perjantaina, helmikuuta 17, 2006

Tapahtui viime päivinä

Kävin eilen näöntarkastuksessa. Nykyiset lasini sain vuoden 2003 alussa. Olen käyttänyt niitä etenkin teatterin kangasta tai TV-ruutua tuijottaessa, muulloin satunnaisesti, viime aikoina en pahemmin kun ne ovat vähän kärsineet matkan varrella. Oli kuitenkin korkea aika käväistä tarkistuttamassa näkö, joka olikin heikentynyt hitusen. Vaikka pärjäänkin mainiosti ilman laseja silloin kun ei tarvitse esmes lukea jotain tekstiä kaukaa, lienee parasta alkaa pitämään näitä uusia aktiivisesti. Saapuvat joskus puolentoista viikon sisään.

StumbleUpon on hauska Firefox-laajennus, jonka parissa vierähtää helposti useampikin tunti. Siinä määrätään omat kiinnostuksen aiheet ja nappia painamalla siirrytään jonkun suosittelemalle satunnaiselle sivulle. Mieluisat sivut saa omalle sivulle muistiin nappia painamalla, ja sivuista voi lukea palvelun muiden käyttäjien jättämiä kommentteja (tai kommentoida itse).

Eilen näin Heikki Helan kaupungilla, vissiin vaimon (olettaen että hän on naimisissa) kanssa, kamaa oli kannossa. Asunevatko muualla ja tulleet käymään Helsingissä, kun nyt aamulla mies oli Silvennoisen kanssa Ihanassa aamussa tänään ensi-iltaan tulevan Kummeli-leffan merkeissä. Saattaahan Hela asua Helsingissä, mutta no ihan sama. Myöhemmin samassa lähetyksessä Projektori antoi leffalle kaksi tähteä.

Tilasin Elisalta kahden megan adsl-nettiyhteyden. Oli tarjous, ettei tarvinnut maksaa aloitusmaksua ja vuoden sopimuksen ottamalla sai ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi, muulloin maksu on 34,90e/kk. Lisäksi kaupan päälle tulee ilmatteeksi wlan-modeemi langatonta verkkoyhteyttä varten. Hidasta vaan tuo yhteyden toimitus, tässä tapauksessa kolmisen viikkoa. Saa nähdä mihin asti tuo nykyinen sitten toimii, että joutuuko olemaan jonkin aikaa ilman nettiä kotona.

Ikealta tuli vuodesohvasta lasku, se pitikin maksaa heti jotta kärräisivät kalusteen kämpälle. Tulee joko ensi tai (todennäköisimmin) sitä seuraavalla viikolla. Sitten uusi kämppä alkaakin olla "valmis", etenkin kun toissapäivänä tuli hankittua ikkunaan pitkät, suht vaaleat, kukkasin koristellut verhot. Kun tulisi se sohva niin kehtaisi kutsua kavereitakin kylään. Vielä pitäisi tehdä ainakin yksi iso hankinta, pyykinpesukone.

Tänään oli töissä ensimmäinen aamuvuoro (7-13) Helsingissä asumisen aikana. Espoossa piti nousta siinä 05.30 tienoilla, kun bussi meni lähimmältä pysäkiltä (kuuden minuutin kävelyn päässä) klo. 5.58. Nyt kuitenkin nousin vasta 06.05 ja ehdin 06.35 rautatientorilta töihin menevään bussiin lähtemällä kotoa klo. 06.27, tosin vähän kiirettä piti. Kivaa kuitenkin, myös se, että öisin olen kotona puoli tuntia Espoon aikoja aiemmin, ts. vähän ennen puoli yhtä.

Playssa näkyy olevan 24-boksit (kaudet 1-4) 25-26 euron kappalehintaan, ei paha. Derren Brown: Trick of the Mind - Vol. 2 ilmestyy näköjään 27.3., siisti juttu, etenkin kun Simon Pegg on vieraana jossakin jaksossa.

Free Record Shopissa tuli eilen vastaan Six Feet Underin neloskausi. 39,90e maksoi muistaakseni. Pitää ostaa, etenkin kun missasin jaksot töiden vuoksi tv:ssä, mutten nyt sitten vielä viitsinyt ostaa, kun ajattelin etten välttämättä pahemmin ehdi niitä lähiaikoina katsoa. Carnivalekin oli siellä vajaalla 40 eurolla, mutta senkin hankinta jää myöhemmäksi. Töiden vuoksi sekin meni ohi, en ole nähnyt jaksoakaan. Pari dvd-hankintaa tuli kuitenkin taannoin tehtyä, Anttilan "2 dvd:tä 20e:llä"-tarjouksesta: Vanishing Point ja Big Trouble in Little China. En ole vielä ehtinyt katsoa.

VP:tä en liene nähnyt, ja jos olen nähnyt jälkimmäisen, niin joskus tenavana, en kyllä ole varma. Kurt Russell on kuitenkin tosi jees, ja mieleen on jäänyt aikoinaan koneella ollut .wav-ääni leffasta, dialoginpätkä, jossa Kurt Russellin Jack Burton kysyy Egg Shenitlä:"What's in the flask, Egg? Magic potion?" "Yeah." "Thought so, good. What do we do, drink it?" "Yeah!" "Good, thought so."