lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Flicker / Lost-finaali

Suomennetun Flickerin kansi Menin torstaina Jyväskylään ja perjantaina iltasella Uuraisille. Tänään sitten tulin junalla takaisin Helsinkiin. Jyväskylässä tuli käytyä Antikvariaatti Lukuhetkessä, jossa olen käynyt kerran aiemmin, kiva paikka. Sieltä lähti mukaan suomennettu Flicker yhdeksällä eurolla. Olin lukenut kirjasta jotain aiemminkin, ainakin Amazonista, en kyllä muista miksi, mutta todennäköisesti (nyt kun asiaa tutkin) siksi koska Fight Club -käsikirjoittaja Jim Uhls on tehnyt kirjasta käsiksen, jonka ohjaamista Darren Aronofsky on pohdiskellut. Tiedä sitten, onko toteutumassa. Kirjassa on päälle 770 sivua, toivottavasti saan luettua. Juuri nyt luen kirjaa The Know-It-All, joka on varsin mainio.

Daronofskystä puheen ollen, luin eilen Uuraisilla torstaina tulleen sähköpostin, joka särki sydämein: perjantaina olisi aamupäivällä ollut toivottavasti yhden vuoden parhaimmista elokuvista, The Fountainin "ennakkoscreenaus". Sattuipa sopivalle päivälle. Leffan ensi-ilta jenkeissä on 13. lokakuuta. Ei voi mitään, shit happens, jospa siitä on pressinäytöksiä vaikkapa syyskuussa. Suurimman osan elokuusta kun olen poissa Helsingistä, työt jatkuvat 30.8.

Lostin finaalista muuten kannattaa freeze framettaa dynamiitinheittämiskohdan jälkeistä savukohtaa.

Myöhemmin: No, eipä tässä ole parempaakaan tekemistä, kuvakaappauksia Lost-finaalista from yours truly:

Ensimmäisessä kuvassa Lockea retuutetaan jalasta. Toisessa ja kolmannessa kuvassa näen kasvot (jalan luona), missään en kyllä ole nähnyt kenenkään muun mainitsevan asiasta. Neljännessä ja viidennessä kuvassa näen silmäparin. Aiemmin olen nähnyt melkolailla saman kuvakaappauksen tuosta, jossa yksittäistä "silmää" (ja sen lähiympäristöä) pidettiin kasvoina, eli kaksi vierekkäin. Näin itsekin sen, mutta sittemmin dvd-soittimella frameja tutkiessa aloin näkemään silmäparin, enkä nyt edes saanut kuvakaappausta, joka näyttäisi tyydyttävästi enemmän kasvoilta kuin silmältä / silmiltä.

Kerran dvd-soittimella kohtaa pausettamalla olin kyllä näkevinäni savussa aivan helkutan paljon erilaisia kuvia, kai lähinnä pieniä kasvoja. Osa oli ehkä vain päässäni, mutta uskon kuitenkin, että kohtaan on panostettu aikaa ja vaivaa paljon enemmän kuin voisi ensinäkemältä luulla. Viimeisessä kuvassa puunrungon vasemmasta laidasta voi hyvällä mielikuvituksella löytää mysteerisiä kuvioita. Tämä muistaakseni noteerattiin muualla, mistä asian panin merkille. Tiedä sitten.