sunnuntai, kesäkuuta 14, 2009

Toisen lomaviikon katselut

Eipä sitten tullut tällä viikolla vuokrattua leffoja, kun katsottavaa riitti muutenkin. Kirjaston leffoja tuli katsastettua jokunen:

- A Walk in the Clouds
- Legends of the Fall
- The Tenant
- A Prairie Home Companion
- Funny Games U.S.
- The Science of Sleep
- The Three Burials of Melquiades Estrada
- In Bruges
- Fool for Love

Fool ja Prairie olivat Altmanin leffoja, joita on tullut viime kuukausina jokunen katsastettua. Viime merkinnässä harmittelin Altmanin Images-leffasta, ettei sitä löydy enää dvd:llä. No, Helsingissä asuva kaveri oli lukenut tuon ja ilmoitteli, että hänellä sattumoisin on kyseinen dvd divariin menossa olevien leffojen pinossa, ja tarjoutui myymään sen minulle. Ehdotin hinnaksi kymppiä, tämä passasi, ja saan levyn luultavasti joskus ensi viikolla. Kylläpä kävi hyvä tuuri.

Listattuihin leffoihin palatakseni, In Bruges oli huippu, sitä oli saanut pitkään odotella kirjaston varausjonossa. The Tenant oli mainio Polanski-kauhu, joka olisi hyvä olla joskus hyllyssä. Funny Gamesista olen nähnyt alkuperäisen aikaa sitten, luulenpa että pidin enemmän tästä jenkkiversiosta. The Science of Sleep toimi paremmin kuin odotin, erittäin kiva.

Lisäksi tuli katsottua Charlie Bartlett, joka ei ollut kummoinen, vaikka Robert Downey Jr. oli siinä. Voisiko olla enää kuluneempaa aloitusta, ainakaan Rushmoren jälkeen, jossa pääheppuna toimiva nuori haaveilee väkijoukon hurraavan (tms.) hänelle? Rushmore-apinointi ei edes päättynyt siihen, tässäkin älykäs hienohelmapäähenkilö potkitaan koulusta tavallisten pulliaisten keskelle. Rushmoressa vain katsoja uskoi Max Fisherin vaikutusvallan kasvuun, tässä Anton Yelchinin esittämän Charlien ja leffan uskottavuus loppui, kun muut nuoret alkoivat ottamaan pojun vakavasti. Yelchin näkyy olevan Terminatorissa ja Star Trekissä, ne yhä näkemättä. Ei kyllä sopinut tähän yhtään.

Valkyrie oli varsin hyvä, se tuli lainaan samassa satsissa kuin Charlie Bartlett sekä The Visitor ja Synecdoche, New York. The Visitorin katsoin lauantaina, se oli erinomainen, vaivauduin jopa nyt linkkaamaan sen IMDb:hen, ei muuten jaksa kun tulee listattua niin paljon näitä. Synecdoche on vielä katsomatta, kiinnostaa kovasti, kirjastosta lainassa olevassa Empiressä se sai täydet viisi tähteä. Muuta en arvostelusta lukenutkaan, paitsi lopputiivistelmästä ekan lauseen ("Astonishing."). En tiedä yhtään, mistä leffa kertoo.

Viikon viimeinen leffa oli teatterissa sunnuntai-iltana katsottu Angels & Demons, jonka Miia halusi kirjan lukeneena nähdä. Minulla ei pahemmin kiinnostanut, en ole katsonut edes The Da Vinci Codea, ja olisin skipannut tämänkin ja katsonut esmes Coralinen tai Star Trekin, mutta uhrauduin tällä kertaa. Ihan katsottava, mutta eipä mikään ihmeellinen, eikä teatterivisiitin arvoinen. Kilpajuoksu kelloa vastaan oli siinä, mutta jännite oli aika hukassa. Vasta lopussa saatiin jotain oikeaa jännitettä ja tunnetta mukaan.

Viikon dvd-lisäyksinä olivat Galactican kakkoskausi, The Duchess, Dark City director's cut ja Winterbottomin leffa Genova.

30 Rockin kakkoskausi tuli myös katsottua loppuun, oli taas mainio. Lisäksi aloitettua tuli Alan Ballin (Six Feet Under) True Bloodin ykköskausi ja viimeiset kaudet Galacticasta ja The Wirestä. Kaikki ovat aluillaan, mutta erinomaisia joka tapauksessa. 24:n seiskakausi odottaa myös jatkamista tauon jälkeen. Työkaveri oli mainostanut True Bloodia 2000-luvun Twin Peaksiksi, mutta en kyllä saanut siitä mitään sellaisia viboja. Jos joku sarja on 2000-luvun Twin Peaks, niin Carnivale. Kivaa kuitenkin nähdä pitkästä aikaa kunnon vampyyrisarja. Päähenkilön kodin keittiö näytti kovin samanlaiselta kuin Fisherien vastaava Six Feet Underissa.

13 leffaa oli siis viikon saldo, saa nähdä miten ensi viikolla ehtii. Voisi kyllä yrittää saada katsottua noita sarjoja läpi.