmittelin mielessäni, etten ollut tehnyt mitään sen eteen, että löytäisin jonkun Kuusamolaisen kaveriksi siihen (opettaja oli maininnut tuosta), ja lupasin toimittajalle kysellä kämppiksen kuusamolaiskaveritytön kiinnostusta asiaan ja ilmoitella sitten takaisin asiasta. Selvisi myös, että kyseessä on joku ohjelma(sarja), jossa puhutaan haastateltavien kotikunnista. Jutustelu kestäisi vissiin noin tunnin ajan. Saa nähdä, kuinka pitkälle minun hataralla Kuusamo-tietoudellani pötkitään, ugh... No mutta, YleX sentään.

Iltapäivällä sitten soitteli Kooma-lyhärin (jonka kirjoitin/puomitin/äänileikkaan) making of-kuvaaja, joka tiedusteli milloin voisin tulla sen haastateltavaksi. Itse asiassa tein jo sille yhden haastattelun, mutta se oli niin kömpelö, että halusin ottaa koko homman uusiksi. Aikoi soitella tänään puolenpäivän aikoihin.

Jos ehdin, voisi käydä tänään metsästämässä Splinter Cell 3: Chaos Theorya, jos löytyisi jostakin kaupasta. Tykästyin sen verran pelin demoon.