sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Goodbye, Espoo

Torstaina (tai oikeastaan perjantaina, mutta torstaina oli lähtö) kävin tosiaan Torniossa koulun merkeissä. Bussi lähti Espoosta Helsinkiin illalla noin klo. 19.34. Junamatka Helsingistä Kemiin, joka alkoi klo. 20.18, kesti noin 11 tuntia. Kemistä sitten bussilla Tornioon, kesto puolisen tuntia. Asiasisällön puolesta ei erityisen hyödyllinen reissu, mutta oli kiva käväistä moikkaamassa tuttuja opettajia ja nähdä pitkästä aikaa kavereita, joiden kanssa sitten tuli vietettyä iltaa. Illalla puoli yhdeksältä (yhä perjantaina) hyppäsin bussiin ja puoli kymmenen jälkeen Kemissä junaan, joka oli perillä Helsingissä lauantaina klo. 8.48.

Tänään nousin aamukuudelta jatkamaan pahasti kesken ollutta pakkaamisprosessia. Kyydittäjät tulivat kahden henkilöauton kanssa puoli yhdentoista maissa. Pakkasimme autot täyteen - paljon jäi vielä kämpälle - ja suuntasimme Helsinkiin, missä sain avaimet ja pienen esittelykierroksen varastoihin yms. Kun tavarat oli kannettu asuntoon, palasimme Espooseen ja pakkasimme loput kamat autoihin. Helsingissä taas sama ruljanssi, jonka jälkeen menimme kahvittelemaan Kampin keskukseen, jonne laskin olevan noin kuuden minuutin kävelymatka. Ruokakauppa on siellä kymmeneen asti auki, joten esim. puoli kymmeneltä ehtii vielä hyvin käymään ostoksilla.

Kahvittelun jälkeen palasimme taas Espooseen (eri osoitteeseen, tosin) atimaan, itse otin myös päiväunet, ja lähdin viideltä bussilla Helsinkiin ja sieltä töihin. Hienoa että kamojen siirto on takana, kämppä tosin on vielä kaaoksessa. Sänkysohva pitänee tilata nyt maanantaina Ikeasta. Kotivakuutus ja sähkösopimus pitäisi myös laittaa, toki siellä nyt on vielä sähköt, mutta ei enää pitkään ellen tee sitä sopimusta.

Edellisen omistajan mukaan adsl-netti toimisi (ja kuulemma toimiikin) vielä noin kuukauden, totesin että ajattelin laittaa Welho-liittymän, mutta miehen mukaan se oli pätkinyt paljon hänellä. Hm, ehkä kysyn mikä liittymä tuo nykyinen on, jos se tekisi vaihdoksesta ripeämmän. Tai sitten ei. Telkussa näkyvät TV1, TV2, MTV3, Nelonen, SubTV, MTV ja vissiin BBC World, ehkä jotain muutakin vähemmän ihmeellistä. Kiva kuitenkin että tuo Subbi näkyy, kun edellisessä kämpässä ei näkynyt.

Tein päivällä muuttoilmoituksen palvelunumeroon soittamalla, tieto menee postille ja maistraattiin. Kuun lopussa pitää uusia matkakortti, nyt tulee kuitenkin paljon halvemmaksi kun on sitten Helsingissä kirjoilla, eikä tarvitse ottaa matka-aikaa kuin Helsingin sisäiseen liikenteeseen. Saapa nähdä lähdenkö töistä yöllä palatessa vanhasta tottumuksesta kävelemään kohti Kampin bussiterminaalia. Kerrassaan outoa, kun pääsee kotiin puoli yhdeksi (osapuilleen kai), kun tähän asti olen ollut kotosalla yhden maissa.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Onnea uuteen kotiin!

2/13/2006 11:43 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos!

2/13/2006 2:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home