perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Tietoturvasta

Tuo tuuletin oli kyllä erinomainen hankinta. Parani vielä entisestään, kun Miia visiitillä käydessään osasi laittaa sen pysymään paikoillaan. Siihen asti se oli puhaltanut moneen suuntaan. Yritin korjata asiaa päällä olevasta tapista, mutta mitään ei tapahtunut. Kikka olikin nostaa sitä tuulettimen ollessa liikkeessä, kun itse olin aina sammuttanut vekottimen ensin. Duh. Ohjeissa ei kyllä mainittu asiasta, mutta olisihan tuota pitänyt älytä yrittää.

Onko kukaan muu huomannut Gmailin inboxiinsa tulevan roskapostin lisääntymistä? Itselläni roskaposti ei ole ollut ongelmana aiemmin, mutta tässä kuukauden tai parin sisällä sitä on alkanut tulemaan päivittäin. Esimerkki yhdeltä päivältä:


Norton AntiViruksen tilaukseni päättyi taannoin. Tilauksen uusimisen sijaan päätin kokeilla ilmaista torjuntaa ja asensin Avira AntiVirin. Mitä virustorjuntaohjelmaa te käytätte? Olisiko Avast! antivirus parempi kuin Avira AntiVir? Lisäksi, jos joku tietää paremman ilmaisen palomuuriohjelman kuin Kerio Personal Firewall 4.2, niin saapi ehdottaa, kiitos. Ei sillä, että olisi mitään valittamista Kerion suhteen, mutta eipä haittaa kysyä. Spywaren varalle minulla on rekisteröity Spy Sweeper.

B5-käsiskirjojen kahdeksas osa tuli postissa maanantaina. Voisi varmaan pikkuhiljaa lueskella niitäkin (ainakin jms:n jutut). Edellinen lukemani oli volume 3, jotkut lopuista ovat vielä muoveissa.

4 Comments:

Blogger Jani said...

Minun tuulettimessani tuota tapin asentoa voi säätää ihan siitä riippumatta onko virta kytketty vai ei.

Ilmainen AVG on virustorjujien ykkönen, ja siinä on sekin etu verrattuna noihin isoihin softiin, että virustentekijät testaavat tuotoksensa niillä isoilla nimillä, joten jopa kahdeksan kymmenestä öttiäisestä voi päästä pahimmassa tapauksessa niistä läpi.

Palomuuria minä en käytä ollenkaan, en usko sellaisiin. Virustutkan lisäksi riittää, kun pitää käyttöjärjestelmän päivitettynä eikä suorittele epämääräisiä ohjelmia, tai ainakin on hyvin varovaisena niiden kanssa.

7/22/2006 2:31 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos AVG-vinkistä! Heitin Aviran menemään ja laitoin tuon tilalle. Kiitos myös linkistä, aikamoista.

Mielenkiintoista, olin siinä uskossa, että ilman palomuuria joutuu luultavasti ennemmin kuin myöhemmin pulaan. Eipä sitten näköjään. No, jätän tuon Kerion pyörimään, eipä siitä haittaakaan ole.

7/22/2006 6:30 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mä kyllä suosittelisin palomuuria käyttämään ainakin siinä tapauksessa, että käyttöjärjestelmänä on Windows. Joskus jossain lehdessä oli testi, jossa XP-kone oli laitettu verkkoon ilman palomuuria, virustorjuntaa ja haittaohjelmien torjujaa niin muutamassa päivässä koneella oli jo melkoisesti roskaa. En nyt muista oliko siinä testikoneessa asennettu Windowsin siihen mennessä ilmestyneet tietoturvapäivitykset.

Itselläni on Windows-puolella Norton ja läppärissä työpaikan F-Secure, sen kun työntekijät saavat omiin koneisiinsa asentaa. Noissa molemmissa siis myös palomuurisoftat mukana. Linux-puolella ei virustorjuntaa tarvitse ja palomuurina olen käyttänyt ihan järjestelmän mukana tulevaa palomuuria, jonka olen todennut toimivaksi.

7/23/2006 8:58 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu, olen itsekin kuullut tuollaisesta testistä. Enpä minä tuota palomuuria ole mihinkään toki heivaamassa, vaikka Janilla nyt onkin ollut hyvä onni matkassa. :)

7/23/2006 11:30 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home