perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

TV-sarjojen jaksoja, jotka sinun tulisi nähdä - osa 2

Jakso: Babylon 5: Intersections in Real Time (1997)
Juoni: Kuulustelija pyrkii käännyttämään Maan hallitusta vastaan hyökänneen Sheridanin mielen ja saamaan tämän myöntämään toimineensa vieraiden vaikutuksen alaisena.
Miksi tulisi nähdä: Babylon 5:n ankein jakso on erinomainen kuvaus aivopesusta, seuraten koko kestonsa ajan Sheridanin murtamista.

"...conspiracy to overthrow the government, illegal seizure of Earth property, assault on fellow officers, sabotage..."
"Now just a minute!"
"...willful destruction of public property, disobeying direct orders of superior officers, and the murder of 547 officers and crew onboard the E.A.S. Roanoke!"
"I won't sign it!"
"You will sign it! You will sign it and you will read it aloud in full view of the public so they'll know we haven't forged your image or your signature. You will name your accomplices. You will apologize to the families and friends of those who have died fighting you. And in the end, you will beg for mercy on the grounds that you're under the influence of aliens who are trying subvert the government and undermine the authority of the President."
"I demand to see an attorney! I demand the presence of a full military tribunal. You have no right..."
"No, YOU have no rights! There's no courtroom here, Captain. No tribunals, no attorneys, no justice, no mercy, no fairness, no hope, no last-minute escape. You will walk through that door when you confess and not one second before!"


Aiemmin sarjassa: Buffy the Vampire Slayer: The Body

5 Comments:

Blogger Lord B. said...

Arvasin, että tässä sarjassa nähdään vielä IiRT :-) Itse suhtaudun kyseiseen episodiin hieman kahtiajakoisesti - alunperin se oli inhokkijaksoni (TKOiden sun muiden B5-asteikolla roskajaksojen joukossa), jos kohta myöhemmät katselukerrat ovat nostaneet sen "hyvä erikoisjakso"-kategoriaan, ja voisin aikani kuluksi vaikka kompata tässä.

Toinen uudelle katsojallekin sopiva jakso - joka on kylläkin hieman keskinkertaisempi - voisi olla niinikään neljännen kauden 'Illusion of Truth'. Esimerkki siitä, miten median keinoin saadaan asia kuin asia väännettyä huonoon valoon :-) Jotkut pitänevät sitä neloskauden huonoimpina jaksoina, mutta minä nautin joka kerta.

6/30/2006 8:29 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ajattelin ensin, että mistä sinä sen arvasit... :)

Ihmettelen kyllä vähän, miksei IiRT ole suositumpi (jos katsoo Lurker's Guiden pisteytystä). Lieneekö kyse enemmän siitä, että vauhdilla eteenpäin kulkeva kausi stoppaa jakson ajaksi tilanteeseen, jonka olisi periaatteessa voinut jättää näyttämättä (mikä olisi minun veikkaukseni), vai onko jakson esittämä prosessi jotenkin erityisen epärealistinen (en ole varsinaisesti aiheen asiantuntija, itse pidin tapahtumia uskottavina)?

Sanottakoon, ettei IiRT ole mikään suurin B5-jaksosuosikkini, eli en valinnut sitä tähän siksi (toki pidän siitä kovasti). Valitsin lähinnä siksi, että siitä voi nauttia myös ihminen, joka ei ole kiinnostunut scifistä / B5:stä, kuten The Body voi vedota ihmiseen, joka ei välitä Buffyn fantasiaelementeistä. Se on vähiten scifiä sisältävä osa koko sarjassa (lopun drazi tuntuu oikeastaan vähän out of place jaksossa).

Minusta on myös hienoa nähdä tv-sarjajakso, joka ei pompi paikasta toiseen, vaan keskittyy yhteen huoneeseen ja kahden hahmon väliseen dialogiin ilman, että katsoja vaipuu uneen. Bruce Boxleitner tekee mielestäni tässä ehkä parhaan roolisuorituksensa sarjassa.

Lopuksi, pidän aina kovasti siitä kun pitämilläni hahmoilla menee helkkarin huonosti. :) Ehkä siksi Buffyn kuutoskausi on suosikeitani, kun taas monen mielestä se tuntuu olevan liian synkkä.

6/30/2006 1:56 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ainiin, tykkään itsekin Illusion of Truthista.

6/30/2006 3:26 ip.  
Blogger Lord B. said...

Varmaankin IiRT:n epäsuosio johtui paljolti siitä, että kun koko neloskausi oltiin menty hurjaa vauhtia, vapausrintaman joukot ovat suunnanneet nokan Proxima 3:lta kohti Maata, katsoja jää odottamaan toiminnan jatkumista. Jostain syystä minua ärsytti silloin 7 vuotta sitten, kun Delenn ilmestyy lopussa, heh. Epäilen kyllä, ettei se ole kovin yleinen syy olla pitämättä ko. jaksosta ;^)

Samaa mieltä Boxleitneristä - Hän selvästi kehittyi B5:n aikana kakkoskauden hymypojasta moniulotteisemmaksi hahmoksi. Vitoskaudella hän jää jotenkin valjuksi hahmoksi, mutta tällä neloskaudella hänelle on paljon hyviä tilanteita näyttää leijonankyntensä; IiRT, kitkat Garibaldin kanssa. Ehkäpä hän myös vaikuttaa muutenkin paremmalta verrattuna vaikkapa joihinkin noloihin Lyta-kohtauksiin.

Ja samaa mieltä viimeisestäkin kohdasta - minäkin pidän siitä, että asiat ovat TV-sarjoissa (tästä ei tule mieleen mitään erinomaista esimerkkiä, en halua puhua pelkästä B5:stä :P) ja elokuvissa (esim. Star Wars ep. 5: The Empire Strikes Back) huonosti.

6/30/2006 11:40 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu, Delennin ilmestymisen olisi tosiaan voinut joko toteuttaa paremmin tai jättää pois.

7/01/2006 12:49 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home