torstaina, heinäkuuta 02, 2009

Viimeisen lomaviikon katselut

Vähän myöhässä:

- Images
- The Gift
- Frost/Nixon
- There Will Be Blood
- True Blood season 1 loppuun
- I Am Sam
- Blow-Up
- The Life of David Gale
- Genova

Kerran aiemmin noista olin nähnyt Imagesin ja The Giftin. True Bloodin ykköskausi oli erinomainen, ja laitoinkin jo kakkoskauden boksin ennakkotilaukseen Amazonista, kausi on kyllä töllössä vielä alkupuolella.

Lomani lopussa, kun Miiallakin alkoi loma, käytiin Tallinnassa reissussa, lauantaina sinne ja maanantaina takaisin. Lindalinella meno-paluu (puolitoista tuntia kesti matka yhteen suuntaan) maksoi meille yhteensä 73,36 euroa, ei paha. Hotelli oli keväällä -09 avattu Meriton Conference & Spa Hotel, kaksi yötä maksoi 132 euroa. Siisti ja viihtyisä oli se. Telkkarissa oli paljon kanavia, tosin kaikki paitsi CNN ja BBC aika turhia (saksaksi dubattuja ohjelmia yms.). Taksimatka hotellilta 2 kilometrin päässä sijaitsevaan satamaan maksoi noin neljä euroa. Halpaa ja kivaa oli siis Tallinnassa. Viimeksi olin käynyt yläasteen luokkaretkellä.

Tiistaina, joka oli viimeinen lomapäivä, tuli käytyä pitkästä aikaa Verkkokauppa.comissa, jolla on näköjään nykyään oma YouTube-sivunsa. Liikkeestä lähti mukaan se mitä olin tullut sieltä hakemaankin, eli Western Digital Elements, 1TB:n ulkoinen kovalevy. Piti katsoa vanhasta merkinnästä, mitä olin laittanut formatointiasetuksissa varausyksikön kooksi. Se oli varauslohkon oletuskoko, joten valitsin sen nyt tässä uudessakin formatoidessani NTFS:ksi. Formatoinnissa kului aikaa lähes 12 tuntia, onneksi kone ei sammunut kesken kaiken, tänään viimeksi simahti kuumennuttuaan liikaa.