perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Etelässä taas

Jahas, ulkona (Helsingissä) sataa näköjään lunta. Tulin eilen takaisin Joensuusta. Tiistaina olin menossa parturiin ennen Kiss Kiss Bang Bangia, ja Espoosta Helsingin Kamppiin tullessa joku tyttö jakeli siellä 20% alennuskuponkeja ihan Kampin lähellä olevaan Salon Piazzaan. En ollut kuullutkaan paikasta aiemmin. Minulla ei ollut minnekään ajanvarausta, joten oli sama sitten mennä sinne.

Henkilökunta oli mukavaa, ja hiukseni leikkaava nuori nainen tarjosi heti ilmatteeksi kahvit, onnistuipa myös laittamaan maitoa oikeassa suhteeessa siihen. Ryystin sitä sitten siinä leikkauksen ohessa. Oikein mukava oli tämä nainen, pahoitteli kylmiä käsiään, eikä kiirehtinyt homman kanssa. Edellisessä paikassa mentiin kovalla vauhdilla, kesti ehkä jotain 25 minuuttia, nyt meni sellaiset 40-45 minuuttia. Hyvää jälkeä tuli. Maksaessani (20,80e alennuksen jälkeen), kun otin paikan käyntikortin, tämä antoi vielä omalla nimellään varustetun kortin. Sinnepä sitten seuraavallakin kerralla.

Bukowskin Likaisen miehen juttuja tuli luettua loppuun, harmitti jo etten ollut ostanut Suomalaisesta sitä Postitoimistoa. Pitää käydä ostamassa tänään. Illalla bussilla kotiin matkatessa kuski pysäytti yllättäen auton ja päästeli jotain "äh!"-ähinöitä ja harmitteluita, peruutti sitten ehkä jotain 50 metriä. Olin kuulevinani tämän puhuvan jotain sakoista, ja luulin jo että poliiseja nähtäisiin piakkoin, mutta sitten tajusin että mies oli missannut yhden käännöksen. Ehkä kuulin vain väärin sen sakkojutun. Kotona postilaatikossa oli lappunen, että paketti odottaisi postissa. Kiva, se on se Babylon 5-käsikirjoituskirja. Yöllä katsoin vielä yhden The Wire-jakson (Langalla). Enää yksi jakso jäljellä 1. kaudelta.