lauantaina, heinäkuuta 15, 2006

Hupsista

Numerot Lost-finaalissa lentokentällä

Torstaina vähän kauhistelin, kun kuulin että Lost-finaali näkyy töllöstä. Luulin, että se näkyi jo viime viikolla, muutoin en olisi puhunut siitä ja laittanut kuvia. Toivottavasti kukaan ei spoilaantunut / pahastunut. Hämmennyin vähän, kun Locke-hyökkäys oli jakson alussa. Ihmettelin, että onko se leikattu jotenkin eri tavalla kuin näkemäni versio. Perjantaina tajusin, että olin nähnyt finaalin vain yksiosaisena, kun Nelonen näytti sen kahdessa osassa. Moni ilmeisesti turhautui melkoisesti kauden päätöksestä. Itseäni ei haitannut, mutta tekijät ovat myöntäneet että olisi pitänyt paljastaa enemmän, oli kai tullut aika paljon paskaa niskaan katsojilta. Oppivatpahan siitä kuitenkin.

Lisäksi yhden sarjan luojan, Damon Lindelofin raportoidaan sanoneen:"We'd love to end the show after four years, five years tops and do a movie.” Mikä kuulostaa paremmalta kuin X-Filesin yhdeksän kautta venytetty salaliittoilu. Tietty monelle tulee varmaan mieleen, että aiotaanko mysteerien ratkaisut jättää johonkin leffaan. En kuitenkaan usko, ettei sarjaa tuotaisi tyydyttävään päätökseen leffan vuoksi, koska se kuulostaa varmalta tavalta suututtaa ihmiset.

Kivaa välillä löytää jotain mielenkiintoista netistä ilman että löytää sen vain jostakin linkkilistalta tai toisen blogista. Löysin nimittäin Fight Club -käsikirjoittaja Jim Uhlsin kesäkuussa aloittaman, viikottain päivittyvän blogin. "The greatest writing you will do in your life will be inventing elaborate, dazzling, florid, yet totally convincing lies to tell on the phone, when being interrogated about how far along you are in the script. Believe me, you’ll rise to the moment and shine with all your talent."

Polttarit olivat tosiaan torstaina Jyväskylässä. Kivaa oli. Päälle piti laittaa keltainen T-paita, jossa edessä teksti "Elämä lyhyt, avioliitto pitkä" ja takana luki muistaakseni "Loppuelämä alkaa 12.8.2006". Lisäksi päässä oli punainen lippis, jonka tekstiä en nyt muista. Pelailtiin minigolfia, grillattiin, pelattiin uhkapelejä ja laulettiin karaokea. Uhkapelejä = korttia, rulettia ja automaatteja. Rulettinainen ei ollut nähnyt Juokse Lolaa, eikä aikonut, joten selostin hänelle rulettikohtauksen. Kysyin myös, onko vaikeaa oppia laittamaan se pallo pyörimään. Ei kuulemma ollut. Karaokesta sai muistoksi maksullisen DVD:n, jossa taustalaulajien kera esitin Hard rock hallelujahin (ei tee hyvää äänelle, se). Lisäksi esitin (rokkia ennen) Kuusamo-kappaleen ja selitin toki samalla olevani Kuusamosta. Kuusamo ei varsinaisesti sytyttänyt tanssilattiaa tuleen, mutta häikäisevä rokkiesitykseni veti ainakin kaksi tyttöä tanssahtelemaan.

Helsinkiin palasin perjantai-iltana. Tänään en saanut tehtyä juuri muuta kuin pestyä pyykkiä, muutenkin aika vaisut fiilikset, en tiedä miksi. Kuulin myös, ketkä eivät olleet ilmoittautuneet vielä häihin (tänään on viimeinen kutsussa mainittu ilmoittautumispäivä). Sekin vähän harmitti, kun joistakin "varmoista tapauksista" ei ollut kuulunut mitään. Huomenna pitää yrittää saada enemmän ulkoilmaa, kaupassakin on käytävä.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä, että polttarit onnistui. Itse en päässyt paikalle hankalan päivän takia (torstai?!?) mutta häihin tulen (tai siis tulemme) takuu varmasti!

7/17/2006 8:42 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Niin, valitettavasti vapaapäiväni menivät nyt näin. Perjantaina jos olisi pitänyt polttarit, olisi seuraavana päivänä ollut edessä junareissu & työpäivä, mikä ei oikein houkutellut. Mutta häissä nähdään kuitenkin!

7/17/2006 10:15 ap.  
Blogger Jani said...

Ensin epäilin jotain tuollaista (siis että olit erehtynyt päivästä), mutta sitten kun olin lukenut tekstin ja nähnyt kuvat, niin ajattelin, että se oli vain sellainen teaseri ja vinkki siitä, että kannattaa nauhoittaa/tallentaa tuo finaali. Sellaisena sen sitten otinkin eli tallensin sen tietokoneella, mitä en olisi ilman tuota juttuasi tehnyt, joten minua tuo ei ainakaan haitannut, päin vastoin.

Tosin, minä en ole noin muutoinkaan kovin herkästi spoilereista harmistuvaa sorttia, eli juonipaljastukset eivät minulle yleensä edes ole spoilereita sanan varsinaisessa merkityksessä (siis että pilaisivat katselukokemuksen).

7/17/2006 8:41 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kappas, no hyvä tosiaan ettei harmittanut, ja onneksi tuo tuli kuitenkin heti jakson alussa, etten ainakaan loppua spoilannut keneltäkään.

Olen muuten yhä sitä mieltä, että nuo savukuviot ovat ihan tahallisia. Esim. toisessa ja kolmannessa kuvassa olevia kasvoja lukuunottamatta savu on sellaista muodotonta ja ilman yksityiskohtia noita paria frameja lukuunottamatta, ja neljännen ja viidennen kuvan kuviot erottuvat myös mielestäni liikaa muutoin pikselimössömäisestä savusta ollakseen vain katsojan mielikuvitusta.

Mutta jään odottelemaan, että joku tekijöistä sanoo kumpi on oikeassa, palataan sitten astialle. :)

7/17/2006 9:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home