lauantaina, joulukuuta 10, 2005

King Kong

Nyt on sekin sitten nähty, KK:n ainoa pressinäytös oli eilen yhdeltä. Näytti vähän siltä, että missaisin sen yhteen asti kestävän aamutyövuoron vuoksi, mutta sain onneksi lähteä aiemmin (päivän työt oli jo tehty, jäljellä peukaloiden pyörittelyä) ehtiäkseni leffaan. Päivä oli pelastettu. En ollut katsonut leffasta mitään trailereita, koska Jackson on niitä harvoja ohjaajia, joilta voi luottaa tulevan hyvää kamaa kerta toisensa jälkeen, enkä halunnut etukäteen leffasta kuvastoa päähäni.

Maximissa oli ihan kiitettävästi porukkaa. Sain onneksi paikan parvekkeelta keskeltä eturivissä. Joku tyyppi kävi ennen elokuvan alkamista pohjustamassa näytöstä, mainitsi että kopion saaminen ja tekstittäminen ajoissa oli ollut vaikeaa. Elokuva oli kuulemma saanut elokuvatarkastamolta K-15-lätkän, josta oli sitten tehty valitus elokuvalautakunnalle (maailmalla leffa on pääsääntöisesti K11-K13). Asia ei sitten ollut vielä selvillä.

Mutta niin, leffa oli erinomainen, kuten odottaa saattoikin. Siitä välittyi tuttu Peter Jackson-fiilinki. Jack Black oli tavallista vakavammassa roolissa. Toimi oikein mainiosti, toki mies sai naurattaakin välillä. King Kong näytti/kuulosti hienolta ja aidolta, ja isoon apinaan oli saatu oikein mukavasti luonnetta. Tehosteet toimivat muutenkin mallikkaasti, tosin yhdessä kohdassa hahmot juoksivat kovin selvästi blue/green/whateverscreeniä vasten, mutta eipä tuo mitenkään vakavaa. Naomi Wattsia on aina mukava nähdä, tämän ja Kongin kemiat pelasivat hyvin. Hyvä, että Jackson piti päänsä keston suhteen, leffa kun ei tunnu yhtään liian pitkältä. Kolmetuntisena se jakaantuu hyvin kolmeen osaan. Jouduin kyllä ensimmäistä kertaa eläissäni alistumaan rakkoni tahtoon ja kiiruhtamaan vessaan kesken elokuvan. Ajoitin sen kuitenkin sopivimpaan mahdolliseen kohtaan, jossa ei menettäisi mitään erityisen oleellista. En vain halunnut toistaa War of the Worlds-tapausta, jolloin vessahätä häiritsi elokuvakokemusta.

Jokunen dvd-lisäys tullut, päivitinkin dvd-listaa. X-Men 3-teaser oli ihan mainio, aiheutti juuri sellaisen "haluaa nähdä"-reaktion, jossa Superman Returnsin teaser ei onnistunut. Mutta saapa sitten nähdä, miten itse leffat toimivat.

Bukowskin erinomainen Siinä sivussa tuli luettua loppuun, ja Akateemisesta löytyi ilmeisesti tuore Bukowski-suomennos, Kuuman veden musiikkia - Novelleja (Hot Water Music), joka pitikin ostaa.

Mielenkiintoinen tapaus, heppu julkaisee agenttien, tuottajien, julkaisijoiden sun muiden sähköpostiosoitteet netissä ja suututtaa näin jokusen yksilön.
Täällä hienoja 360 asteen kuvia.

2 Comments:

Blogger Jani said...

Oletko nähnyt alkuperäisen, ja kuinka tämä vertautuisi siihen? Trailerin perusteella minusta vaikutti siltä, että tämä saattaisi olla poikkeuksellisenkin uskollinen alkuperäiselle.

12/12/2005 3:53 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Olen nähnyt, tosin siitä on aika monta vuotta, enkä muista leffaa kuin hämärästi, joten vaikea vertailla. Aika erilainenhan tämä sinänsä, mutta on kai se samalla myös hyvin uskollinen. Niin kai nuo ainakin väittävät...

12/21/2005 6:10 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home