maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Teoriakoe

Lisäys 3.2.2009: teksti autokoulusta kokonaisuudestaan (mukana myös tämä teoriakoeteksti) täällä.

Viime viikolla sai stressata autokoulun teoriakoetta, joka oli perjantaina. Keskiviikkona lukaisin puljun aiemmin rauhaan jättämäni opaskirjan läpi ja torstaina kävin netissä ahkerasti läpi harjoituksia. Perjantaina sitten suuntasin Pasilaan, missä koe tehtiin PC:llä painelemalla yhtä kolmesta napista. Aluksi tuli muutama harjoituskysymys, jonka jälkeen päästiin asiaan. Ensin tuli kymmenen tavallista monivalintakysymystä, joista vain yhdessä taidettiin kysyä liikennemerkkiä. Sitten vuorossa oli 50 kuvakysymystä eri tilanteista liikenteessä (kuskin näkökulmasta), piti tietää esim. saisiko jossakin tilanteessa kääntyä vasemmalle.

Kokeen jälkeen ohjelma ilmoitti, monta kysymystä meni väärin ja pääsikö läpi, ja kävi sitten vielä läpi pieleen menneet kysymykset. Ensimmäisestä kymmenestä kysymyksestä sai olla kolme väärin, minulla oli yksi väärin. 50 kuvakysymyksestä sai mennä kahdeksan väärin, minulla oli viisi. Muutama töppi meni ihan hermoilun piikkiin, mutta mitäpä siitä, kun koe meni läpi. Olin melkoisen helpottunut.

Jäljellä olisi enää ajotunti tai pari sekä inssi. Toivoin, että olisin saanut kaiken pois alta ennen joulua, mutta tänään toimistolla käydessäni tilanne näytti vähän heikolta, kun opettajan kalenteri oli niin täynnä. No, eipä tuolla sinänsä niin suurta väliä, vaikka menisi tammikuulle.

Marraskuussa tuli katseltua 42 leffaa ja läjä ER-jaksoja. Elokuvista aiemmin nähtyjä olivat vain Hannah and Her Sisters ja Rosemary's Baby. Tässä kuussa voi ottaa vähän rennommin, tosin kirjastosta on taas jokunen levy lainassa ja muutama varauksessa. Viime viikolla tuli työkaverille mainittua, että Matrixit voisi katsella pitkästä aikaa läpi, ykkönen onkin ainoa jonka olen nähnyt useammin kuin kerran, ellen sitten ole katsonut Reloadedin kahdesti, en ole varma. Kaveri totesi, että hänellä olisi käyttämätön kymmenen dvd:n Ultimate-boksi ylimääräisenä, koska oli hankkinut sittemmin HD-version. Oli valmis myymään parilla kympillä. Sanoin, että palataan jossakin vaiheessa asiaan, mutta hän toikin sen myöhemmin töihin ja sanoi, että saisin sen ilmaiseksi. Se ja vastikään arvosteltavaksi/omaksi tullut Smart People puuttuvat tuosta pitkästä aikaa päivittämästäni dvd-listasta.

Pari kirjaa tuli myös lukaistua viime kuussa, David Lynchin Catching the Big Fish, jonka mielenkiintoisinta antia olivat miehen anekdootit elokuviensa tiimoilta, sekä Steinbeckin Ystävyyden talo (Tortilla Flat), joka oli oikein mainio.