keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2009

Kuvia

Käväisin tänään hakemassa keskustasta kaverin työpaikalta sen Images-dvd:n, maksoin siitä kympin. Levyä ei saa enää mistään, joten olin tyytyväinen saadessani sen nyt 10 päivää sen jälkeen, kun olin blogissa harmitellut asiaa. Vaikutti siltä, ettei leffaa olisi julkaistu kuin jenkkilevynä, mutta Italiassa on näköjään julkaistu kahden levyn versio, harvinainen lienee sekin.

Saa nähdä missä välissä tuon ehtii katsoa ja miltä se tuntuu toisella katsomiskerralla. Ainakin eka kerralla siitä tuli aika epämukava fiilis, ehkä vähän kuin The Shiningista, kun sellainen uskottava kahjoilu hirvittää ihan eri tasolla kuin joku monsteri. Yksi hieman samankaltainen kohta on molemmissa, kun tulin lukeneeksi (en nyt muista viime katselulta, kun siitä on jo aikaa), miten Imagesissa päähenkilö suutelee kai aviomiestään ja sitten silmänsä avatessaan näkeekin vieraan miehen. Shiningissa taas oli se kohta, jossa Nicholson suutelee vierasta naista ja sitten näkeekin sen hirvityksen.

Sain taas tauon jälkeen päivitettyä dvd-listausta, ja jaoin leffa- ja sarjalistaukset omiin tiedostoihinsa. Tuoreimpien dvd-hankintojen listan päivitys on unohtunut, joten sen korvikkeeksi lisäsin sivulle Delicious-linkit, joita on helppo päivittää. Sivun laidassa näkyvät toki myös viimeksi katsotut leffat ja sarjat, joten kannattaa välillä tsekata itse blogisivuakin, jos yleensä seuraa näitä tyhjänpäiväisiä lässytyksiä syötteenlukijalla.

Haettuani Imagesin käväisin vielä noutamassa kirjastosta varauksessa olleet Futurama-leffat Bender's Big Score ja The Beast with a Billion Backs sekä There Will Be Bloodin, joka on vielä näkemättä. Lisäksi lainasin Lostin ykköskauden soundtrackin (score). Galactican toisen ja kolmannen kauden soundtrackit tuli vastikään hankittua, ja ykköskauden levy on matkalla. Itse sarjasta on jäljellä viimeiset viisi jaksoa, ja hyllyssä odottaa myös Caprica-dvd. True Bloodin ykköskaudestakin on viisi jaksoa jäljellä, tosin tämän julkaistuani katson ainakin yhden jakson.

The Wiren viimeinen eli viides kausi tuli katsottua loppuun, oli taas erinomainen kausi, kuten kaikki edellisetkin. Loppui tyydyttävästi (arvasin viimeisen repliikin), harmi sinänsä ettei jatkoa ole, mutta ainakin sain katsottua sen loppuun, enkä jäänyt hidastelemaan lopun lähestyessä, kuten minulla on välillä tapana tehdä sarjojen kanssa. Aina tuntui uutta kautta katsoessa, että tämähän on vielä parempi kuin edellinen, mutta oikeasti noita on varmaan lopulta vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, kaikki olivat loistavia. Pitää joskus ottaa koko sarja uusintakatseluun, ja kommenttiraitoja pitäisi myös kuunnella levyiltä, en ole kuunnellut vielä yhtään koko sarjasta.

Perjantaina olisi lähtö Uuraisille, sieltä takaisin kotiin sunnuntaina. Saisinkohan viimein reissulla luettua Louis Therouxin kirjaa, joka on aloittamatta, vaikka se on ollut aika pitkään kirjastosta lainassa.