perjantaina, elokuuta 05, 2005

The Island & Wedding Crashers

Yöllä tuli nukuttua vajaat viisi tuntia, ja kahdeksan jälkeen piti vääntäytyä ylös ja tallustaa puoli yhdeksän bussille. Maximissa katsoin The Islandin, joka oli varsin mainio, ja paras Michael Bayn ohjaama leffa, if ya ask me (Bad Boys 2 näkemättä, mutta...). Pari hitusen ennen loppukrediittejä salista ulos kävellyttä miekkosta voi olla toista mieltä. Pah, jos katson kaksi tuntia elokuvaa josta en välitä, niin kyllä minä katson sen viimeisenkin minuutin (ennen krediittejä), vaikka lopputulos olisi jo selvillä. Outoa käytöstä.

Mutta joo, kiva sekoitus scifiä ja toimintaa, sopivasti huumorilla höystettynä. Tarina kelpasi hyvin meikälle, ja oli päätpois-meininkiä hitusen fiksumpi tapaus. Mukana tonyscottmaisia leikkauksia, mutta ei niin paljoa että olisi häiritsemään päässyt. Toimintakohtaukset antoivat kiksejä, ja Ewanin ja Scarlettin kemiat pelasivat. Product placementtia harrastettiin häpeilemättä, täytyy sanoa. Jenkeissä leffa floppasi ainakin ensi-iltaviikonloppuna (122 miljoonan taalan budjetti, 12 miljoonan lipputulot), mitä en kyllä ymmärrä. Ebertkin sentään antoi kolme tähteä neljästä. Traileri (joka tuli vastaan joskus teatterissa) paljastaa taas liikaa, onneksi muistin vain yhden pätkän siitä, sekin kyllä häiritsi. Tämän vuoksi en katso nykyään juuri ikinä trailereita.

Leffan jälkeen oli 16 minuuttia aikaa lähistöllä Bristolissa näkyneeseen Wedding Crashersiin, joka olikin kesän parhaita komedioita (eipä sillä että olisi hirveästi komedioita tullut kesällä vastaan). Wilson ja Vaughn esittävät aikalailla vakioroolejansa, ja miehet muodostavat mainion parivaljakon. Vaughn pääsi tässä naurattamaan enemmän, koska tämän ei tarvinnut kehitellä Owenin tavoin edes puolivakavaa draamaa. Totuttuja kaavoja noudattava tarina, toki, mutta mikäpä siinä. Two thumbs up.

Aamulla pitäisi jaksaa lähteä 7.04 junalla Jyväskylään. Sieltä paluu maanantaina.

Lauantai klo. 5.34: Ainiin, en ole enää niin varma, oliko se Hitchhiker's Guide to the Galaxy loppujen lopuksi niin erikoinen. Ajattelin aiemmin, että vitsien ollessa kirjoista jo tuttuja, niille ei enää jaksanut nauraa. Mutta ehkäpä ne paremminkin eivät naurattaneet, koska ne eivät toimineet niin hyvin leffassa. Voipi hyvinkin olla näin, juu. Ah well. Proceed with caution. Minä lähden Jyväskylään.