tiistaina, helmikuuta 17, 2009

RIP TV

Kuulin juuri, että vanha töllömme, jonka saimme ilmaiseksi, on sanonut sopimuksensa irti. Ei kuulemma tule virtaa. Pitäisi sitten kai viimein hommata uusi telkkari, 32-37" LCD. Voisiko joku vain sanoa, että tuo on hyvä, osta se? Menee järki kun katsoo netistä aina ihmisten kommentteja eri malleista, ja aina on jollakin jokin ongelma, ja tuntuu sitten ettei mitään uskalla mennä ostamaan.

Amazon.ca:sta tilattu Wild Man Blues -dvd (josta sain jo R2-julkaisun) tuli tänään. Levy postitettiin 12. tammikuuta ja arvioitu saapumisaika oli 8. huhtikuuta. DVD tuli lopulta viisi viikkoa postituksen jälkeen.

Kävin tänään hakemassa ajokortin, piti vielä siitä maksaa 25 euroa. Lisäksi siinä piti näyttää henkkarit ja antaa pois väliaikainen, kuukauden voimassa oleva ajolupalappunen, jonka sain ajokokeen jälkeen. Pitää liittää tästä vielä nuo asiat aiempaan autokoulutekstiini. Tutkintotoimistolle saapuessani joku tyttö tutki talon ulkopuolella yhtä ovea, josta ei pääsisi sisään tai ei ainakaan kannattaisi mennä, ja sitten suuntasi oikealle ovelle ja lähti epävarman oloisesti nousemaan portaita ylös. Kysyin, oliko hän menossa tekemään teoriakoetta. Oli, ja hän ei ollut varma mikä olisi oikea kerros. Itse olin menossa samaan suuntaan, joten löytyi sitten oikea paikka. Ajokokeen tehtyäni sanottiin, että ajokortin saisi parin viikon kuluttua. Nyt oli kulunut tasan kolme viikkoa siitä, ja kortti olikin paikalla, kooltaan samaa luokkaa kuin pankkikortti.

Aiempaan kaappijuttuun palatakseni, voi olla, ettei siellä kaapissa lopulta ollut oikeasti mitään, ja kuulemani äänet johtuivat pelkästään miten sattuu kasattujen kamojen liikkumisesta (tai orastavasta mielenterveysongelmasta). Esille jätetyt juustot jäivät syömättä, eikä huoneessa ollut enää elon merkkejä. Toisaalta en haravoinut paikkoja tarkasti, joten tiedä sitten vaikka joskus kirjaimellisesti löytyisi luurankoja kaapista. Pitää yrittää käydä kaapin sisältö lähitulevaisuudessa läpi ja nakata turhat kamat pellolle, samalla voisi myös ottaa laatikot pois sängyn alta ja siivota siitä lattia, niin varmistuu sekin, ettei mahdollinen jyrsijä mennyt sinne piiloon.

3 Comments:

Blogger Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Sony on sikamaisen hyvin suunniteltu ja kestävää sorttia. Sonyn laatu on osa Sonyn brändiä aika tunnollisesti.

Sonyssä on nykyään yllättäen Philipsin piirejä ja halvat Philipsit ovatkin nyt pärjänneet testeissä tosi hyvin.

Sonyn W-sarjan telkkarit ovat hyviä. 10-bittinen kuvan prosessointi on minusta selvästi parempi kuin perus 8-bittinen.

Hyvässä telkkarissa :

-on sävyjä niin tummassa kuin aivan vaaleassakin päässä

-onneton suomalaisen digi-tvn hurjasti pakattu signaali käsitellään jotenkuten siedettävästi noise reductionilla

Tässä alennuksessa oleva. Poistuva mutta kelpo malli 1000 e :

Sony 40w4000

Tällä näkyy myös Nelosen ilmainen HD-lähetysversio - Huippulaatua perusdigiboxin kuvaan verrattuna.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=32887

Varmatoiminen malli, paljon testattu ja ylistetty. Loppuerä myynnissä alennuksella eli ei ole kauaa tiskillä.

Mielestäni minimilaatua töllöksi. Ajattele, kuinka monta tuhatta tuntia sitä valintaasi tulet töllistelemään. Blueray-levytkin vaativat paljon sitten telkulta.

Jos haluat tsiigata aivan varmuudella ensi vuonnakin maksullisii kaapeli-HD-kanavia niin televisiossa täytyy lukea Cable ready.

Täytyy laittaa +500 jos haluaa parempaa kuin 40w4000
>
W4500-malli
-100 hz liikkuvan kuvan jämeröitys

2000 euron sarjassa Samsung on myös kova sana kuten Sonytkin.

Tai säästömielellä tyytyminen Philipsin 600 e poistuviin malleihin.

Jos ei ole stereoita yhdistää niin lisäkaijuttimet kannattais absolut ostaa avuksi.

Vain nyt sunnuntaiaamuna olis alennuksessa erittäin hyvä halpisratkaisu Gigantissa 100 e pienet aktiivi-surroundkaijuttimet äänen avarruksella ja 2.1 bassolaatikolla (joka laitetaan piiloon näkyvistä).

2/20/2009 2:52 ap.  
Blogger Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Ai niin, toi Gigantin tarjous kaijutinsysteemi toimii vain tietokoneilla ja tarjous onkin nyt tänään perjantaina.

Gigaworksit taasen wörkkii hyvin televisioiden kanssa.

2/20/2009 3:35 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitoksia paljon hyvistä vinkeistä, tässä vain pääsi käymään niin, että ehdin jo (luettuani tuntitolkulla eri malleista netistä ja käytyäni keskiviikkona lukuisissa liikkeissä) ostaa torstaina telkkarin, Panasonic TX-32LXD80:n. Hinta oli 599e, tinkasin 570 euroon, siihen 17 euron taksimatkalisäys, joten loppuhinnaksi tuli 587e.

HD-matsku näytti liikkeessä hyvältä, samoin SD-matsku kotosalla. Sävyt tuntuvat olevan hyvät ainakin minun silmään, ainoa kitinän aihe on vain telkkarin kaiuttimet, äänet eivät kuulosta niistä kovin hääviltä. Levyjäpä tuolla tulee kuitenkin käytännössä vain nyt katsottua, ja niiden äänet tulevat surround-setistä.

Kirjoittelen merkinnän lähiaikoina koko telkkaritapauksesta.

2/20/2009 8:07 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home