tiistaina, heinäkuuta 21, 2009

Today: Blu-ray

Niin tuli sitten hypättyä Blu-ray-kelkkaan, kun hommasin PlayStation 3:n ja Yamahan viritinvahvistimen, surround-kaiuttimet ja subwooferin. Vahvistin ja kaiuttimet tulivat perjantaina, PS3 ja subwoofer maanantaina, jolloin oli iltapäivällä töitä. En silloin ehtinyt tehdä muuta kuin laitella piuhoja kaiuttimiin ja käydä ostamassa pari HDMI-johtoa (PS3 -> vahvistin -> TV) sekä RCA-piuhan (subwoofer -> vahvistin). En edes tohtinut iloita ihmeemmin roippeiden saapumista stressatessani sitä, toimisivatko kaikki kunnolla.

Vaikka päivitys tuli tehtyä leffojen ja sarjojen vuoksi, ettei tarvitsisi harmitella myöhemmin että tämäkin tv-kausiboksi tuli vielä hankittua dvd:llä, viime päivinä päällimmäisenä mielessä on ollut, että pääsen pitkästä aikaa pelaamaan uutukaisia pelejä, eikä tarvitsisi pelätä yhteensopivuusongelmia (PC-pelaamisen kanssa menivät lopullisesti hermot näytönohjaintani tukemattoman BioShockin ostamisen myötä). Peliarvosteluita ja videoita aiheen tiimoilta on tullut viime päivinä katseltua rutkasti, ja löysin hyvän YouTube-videoblogaajan, Taiwanissa asuva jenkki, joka pelailee PS3:lla (tässä osa 2).Tänään sitten aamulla häsläsin lisää piuhojen kanssa, kunnes lopulta kaikki oli tehty ja oli aika laittaa virta päälle ja roippeet testiin. Kaikki pelasi takakaiuttimia myöten hyvin, ja mieleni sai viimeinkin rauhan. Pleikkarin mukana tulivat SingStar-pelit SuomiPop ja Abba, jonka mukana mikrofonit. SuomiPop pääsi testiin, SingStar oli kyllä jo entuudestaan tuttu. Hauskaa puuhaa.

Sitten pelailtiin Ghostbusters-pelin demoa. En ole aikoihin pelaillut demoja, joten reilun 600 megan demon lataaminen tuntui siistiltä (pystyi samalla tekemään muuta kun se latautui taustalla), ja oli hienoa päästä pelaamaan oikeaa PS3-peliä, vielä kun kuuli tuttujen Ghostbusters-heppujen ääniä. Vaikutti lisenssipeliksi ihan kivalta, käytettynä tai alennuksesta voisi joskus hommata.Lopuksi vielä testasin pikaisesti kirjastosta lainaamaani The Matrixin Blu-ray-levyä, hyvältähän se näytti, ja vaikka en välttämättä ole kovin hyvä arvioimaan äänenlaatua, Dolby TrueHD -raitaa kuunnellessa ainakin se kohta, jossa Neo herää tosimaailmaan ensimmäisen kerran ja kuuluu niitä rätinöitä, kuulosti aika hyvältä.

Hyvä että hommasin tuon PS3:n enkä jotain hieman halvempaa soitinta, koska tällä hetkellä olen selvästi eniten innoissani tuosta pelailupuolesta, josta olen ollut turhan pitkään paitsi. Tulossa ovatkin suht halpasella saadut, konsolin kehutuimpiin peleihin lukeutuvat Little Big Planet ja Metal Gear Solid 4.