torstaina, tammikuuta 26, 2006

Lostista

Ystäväin Heikki kävi kyläilemässä, which was nice. Olin leiponut pullia juuri ennen tämän saapumista, hyvin kelpasivat kahvin kera. Laitoin tälle myös viisi kipaletta pussukassa matkaan, etten joutuisi/päätyisi kaikkia jäljelle jääneitä mussuttamaan itse. Katsoimme dvd:ltä Lost-pilotin 1. osan, joka illemmalla tuli Neloselta, tuli sitten suurimmalti osin katsottua taas uudestaan, kun olin yhdeksän aikaan taas yksikseni kotona. Isäni päätti sitten olla poikkeamatta "24 tiistaina ja torstaina"-rutiinistaan, skipaten Lostin. 24:n Jack päihitti Lostin Jackin. Mietipä sitä, Nelonen.

Dvd-Lostin jälkeen kattelimme Derren Brown-dvd:ltä ensimmäisen jakson, ja lopuksi Ali G in da USAiii-dvd:ltä myös ensimmäisen jakson.

Viimein pääsen sanomaan yhden kommentin Lost-pilotista, nimittäin yhtäläisyydet Peter Weirin ohjaamaan, Jeff Bridgesin tähdittämään elokuvaan Fearless. Leffa alkaa, kun Jeff Bridges kävelee jostakin maissipellosta tms. ulos muiden selviytyjien kanssa, ja siellä odottaa sitten matkustajakoneen raato, paikalla palokuntaa ja hulabaloo päällä. Lopuksi Rosie Perez parkuu koneeseen jääneen lapsensa perään kun liekit leimahtelevat koneesta. Bridges on tyyni ja vie jonkun vauvan omistajalleen. Hän suuntaa yksikseen hotelliin ja kylppärissä huomaa viillon kyljessään. Lostissa Jack herää viidakosta, sieltä ulos tullessaan näkee koneen keskiosan ja ympärillä hulabaloon, ja pelastaa pelottomasti ihmisiä. Tilanne päättyy räjähdykseen. Sitten hän menee omiin oloihinsa tutkimaan/paikkaamaan kyljessään olevaa haavaansa, ja selittää kohta Katelle siitä miten hän hoitaa pelkonsa pois alta. Vrt. Fearless (että suomeksi Peloton, ja Bridgesin hahmo oli peloton) ja pelkopuheet, ja kaikki muu. Fearlessissa nähdään flashbackejä lennolta, myös ainakin tässä ekassa osassa nähtiin flashback lennolta. Yhteensattumaa?

En jotenkin ollut aiemmilla kerroilla ajatellut yhtään mitään kohdasta, jossa Jack menee tutkimaan haavaansa. Silleen analysoinut sen merkitystä tms. Nyt jotenkin aivot havahtuivat huomaamaan, miten Jack tähyili siinä ympärilleen, ihan kuin olisi kauheaa jos joku näkisi hänet, jonka piti pelastaa 28 ihmistä viidessä minuutissa, loukkaantuneena/heikkona, että oikein piti mennä piiloon nysväämään jotain viiltoa kun jollakin toisella on jalat mennyttä kalua. Ts. uskoakseni selitys kohdalle tulee hyvin esille täältä Googlella "need to appear invincible"-haulla löytämästäni jutusta, puhe poliiseista:"Law enforcement officers have a public image of being able to cope with anything and knowing what to do in any situation. As a result, many officers feel that they are expected to be invincible, capable and able at all times, and not vulnerable or weak in any way. This is compounded by the fact that officers know that their peers depend on them to back them up when necessary, and they don't want their peers to have any doubts about their abilities to back them up. Because of this, some officers may fear making themselves vulnerable by talking openly with others, particularly about feelings or emotions, especially those that they think make them seem "weak, such as fear or anxiety."

Ts. Jack otti paniikkitilanteessa heti komentajan roolin, ja ainakin alitajuisesti piti tilanteen jälkeen itseään eräänlaisena johtajana, jonka tulee esiintyä vahvana. Plaah, haluan opiskelemaan psykologiaa!

Lentokoneen pilotti oli Aliaksesta tuttu vakinaama, en muista oikeaa tai hahmon nimeä, mutta se mukava heppu, Sydneyn ja Vaughnin kamu. Puolitoistatuntinen pilottijakso oli tv-historian kallein, maksaen $12 miljoonaa.

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Weiss. Eric Weiss. Tosielämässä Greg Grunberg. Sehän oli Felicityssäkin (joo, myönnän katsoneeni joskus). JJ Abramsin bestis jostain ties mistä lapsuudesta. *tietobrassausta* Joo, en mäkään näitä tietäisi, jos Toni ei olisi pitänyt esitelmiään... ;)

1/26/2006 11:50 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Show-off... ;) Jep, muistan että se oli Felicityssäkin. Älä vaan sitten kerro Tonille että minulla on yhä suurin osa Aliaksen ensimmäisestä ja toisesta kaudesta katsomatta, vaikka dvd:t ovat olleet hyllyssä iät ajat. :) En tiedä tarkalleen miksi näin on käynyt, mutta tänä vuonna katson kaudet läpi! Töllössähän innostuin sitä seuraamaan vasta kolmannen kauden alettua. Silloin alussa romanssihömppä taisi sammuttaa kiinnostukseni, kun olin samaan aikaan niin 24:n - jossa meno oli vähän rankempaa - lumoissa.

1/27/2006 12:05 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Mervi: Vai että esitelmiä. :)

Atso: Ykkös- ja kakkoskausi ovatkin Aliaksen parhaimmistoa (varsinkin kakkonen). Kolmoskaudesta eteenpäin meno on ollut tasaista mahalaskua. Hyvästä viihteestä sarja yhä käy, mutta väsähtämisen merkkejä on nähtävissä joka puolella. Näin ei hirveästi harmita, että vitoskausi jää viimeiseksi.

Greg Grunberghan on myös tulevassa Abramsin ohjaamassa Mission: Impossible III -leffassa. Ja olisi ollut pääosassa Abramsin palkkionmetsästäjistä kertovassa sarjassa "The Catch", jos sarja olisi päässyt pilottijaksoa pidemmälle. Lisää mm. thefutoncritic.com/cgi/rant.cgi?id=20050810

1/27/2006 12:23 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juups, tiedän/uskon toki että nuo ensimmäiset kaudet ovat seuraavia parempia, ja etenkin kakkoskauden etenemistä Sydneyn äidin säestyksellä odotan erittäin mielenkiinnolla. Ehkä osasyy jaksojen panttaamiseen on ollut, että tiedän näin että parhaat Aliakset on vielä näkemättä...no, en tiedä, mutta kiinnostusta kyllä löytyy, ja jaksot menevät katseluun toivottavasti lähitulevaisuudessa.

Oikeastaan todennäköisin syy katsomisen vaikeuteen on ollut se, että olen nähnyt ensimmäiset jaksot kausien alusta, mutten muista kauhean hyvin niiden tapahtumia, ja tuntuu että ne pitäisi katsoa ensin uudestaan että pääsisi kunnolla tarinaan sisään, mutta samalla tuntuu siltä ettei jaksaisi katsoa useaa jaksoa uudestaan kun on aina/yleensä jotain muutakin katsottavaa, jota ei ole aiemmin nähnyt. On se vaikeeta, tämä elämä...

Kiva kuulla että Greg on myös Missionissa. The Catchin kohtalosta en ollutkaan lukenut, harmillista, kiitos tiedosta.

1/27/2006 12:33 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ooh, Derren Brown. Siinäpä pelottava mutta samalla kovin taitava setä. Tykkään ihan kympillä. :-)

1/27/2006 12:54 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps, samoin! :) Nyt parhaillaan töllössä näkyvät jaksot tosiaan saatavilla DVD:llä Derren Brown - Trick of the Mind - Series 1.

1/27/2006 3:38 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Haastoin, anteeksi: http://helmikuu.net/mervi/blog/index.php?teksti=383

1/27/2006 8:51 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ei se mitään. :)

1/27/2006 9:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home