maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Kaikenlaisia kuulumisia

Töissä alkoi maanantaina aamuvuoroputki, ts. työajat muistuttavat enemmän normaalien ihmisten vastaavia toukokuun loppuun asti, ja sitten onkin kesäkuu lomaa. Aamuisin herätys viideltä, lähden 28 minuutin kävelylle töihin kello 5.45, perillä 6.13, kaksi minuuttia ennen virallista alkua. Vapaalle puoli yhdeltä, tosin onnistun venyttämään lähtöä syystä tai toisesta 10-15 minuuttia, ja olen kotona vartin yli yhden tienoilla. Tämä nyt on melkein kuin olisi jo lomalla, kun normaalisti joudun aina nysväämään illlat töissä. Nyt olen aina viikonloputkin vapaalla, yleensä olen sunnuntait töissä. Lyhyemmät päivät ja viikonloppuvapaat näkyvät kyllä sitten tilissä, mutta on se sen arvoista.

Mitäpä muuta. Joulukuun 20. 2005 ostamani 60-gigainen iPod lakkasi toimimasta 2. toukokuuta 2009 alkuminuuteilla, kun lähdin kävelemään töistä kotiin. Hetkisen podcastia kuunneltuani toosa mykistyi, ja kun katsoin sen näyttöä, kuva oli hyytynyt paikoilleen ja sitten feidautui näkyvistä lopullisesti. Elokuvakohtausvastine olisi varmaan Titanicin loppu, kun DiCaprio vajoaa kuolonkankeana pinnan alle Winsletin käsistä.

Kotona liitin laitetta koneeseen turhaan, kone teki kyllä äänen joka tulee, kun USB-laite kytketään, mutta sitten ei tapahtunut mitään, paitsi yhden kerran iTunes suostui sanomaan jotain, että ohjelmisto on vioittunut ja levy pitää alustaa, johon minä että ookoo, mutta sitten se antoi mulle vain silent treatmentia, ja se siitä sitten. En ole vielä hankkinut uutta soitinta.

Seuraavan viikon maanantain työvuoron jälkeen tulin kotiin yöllä huonovointisena, ja totesin sitten saaneeni oksennus/vatsataudin + kuumeen, josta Miia oli vastikään parantunut. Piti sitten olla pari päivää pois töistä, torstai nyt oli jo valmiiksi vapaapäivä.

Kirjastosta tullut viime aikoina lainailtua ahkerasti leffoja, suoraan sanoen alan kyllä taas saamaan tarpeekseni niistä, joten tauko dvd-varauksiin lienee paikallaan. Minulle on kyllä nyt annettu hieman armoa, kun eilen Catch a Fire ei jaksanut innostaa (mm. Tim Robbinsin ärsyttävän brittiaksentin vuoksi), ja tänään Margot at the Wedding jäi kesken 12 minuutin jälkeen, kun oli niin teennäinen.

Body Heat sentään oli hyvä, ja Goodfellasin kanssa tuskin käy aika pitkäksi. The Grey Zone on myös lainassa, sekin näkemättä. Lisäksi Australia odottaisi katsomista, se on lainassa mutta ei kirjastosta, samoin katsomatta ovat viimeisimmät dvd-lisäykset Frozen River ja Babylon 5:n luojan kirjoittama Clintin leffa Changeling, joka kiinnostaa aika paljon.

ER:ssä katsoin tänään 12. kauden loppuun ja aloitin 13. kauden. Burn Noticen ykköskaudesta olen katsonut jotain kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen ehdotin Miialle että vaihdettaisiin Spartaniin, minkä teimme. Olin nähnyt kerran aiemmin, ostin dvd:n kun sai muutamalla eurolla. Ei vain se Burnin aloitus oikein napannut, jotenkin halpasen oloinen, mistä varmasti iso kiitos paskoille musiikeille. Mutta pitää jossakin välissä katsoa eteenpäin, kun sitä muka on niin kehuttu, ja onhan siinä Bruce Campbell.

Tässä kuussa tai viimeistään kesäkuun alussa pitäisi tulla muutama kova dvd-lisäys, joita on odoteltu kuin kuuta nousevaa: 24:n 7. kausi, True Bloodin ykköskausi, Galactican viimeinen kausi (tai 4. kauden jälkipuolisko, outoa että jenkeissä se on 4. kautta ja Englannissa 5. kausi, "the final season"), 30 Rockin kakkoskausi, The Wiren viimeinen kausi, Derren Brownin uusi live-dvd sekä leffat Red Eye, jonka olen halunnut nähdä pitkään Cillian Murphyn vuoksi, ja kirjastosta taannoin lainaamani The Air I Breathe, joka oli niin hyvä että piti tilata samantien. Lisäksi hyvässä lykyssä saan omaksi tai edes lainaan The Fall -dvd:n, ja jos en saa, niin sitten käyn vuokraamassa, kun olen halunnut nähdä leffan pitkään.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

To reset iPod:

1. Connect your iPod to the iPod Power Adapter and plug the power adapter into an electrical outlet, or connect your iPod to your USB port on your computer
2. Toggle the Hold switch on and off (slide it to Hold and then turn it off again)
3. Press and hold the Play/Pause and Menu buttons until the Apple/iPod logo appears (about 6 to 10 seconds). You may need to repeat this step.

ja

http://www.wikihow.com/Restore-an-iPod

5/12/2009 12:19 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitoksia paljon! En edes ehtinyt kokeilla ohjeita, kun nyt laitoin iPodin kiinni koneeseen, ja yllättäen se ilmoitti, että akku on erittäin vähissä ja alkoi lataamaan sitä, ja toosa näyttää pelaavan normaalisti.

Veikkaukseni on, että laitteen tiltattua se ei sammunut kokonaan, vaikka ruutu pimeni, ja kesti aikaa, että akku tyhjeni ja soitin tokeni vikatilastaan. iPodin seotessa kun akkua oli rutkasti jäljellä. Joskus aiemminkin on käynyt niin, että soitin on tiltannut, eikä ole voinut kuin odottaa virran loppumista.

Jos et olisi laittanut ohjeita, niin voi olla etten olisi enää edes vaivautunut testaamaan laitetta, joten kiitoksia paljon!

Tiedä sitten mikä aiheutti sekoamisen, paras veikkaukseni syyksi on se, kun laitteen kovalevy näytti olevan aivan täynnä, ehkä se vaikutti asiaan, en tiedä. Poistin siitä nyt sitten turhaa roipetta.

5/12/2009 9:14 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home