tiistaina, lokakuuta 05, 2010

Levyhankinnat ja katsotut leffat

Viime merkinnän jälkeen on tullut taas jokunen levyhankinta: Assassin's Creed II (PS3), Glee season 1 (blu-ray), Fringe season 1 (blu-ray), Dead Set (dvd), The Big Bang Theory season 3 (blu-ray), Supernatural season 5 (blu-ray), Odyssey 5 - The Complete Series (dvd), House season 6 (blu-ray), Flight of the Conchords: I Told You I Was Freaky (cd), Moon (blu-ray), Californication season 2 (dvd) ja Jericho - The Decisive Boxset (dvd).

Assassin's Creed II:a en ole ihan hirveästi ehtinyt vielä pelailla, mutta joitakin tunteja kuitenkin, hyvä peli. Gleen ykköskausi on loppumaisillaan, sarja on mainio ja Jane Lynchin Sue Sylvester loistava hahmo. Jäi aikoinaan harmittamaan, kun en tilannut Amazon.comista Fringen ykköskauden blu-rayta, kun sitä sai halvalla. Nyt hinta aleni Amazon.co.uk:ssa samalle tasolle (pari kymppiä), joten piti hankkia.

Dead Setin (Big Brother + zombit) sai Amazon UK:sta vajaalla viidellä eurolla. En ole vielä katsonut. The Big Bang Theoryn kolmoskausi on taas ollut hyvä, blu-ray-julkaisussa 23 jaksoa on ahdettu kahdelle levylle. Supernaturalille oli hienoa saada pitkästä aikaa jatkoa. Olen katsonut jakso per päivä -tahtia (kun on ollut aikaa), kuusi jaksoa takana, olen tykännyt kovasti.

Peter Wellerin tähdittämää Odyssey 5:ttä ei tainnut tulla seurattua mitenkään säännöllisesti telkusta, meni vähän ohi, mutta muistelen että sarja vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Tietty tässäkin sitten lopussa ärsyttävät kaikki auki jäävät juonikuviot, kun sarja lopetettiin yhden kauden jälkeen, mutta piti tämä silti hankkia, etenkin kun maksoi käytettynä vain kympin. Seuraava yhden kauden scifittely voisi olla vaikka Defying Gravity.

Housen kuutoskautta on tullut katsottua aika tiiviiseen tahtiin, nyt ensimmäistä kertaa blu-raylla, ja laatu on erinomainen. Sarjan alkupään dvd-kuvanlaatu oli niin onnetonta, että toivottavasti julkaisevat niitä joskus uudestaan BD:llä. Kausi on ollut erittäin hyvä. Flight of the Conchordsin kakkoskauden soundtrack-cd:n sai Huuto.netistä uutena (muoveissa) postikuluineen 5,55 eurolla. Pitihän se noin halpasella hankkia, tosin koska en ole vielä nähnyt kakkoskautta (pitää hommata S1&S2-boksi), en ole voinut kuunnella levyä.

Moon oli viime vuoden suosikeitani, joten piti nyt hommata kun CDonista sai 10,40 eurolla blu-rayn. Sieltä lähtivät myös Californicationin kakkoskausi ja Jericho - The Decisive Box Set. Aloitin tässä vähän aikaa sitten Californicationin ykköskauden. Sarja on varsin hyvä ja kaudet ovat melko lyhyitä, joten oli sama tilata nyt tuo kakkoskausi, kun sen sai tuolta CDonista alennuskoodilla 14,95e:llä.

Jerichon hankkimista olen pohtinut pitkään, ja olin iskenyt silmäni Amazon UK:n 30.9. julkaistuun boksiin, jossa olisi molemmat kaudet sekä bonuslevy (yhteensä kahdeksan levyä). Yllätys oli suuri, kun laitoin CDoniin Jericho-haun, ja tajusin, että tuo boksi oli julkaistu täällä jo toukokuussa. Eikä siinä vielä kaikki, tuo oli nimittäin tarjouksessa alle puoleen hintaan (19,90e, nyt se on taas 43,95e). Amazonissakin se maksoi reilut neljä kymppiä. Niin tuli saatua Jericho viimein kokoelmaan hyvään hintaan. Toivottavasti vain pidän sarjasta, en nimittäin ole nähnyt sitä jaksoakaan.

Viime kerran jälkeen katsotut leffat:

- I Could Never Be Your Woman (3½/5) - Clueless-kirjoittaja-ohjaajan kiva romanttinen komedia, Paul Rudd ja Michelle Pfeiffer. Olisi ollut neljän tähden leffa ilman Tracey Ullmanin täysin turhaa, Pfeifferin päänsisäistä Mother Nature -hahmoa.
- Ben X (4/5)
- 2010 (4/5) - Hauskaa, että tämä tuli katsottua ensimmäisen kerran vuonna 2010.
- Orphan (4½/5)
- Paranoid Park (3½/5)
- The Notebook (4/5)
- Caché (4½/5) - Taisi olla vähän Lost Highwaysta lainattu alkuasetelma, mutta mikäpä siinä.
- The Flock (3½/5)
- Babylon A.D. (3½/5)
- Ondskan (5/5)
- Trust the Man (3½/5)
- The Haunting in Connecticut (3/5)
- Where the Buffalo Roam (3½/5) - Hauska nähdä, miten samankaltaisia Murrayn ja Deppin Hunter S. Thompsonit ovat, toisaalta Murray ei hävinnyt rooliinsa kuten Depp.
- Slaughterhouse-Five (4½/5) - Tässä oli loistava kaahailukohtaus, joka oli samalla hauskimpia juttuja mitä olin nähnyt vähään aikaan.
- Last Exit to Brooklyn (4/5) - Perustuu Hubert Selby Jr.:n kirjaan. Yhtä pirteää kamaa kuin Unelmien sielunmessu.
- Derailed (3½/5)
- Cassandra's Dream (3/5)
- Fish Tank (5/5)
- The Ghost Writer (4½/5)
- Awake (3/5) - Hayden Christensen pälättää tässä paljon päänsä sisällä, mikä ei vähemmän yllättäen toimi ihan kybällä.
- Greenberg (5/5) - Draamakomedia The Squid and the Whale -ohjaajalta, Ben Stiller pääosassa. Tajusin tämän jälkeen, että Baumbach ohjasi myös Margot and the Weddingin, joka piti jättää alkupuolella kesken, kun ei napannut. Tästä pidin todella paljon, piti myös ostaa iTunesista Serge Gainsbourgin Melody-kipale, joka kuului leffassa.
- Cocoon (4/5)
- Reservation Road (4/5)
- The Night Listener (4/5) - Robin Williamsin tähdittämä kelpo trilleri.

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Minulla on pitkä sairasloma mennyt katsoessa 24:n 2 vikaa kautta putkeen, katsonut Dexterit ja pelannut Alan Wakea. Glee on loistava, hienoa että sarja alkaa Suomessakin näin "pian". Itse olin täysin koukussa AC II:een, pelasin sitä yötä päivää ja ostin lisäosatkin.Nyt odotellaan Brotherhoodia...

10/06/2010 10:22 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Minulla on ollut blogien seuraamisessa (ja kirjoittamisessa) vähän taukoa, nettisurffailut on tullut tehtyä paljolti kännykällä, jolla en jostakin syystä osaa lukea blogeja. Syynä läppärin käytön vähäisyydelle on ollut paljolti sen sijainti (ja varmaan myös se, ettei tarvitse enää mennä koneelle sähköpostia tarkistamaan). Jotenkin en ole viitsinyt käyttää sitä vierasmakkarissa, mutta nyt tilanne muuttui, kun sain siirrettyä koneen olkkarin puolelle. Ei kuulosta kovin järkevältä, mutta oli miten oli.

Tuosta blogitauosta johtuen luin nyt vasta noista vaivoistasi, kun kävin läpi missattuja kuulumisia. Ikävä juttu, paranemisia (ja myöhästyneet synttärionnittelut, d'oh...)!

Mutta juu, itse odottelen kuun lopulla ilmestyvää 24:n vikaa kautta, surullista kun sekin sitten loppuu. Dexterit on täälläkin katsottu, neloskauden loppuun. En tiennytkään, että Glee alkaa Suomessa, hyvä juttu!

ACII:n parissa tulee varmasti kulumaan paljon aikaa, nyt on vain ollut niin paljon leffoja ja sarjoja katsottavana (kirjastosta on tullut lainattua rutkasti elokuvia), joten pelailu on pitänyt jättää vähemmälle.

Yritän nyt oikeasti panostaa enemmän blogin päivittämiseen, ettei tämä mene tällaiseksi että menee monta viikkoa päivitysten välillä. Sitten jaksaa taas kirjoitella enemmän katsotuista leffoista ja sarjoista, kun ei pidä listata useaa kymmentä nimikettä kerralla...

10/06/2010 11:46 ap.  
Anonymous Toni Jauhiainen said...

Suosittelen odottelemaan tuon Defying Gravityn suhteen. Sarja pyöri TV Viisi -kanavalla keväällä josta se tuli tallennettua digiboksille. Oli aikamoista hammasten kiristelyä, että saatiin katsottua noinkin lyhyt kausi loppuun. Harmittavan tylsä sarja, jossa jopa Ron Livingston alkoi tökkimään pahasti.

10/11/2010 12:59 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos varoituksesta, Toni! Hyvä etten ehtinyt hankkia sitä. Olisiko sinulla antaa kommenttia Surfacesta? Mietin vain, olisiko sarja tsekkaamisen arvoinen.

10/11/2010 1:37 ip.  
Anonymous Toni Jauhiainen said...

Surfacesta on vaikea sanoa, kun sen katsominen jäi aikoinaan pilottijaksoon. Ei koukuttanut tarpeeksi, että olisi seurannut pidemmälle.

Vuosi 2005 taisi olla muutenkin kehnoa aikaa scifille jenkkikanavilla. Surface, Invasion ja Threshold jäivät kaikki yhden kauden yrityksiksi (britithän sitten pesivät jenkit tällä saralla lanseeraamalla samana vuonna Doctor Whon uusiksi). Eipä noista pahemmin ole jäänyt mitään mieleenkään muutamia näyttelijävalintoja lukuunottamatta, Invasion piti tsekata jo pelkästään William Fitchnerin takia. Thresholdia taisi tulla seurattua näistä pisimmälle huiman kolmen jakson verran.

Sen verran kuitenkin kiinnostaisi selvittää oliko noista lopulta mihinkään, että sormia syyhyttää kun näkee noiden bokseja halvalla myynnissä. Ehkä vain olen helppo täky kehnohkolle tv-scifille, nimimerkillä "Hyllystä löytyy Slidersia ja Seaquest DSV:tä".

10/11/2010 2:28 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps, onhan noita kiva katsastaa, jos sattuisi tulemaan helmiä vastaan. En tosin ole noista mainitsemistasi nähnyt kuin Doctor Whota.

Odottelen nyt Caprican julkaisua, siitä vain pilotti nähtynä, V:n kakkoskauden voinee hommata joskus alesta, ja toivon että Fringen kolmoskausi pitää yllä hyvää tasoa.

Olivatkohan siinä kaikki mainitsemisen arvoiset scifit mitä tällä hetkellä pyörii, ellei Supernaturalia lasketa.

10/11/2010 10:42 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home