lauantaina, elokuuta 20, 2005

Hare Krishna

Futuraman ykköskausi CDonissa 20,95 euroa, paljasta Juro. Enpä kuitenkaan jaksa tilata, milloin ehtisin sen katsoa? Ehkä vuoden päästä.

Matkalla töihin Helsingin keskustassa jalkakäytävällä tanssahteli eteenpäin iloinen Hare Krishna-lössi minua kohti. Kaivelin laukusta digikameran ja otin pari kuvaa ja sitten videota katuvalojen vaihtumista iloisesti odottelevasta porukasta. Joku about 30-vee ulkomainen miesturisti tuli englanniksi pyytämään, että ottaisin hänen digikamerallaan kuvan hänestä seurueen edessä. Suostuin toki, mutta juuri miehen päästyä paikalleen katuvalo ehti sopivasti vaihtua, ja pieni kulkue jatkoi matkaansa miehen jäädessä töjöttämään siihen vähemmän kuvauksellisesti.

Hän tuli takaisin, enkä ollut varma, olinko yleensä edes onnistunut näpsäisemään mitään kuvaa sillä kameralla. Ilmeisesti en ainakaan mitään järkevää. Mies kysyi vielä apua karttansa kanssa, että missä olisi Lönnrotinkatu, mutta en kyllä äkkiseltään muistanut, missä se nyt sattui olemaan. Sitten tiemme erosivat, oltuani täysin hyödytön tälle miehelle vajaan parin minuutin ajan. Sain koko jutun digikameran videolle ja nauroin jälkeenpäin koko tilanteen huvittavuudelle sitä katsoessani. Voisin laittaa sen nettiin, mutta lieneekö laillista, kun siinä on sen miekkosen naamataulukin, ja nykyään sitä ollaan niin herkkiä internaatin suhteen, että tällaista foobikkoa ihan pelottaa.

Eilen käytiin kattelemassa ilotulituksia, kun olivat ne SM-kisat. Ihan hienoja olivat, tosin olisi ollut hienompaa jos oltaisiin oltu lähempänä. Ja kyllähän se paukuttelu vähän alkoi toistamaan itseään, joskin välillä oli sitten hienompia raketteja poksahtelemassa, esim. sydänkuvion tekevät olivat näppäriä.