torstaina, tammikuuta 05, 2006

The Weather Man

Aluksi tärkeimmät: 24:n mainio neloskausi alkoi (ti & to), viikon jaksot tulevat uusintana SubTV:ltä lauantaisin iltakymmeneltä. Amazon.co.uk:n dvd-alelistauksia selatessa vastaan tuli Derren Brown - Inside Your Mind - Series 1 ja Ali G in da USAiii erittäin edulliseen hintaan. Tärkeintä tässä oli, että minulle selvisi Derren Brown-dvd-levyjen olemassaolo. Miehen mielitemput ovat loistavia. Laitoin nuo sitten tilaukseen. Playsta löytyi Derren Brown: Trick of the Mind - Vol. 1 joka Amazonista olisi tullut 1-2 viikossa. Sekin sitten piti tilata, erittäin halvalla sekin.

23.12. hyppäsin Helsingin rautatieasemalla Ouluun vievään junaan, joka oli noin vartin myöhässä. Onneksi Kuusamon bussi odotti junamatkaajia, ja pääsin yhdentoista jälkeen illalla kotiin. Jouluaattona perinteiset jouluruoat ja lahjojen jakamiset. Sain vaatteita, rahaa, keittokirjan, uusimman Viivi & Wagner-albumin ja Master of Movies-lautapelin, unohtuikohan jotain. 26. päivä Miia tuli visiitille, ja 30. päivä lähdimme Uuraisille tämän kotipuoleen. Siellä sain vielä lahjaksi mukin, dödöä, suklaata, kahvia, shampanjaa ja vaahtokarkkeja. Velipoika täytti tuolloin 30 vuotta. Matkalla Uuraisille Oulussa oli odotusaikaa, joten käytiin Pelastusarmeijan myymälässä linja-autoaseman vieressä. Sieltä löytyi siisti nahkalompakko 0,50 eurolla ja Neil Hardwickin lehtijutut kokoava Neilin tähteet-kirja, en muista hintaa, mutta halpa sekin.

31. päivä sitten Jyväskylään Alkio-opistokavereiden kanssa vuodenvaihdetta viettämään. Saavuimme paikalle viiden jälkeen, nukkumaan alettiin siinä aamukuudelta. Jyväskylän kaupunki ei ilmeisesti järkännyt ilotulitusta tänä vuonna, köyhää. 1. päivä oli edessä paluu Uuraisille. Sitä ennen kävimme mm. Miian isän kanssa syömässä ravintolassa, ja iltasella oli vuorossa tälle antamani Collateralin katselua ja saunomista. 2. päivä tämä käytti minua urheiluliikettä pitävän tutun kiropraktikon luona. Issias on vaivannut minua jo pitkän aikaa, joulukuussa varasin lääkärin tammikuun 11. päivälle. Miekkonen ohjasi minut takahuoneeseen, jossa istahdin penkille ja kyyristelin, kun tämä tunnusteli alaselkääni. Käskettäessä nousin istuma-asentoon, kun hän painoi samalla kädellään selkääni. Jonkun nikaman se laittoikin paikalleen. Vaikka en ole vielä ihan 100% entisessä kunnossa, auttoi tuo visiitti paljon. Hoitosessio maksoi viisi euroa (ei tosin minulle).

Selänfiksauksen jälkeen kuskimme päätti viedä meidät Keskisen kyläkauppaan, jonne oli jotain reilun tunnin ajomatka, mutta eipä tuo haitannut. Paikka oli valtava. Sain takin, kolme puseroa, housut ja huivin noin 80 eurolla. 3. päivänä ei tullut tehtyä mitään ihmeellistä, aloimme katsomaan videolta Gandhi-elokuvaa, jota en ole aiemmin nähnyt. Mainio on se, vielä kesken.

Käväisin eilen katsomassa The Weather Manin (3+/5), hyvä oli se, joskin Verbinskin ja Cagen yhteistyöltä olisi voinut odottaa parempaakin. Viihdytti kuitenkin kestonsa ajan oikein hyvin. Gacea on aina kiva nähdä, harmittaakin nyt vähän että Lord of War meni ohi. Pitäisiköhän käväistä katsomassa Tennispalatsissa ensi torstaina, kun on vapaapäivä. Ehkä kuitenkin odotan DVD:tä.

Battlestar Galactica alkaa tässä kuussa Neloselta, tosin eivät näytä sarjan aloittavaa minisarjaa, vaan menevät suoraan ykköskauteen. Aikamoisen typerää, mutta ei kannata tuon vuoksi jättää katsomatta, itsekin katsoin ykköskauden sujuvasti ilman minisarjan näkemistä. Se kun oli kadonnut postissa, ts. mennyt vanhaan osoitteeseeni... Suosittelisin kuitenkin hommaamaan välittömästi esim. Playsta sen minisarjan, koska se kuuluisi toki nähdä ensin ja sarja on loistava.