tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Allenia

Postissa tulivat tänään dvd:llä Factotum ja Woody Allen -elokuvat Sweet and Lowdown, Small Time Crooks ja Hollywood Ending. Joululomalla Kuusamossa tulivat alelaarissa vastaan Allenin The Curse of the Jade Scorpion ja New York Stories, jossa Allen vastaa yhdestä osiosta, muista Martin Scorsese ja Francis Ford Coppola. Luonnollisesti lähtivät mukaan. Joululahjaksi sain Allenin The Insanity Defense -kokoelman (kirjan), jonka lukaisinkin joulun jälkeen, erittäin hyvä oli.

Woody Allen -dokkari Wild Man Bluesin tilaus Amazon.ca:ssa ei tuntunut etenevän eilen ollenkaan, vaikka dvd:n piti lähteä silloin matkaan, ja aloin sitten ajattelemaan, ettei Amazonilla kenties ollut sittenkään koko levyä (piti olla 1 kpl saatavilla kun tilasin), että pitkä toimitusaika johtui siitä ja jonkun virheen vuoksi tilauksen status oli se, että se olisi lähtemässä matkaan pian.

Menin sitten Englannin Amazoniin ja tutkiskelin "available from these sellers" -kohtaa, sieltä R2-julkaisu olisi saatavilla lafkalta, joka oli saanut lähes kokonaan positiivista palautetta. Piti sitten vielä tutkiskella tuota Amazon Marketplace -hommelia (Amazon hoitaa maksuosion, ongelmatapauksissa pitäisi saada rahat takaisin), jonka jälkeen rohkenin laittaa levyn tuolta tilaukseen. Kaikki sujui ongelmitta, ja tilaus näkyy listauksessa tältä "open and recently placed orders" -sivulla (mukana myös muut viimeisimmät tilaukset):

Nyt sitten käväisin Amazon.ca:n omalla sivulla, ja sen mukaan se R1-julkaisu on postitettu eilen. Duh! Toisaalta haluan kaikki Allen-levyt R2-julkaisuina, eikä tuo R1 maksanut kuin 10,37e, jolla nyt voisi kuvitella jonkun ostavan sen itselleen sillä hinnalla (toisaalta saatan päätyä pitämään sen varalla, "jos toiselle sattuu jotain...") joten eipä sitä kannata hirveästi surkutella. Sitä tosin voi, että R2-levy maksoi noin 2½-kertaisesti kuin tuo R1-levy.