torstaina, tammikuuta 26, 2006

Päivitystä pukkaa

Lost alkaa tänään Nelosella klo. 21.00! 24:n voi katsoa sitten lauantaina Subilta uusintana (ainakin jos SubTV näkyy, minulla ei näy mutta 24:t on jo nähty). Lost on eeerittäin korkealla "parhaat sarjat koskaan"-listallani. Darren Aronofsky - sarjan fani - ohjaa jakson 2. kaudella.

Aika säälittävää, tajusin vasta nyt miten helppoa RSS-bookmarkien laittaminen on. Aiemmin imuroin oman Firefox-lisäyksen niitä varten, mutta en niin innostunut sen käytöstä ja sitten ihmettelin, miksei selaimen alanurkkaan tule sitä RSS-logoa, kun olin saanut päähäni yhden sivun ohjeista että sen pitäisi sinne tulla. Sitten sitä ohjetta jotain kolmatta kertaa ihmetellessäni tajusin, että sehän pirulainen näkyy tuolla osoitepalkissa oikeassa laidassa. Kyllä sitä osaa olla välillä tyhmä.

Tänään on vapaapäivä. Kaveri käy kyläilemässä. Tämä on suuri tapahtuma, sillä sosiaalinen elämäni täällä etelässä on ollut melkoisen köyhää. Kavereita olisi kyllä Helsingissä mutta niiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä Messengerillä...ja toisia kavereita näkee töissä. Toki iso tekijä asiassa on se, että työni ovat yleensä iltaisin. Eikä sillä että olisin asiasta mitenkään ahdistunut, mutta olisihan tuohon sosiaaliseen elämään voinut viime kuukausina panostaa enemmänkin. Ou well.

Säikähdin taannoin yöllä bussilla kotiin tullessani, kun iPod jumahti laittaessani yhden biisin soimaan. Tökkäsi siihen, ääntä ei kuulunut, valo jäi palamaan ja se ruutu mikä siinä oli jäi siihen. Mikään napinpainelu ei auttanut. Pelkäsin jo, että koko toosa oli hajalla. Annoin sitten onneksi aivan lopuillaan olevan akun simahtaa, jonka jälkeen liitin vekottimen laturiin, ja onneksi se heräsi henkiin ja käyttäytyi normaalisti. Muuten ongelmia ei ole ollut, ja asensin iPodiin juuri tuoreimman päivityksen, jonka olin imuroinut/asentanut koneelle aiemmin mutta en ollut tajunnut että se pitää vielä erikseen ajaa... Siinäkin oli vähän d'oh-hetki, kun olin pohtinut pitkään että millähän ohjelmalla saisin kopioitua tiedostoja soittimeen, niinkuin varmuuskopioksi (jos sattuisi taas Acer leviämään) tai kovolta tilaa viemästä. Lopulta tajusin, että laite näkyy Oma tietokone-listauksessa omana asemanaan, ja sinne vain sitten hakemistoa luomaan ja filuja kopioimaan, hyvin toimii. Eihän siihen mennytkään kuin vajaa kuukausi. Hyvä etten ollut mennyt ostamaan mitään ulkoista kovoa, kun tuo ajaa saman asian.

Mitäpä muuta. Uusi Babylon 5-käsiskirja (Vol. 3) tuli taannoin postissa, enää 11 (+1 ilmainen) osaa siis jäljellä. Sain Derren Brown - Trick of the Mind - Series 1:n DVD:n, olin tilannut siis. Harmikseni jouduin toteamaan, että DVD:llä oli uudempi sarja. Ei sillä ettei se ollut erinomainen, siksi vain harmitti kun olin missannut paljolti juuri sen vanhemman sarjan jaksot taas uusintanakin TV2:n sunnuntai-illassa. Yhden kyllä näin osittain töllöstä, ja kaksi sentään sain nauhalle. Amazon.co.uk:sta tuli ilmoitus ettei sen vanhemman sarjan DVD:tä olisi saatavilla. Nyt kuitenkin näkyy vielä tuota uudempaa sarjaa siis TV2:n myöhäisillassa sunnuntaina, nimellä Derren Brown - Hallitsen mieltäsi tjsp. Loistavia temppuja, joissa mies sekoittaa psykologiaa, magiaa ja mitä vielä. Onneksi sentään näin joululomalla töllöstä kokonaan miehen spiritismispessujakson (jossa lopuksi - spoilerivaroitus! - paljastattiin hyväuskoisille koehenkilöille/katsojille, että koko homma oli taitavaa huijausta). Klippejä Derrenin ihmetempuista nähtävissä täällä. DVD:llä paras ekstra oli kommenttiraita jokaisessa jaksossa, kaikissa todella hauskaksi tyypiksi osoittautuva Derren ja aina vieraileva tyyppi tekijöistä, paitsi yhdessä, ehkä hauskimmassa tämän veli. Tämä vitsailumielessä oli kuin ei paljon olisi kiinnostunut Derrenin touhuista, "I haven't seen this episode...", "Didn't you do something with a gun..?" viitaten venäläinen ruletti-jaksoon, joka pikatiivistettynä R.E.M.-biisin tahtiin täällä ("Don't Try this at Home Folks!"). Täällä kiva BBC:n Derren Brown-haastatteluvideo, jossa miehelle esitetään fanien kysymyksiä.

Täällä vielä 38-minuuttinen BBC:n Gillian Anderson-haastatteluvideo. Scully!