lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Loma lähestyy

Huomasin nyt, että Angelin viimeinen jakso tulee Subilta ensi tiistaina klo. 23.35. Hienoa, minulla on silloin vapaapäivä. Odotan kovasti vapaapäiviäni (ma & ti). Ei sillä että töissä olisi rankkaa tai vaikeata, kivaahan ja leppoisaa siellä (täällä). Viime yönä venähti yli kolmeen valvominen, kun pelasin Hitman: Contractsia, pääsin jopa ensimmäisen kentän läpi. Pääsin sängystä ylös vähän yhden jälkeen. Kolmelta otin vielä noin tunnin torkut. Viideltä lähdin töihin. Olipa hyödyllinen päivä. Iltapäivällä panikoin, kun en löytänyt mistään lompakkoani. Sitten muistin että olin eilisellä sadekelillä laittanut takin päälle. Siellähän se oli taskussa. Työmatkalla kävin Suomalaisessa liittymässä kanta-asiakkaaksi. Valitsin "Elämän tarkoitus on 42"-kortin, jonka saan kuulemma parin viikon sisään. Minulla on jäytävä tunne, ettei tuosta jäsenyydestä tule olemaan mitään iloa. Mutta ilmainenpa se oli.

Ajattelin, että voisin alkuviikosta vapaapäivinä vuokrailla leffoja, jotka on pitkään pitänyt nähdä. Esim. Dodgeball, Blade 3, The Stander, Ocean's Twelve, Sky Captain, Lemony Snicket, Aviator, Closer, Constantine, Ray ja Melinda & Melinda. Jaa-a, hyvä jos yleensä saan aikaseksi vuokrattua mitään.

Viime yönä bussissa 25-vuotias nainen meni istumaan kahden humalaisen teinitytön luokse ja jutusteli näiden kanssa. "Oisitko mieluummin meidän ikäinen vai itsesi ikäinen?" teini kyseli, tuntui pitävän omaa ikäänsä (mainitsikohan olevansa 17) huippuna ja 25:n ikävuoden olevan melkeinpä valitettavaa. "Kymmenen vuoden päästä toivot kyllä että olisit meidän ikäinen", taisi osapuilleen sanoa. Teini kertoi juuri 50 vuotta täyttäneestä äidistään ylpeänä, miten hän puhuu kuin 19-vuotias ja nytkin oli kysynyt, että "mihin te meette bailaamaan?". Huoh. Tuosta tuli mieleen Mean Girlsin Amy Poehlerin "cool" äitihahmo.

Helsingin rautatieasemalla sisällä on (ollut jo pitkään) seinällä korkeuksissa kaksi isoa The Shield-mainosta. Vic on niissä, tekstejä en muista oikein kunnolla, hänen toteamuksiaan ovat ne. "Support law enforcement. Give me money", saattoi toisessa ehkä osapuilleen lukea, hyvin mahdollista että muistan aivan väärin. Olikohan toisessa joku "shoot criminals"-juttu...plääh, huono muisti. Siellä on myös Nykäsestä kertovan Matti-elokuvan mainos, jossa kello kertoo paljon aikaa ensi-iltaan. Ensi vuoden alussa ilmestyy se. Mainoksessa lukee:"Elämä on ihmisen parasta aikaa". Noiden ohi tulee käveltyä kotimatkalla, matkalla Kamppiin.

Tässä hassuhko Kevin Bacon-uutinen.