sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Lomailua

Ensimmäinen lomaviikko neljästä takana. Miia on töissä ja kelit ovat olleet ankeat, joten olen voinut pysytellä hyvällä omallatunnolla paljolti sisällä. Viikolla katsastin kauhuleffoja, joita on jäänyt näkemättä. Vuokrasin leffat 1408, The Strangers ja 30 Days of Night, ja joukon heikoin mutta ihan katsottava Hide and Seek oli kirjastosta lainassa. Viikon paras kauhuttelu oli perjantaina nähty Sam Raimin Drag Me to Hell, joka oli vallan mainio. Pääsin katsomaan sen pressinäytöksessä, vaikka pressikorttia en ole enää aikoihin omistanut. Näytöksen jälkeen löysin lattialta kolme euroa, joten reissun (matkakulujen) hinnaksi tuli vain 30 senttiä.

Samana päivänä postissa tulivat The Wiren viitoskausi, 30 Rockin kakkoskausi ja Galactican viimeinen kausi, joten ei hassumpi päivä. The Wire ja Galactica ovat yhä aloittamatta, 30 Rock on pyörinyt nyt soittimessa, tosi hyvä on ollut taas. 24:n seiskakausi on ollut sen aikana tauolla, se on kuitenkin ollut myös erittäin hyvä ja parannus kuutoskaudesta. Ajattelin vuokrailla taas uudella viikolla kiinnostavia leffoja, jotka ovat yhä näkemättä, sellaisia ovat ainakin Vacancy ja Pineapple Express. Katsomista odottaa myös The Curious Case of Benjamin Button -dvd, jonka sain viikolla arvosteltavaksi/omaksi.

Muita viimeisimpiä dvd-lisäyksiä ovat jo aiemmin mainitsemani True Bloodin ykköskausi (yhä aloittamatta) sekä Lostin kolmoskausi ja Prison Breakin kakkoskausi, jotka on jo nähty mutta en viitsinyt olla hankkimatta kun olivat suht halpoja (14,95e/kpl). Lostista olin kyllä ajatellut, että hankin sitten Blu-raylla, mutta siitä nyt tiedä minä vuonna se on tapahtumassa, kun en viitsi ilman surroundeja soitinta hankkia, mikä nostaa hintaa paljon. Taloudelliesti paras vaihtoehto olisi setti, jossa on soitin ja surroundit paketissa, mutta en oikein tiedä olisiko se pidemmän päälle järkevä hankinta.

Kun on tullut kauhuleffoja katseltua nyt, niin tuli vaihteeksi mieleen Robert Altmanin psykologinen kauhuleffa Images, joka on yksi hyytävimmistä mitä olen nähnyt. Harmitti, kun näin ettei sitä näyttäisi olevan enää saatavilla ilmeisesti mistään, paitsi ehkä kalliilla käytettynä. Tuollaiset mielisairauden kuvaukset ovat mielestäni pelottavimpia elokuvia, Polanskin Repulsion on toinen hyvä esimerkki, ja The Shining... Mitä muita hyytäviä mielisairausleffoja onkaan? Spider tuli nyt mieleen, mutta se ei muistaakseni tuntunut mitenkään pelottavalta. Kukaan nähnyt The Living and the Deadia?

Lueskelupuolella on menossa B5-kirja Asked & Answered: Part 1 (viidestä), joka kokoaa Babylon 5-luoja JMS:n online-kirjoittelut monen vuoden ajalta. Edellinen B5-kirja oli ensimmäinen jonka päätin skipata näistä nyt viime vuosina julkaistuista, jotenkin tuntui turhalta, tämä uusi puolestaan on siinä mielessä paras näistä 19:stä hankkimastani, että se on ensimmäinen joka kiinnostaa lukea kokonaan läpi, kun käsiskirjoissa kiinnostivat lähinnä tekijöiden lässytykset. Joten pitää hommata sitten myös loput neljä osaa, jahka ilmestyvät.