perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Babylon 5 -rintamalla tapahtuu(?)

War Without EndJms on jo viikkoja härnännyt fanejaan sillä, että mitä ilmeisimmin B5-rintamalla on tapahtumassa jotain uutta / isoa. Mies on ollut neuvotteluissa Warner Brothersin kanssa, ja hänen pitäisi kertoa viimein asiasta tämän viikon lauantaina San Diego ComicConissa. Kaiken järjen mukaan kyseessä olisi jotain filmille päätyvää. Uusi TV-sarja? TV-elokuva? En usko, että kyse on ainakaan mistään ison budjetin leffasta. Ehkä jms saa yrittää vielä kerran jotain sarjaa Rangers-tyyliin ensin tv-leffalla, joka menestyessään jatkuisi sarjalla. Who knows. Tuo ei kyllä toiminut Rangersin kanssa ollenkaan.

Rangers oli kylläkin tuubaa ja siltä kuulosti myös kaatunut leffaprojekti, joten kyseessä pitäisi olla jotain todella siistiä, että jaksaisin innostua erityisemmin asiasta. Mikä olisi todella siistiä? Siinä pitäisi olla mukana kaikki elossa olevat B5-tyypit. Antakaa minulle Sinclair / Valen, Sheridan, Garibaldi, Delenn, Vir, Marcus (herättäkää henkiin pakkasesta), Londo, Ivanova jne. alkuperäisillä näyttelijöillä, niin voin innostua asiasta. B5 kuitenkin suunniteltiin viisivuotiseksi, joten sen tarinan jatkaminen ei välttämättä kiinnosta miestä, enkä tiedä olisiko vanhaa B5-magiaa enää mahdollista purkittaakaan.

TV-elokuva vanhalla porukalla (miinus edesmenneet Katsulas & Biggs) olisi War Without End sarjaa todennäköisempi tapaus. Valottaisivat vaikka War Without Endin väläyttämää tulevaisuutta ("Our son is safe" / "There's the legacy of your war!"), näyttelijöiden vanheneminen passaisi ainakin siihen ja tarina olisi merkittävä osa B5:ttä eikä joku irrallinen Thirdspace-räpellys. G'Karista (Katsulasista) voisi näyttää sen mitä on aiemmin nähty. Toisaalta kyseistä tarinaa on jo valotettu Centauri-novellitrilogiassa, joka jäi minulta kesken hukattuani armeijareissulla kakkososan. En viitsinyt ostaa uudestaan, mutta pitänee jossakin vaiheessa hommata.

Vanhan porukan kasaaminen olisi kuitenkin liian hyvää ollakseen totta. Olihan Crusade kyllä ihan hyvä, joten esim. sen jatkuminen olisi ihan kiva juttu. Tuskin niinkään käy, WB ei taida edes omistaa oikeuksia sarjaan, vaan TNT. En tiedä. Kai niitä oikeuksia voi ostaakin.

Äh, paskat, en jaksa hirveästi uskoa että B5-maailmasta saadaan enää irti mitään vaivan arvoista, ainakaan niin pitkään kuin alkuperäinen porukka ei ole pääosassa, eikä sekään takaisi vielä mitään. Jos kyseessä on joku The Legend of the Rangersin tasoiselta kuulostava viritelmä, niin huoh. Toivoisin, että WB:n tyypeillä (ja jms:llä) olisi jotain arvostelukykyä, jotta moinen ei menisi enää läpi, ja kyseessä olisi nyt jotain järkevämpää. Huomennapa tuo selvinnee. Ehkä kyse onkin jostakin animaatiosarjasta.

4 Comments:

Blogger Lord B. said...

Ihan kuin olisin asiasta joskus aiemminkin täällä aukonut päätäni, mutta enpä minäkään jaksa olla kovin optimistinen minkään uuden B5-produktion suhteen, ellei sitten kyse aivan sattumalta olisi Crusaden jatkosta - paitsi että viimeisessä C:n jaksossahan (joka muistaakseni oli myös se paras, Each Night I Dream of Home taisi olla nimi, näin ulkomuistista) taisi olla Biggs mukana, jonka esiintymisen oli tuskin tarkoitus jäädä kertaluontoiseksi, joten... Äh, en jaksa olla kovin innokas. Turhaa sitä avaamaan hautaa ja lypsämään kuolleesta lehmästä maitoja.

Olen monta kertaa muuten hypistellyt tuota Legend of the Rangersin koteloa Anttilasta, mutta ihan kymmentä euroa en ole uskaltanut siitä maksaa (siinä uskossa, että sitä kuitenkin saa myöhemmin pilkkahintaan). Olisihan siinä G'Kar, mutta jotenkin jo tuo pelkkä kansikuva on hieman lannistava.

7/21/2006 8:39 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jep, itse en edes jaksanut katsoa sitä loppuun, oli sen verran väsyttävä tekele. Voin ehkä yrittää uudestaan sitten kun sen saa vajaalla viidellä eurolla alelaarista...

Et muuten tainnut innostua uudesta Galacticasta?

7/21/2006 8:51 ip.  
Blogger Lord B. said...

Yzzzz, enpä juuri. Johtui kyllä paljolti siitä, että sitä esitettiin kovin myöhään, ja nukahdin kesken ensimmäisen jakson, eikä siitä näin ollen päässyt kehittymään mitään jokaviikkoista tapaa -- B5:n kanssa niin pääsi käymään; En aluksi edes ollut kovin innostunut ko. sarjasta (aloin nauhoittamaankin jaksoja VHS:lle vasta toisen kauden kuudennen jakson kohdalla), mutta joka viikko se vaan tuli katsottua. Silloin pysyin hereilläkin kyllä paremmin, joten myöhäinen esitysaika ei haitannut. Galacticalle voisi antaa toisen mahdollisuuden, jos sitä nyt vielä joskus aletaan alusta näyttämään. (Ja paras kai alleviivata, että minä nukahdan helposti katsoessani mitä tahansa, oli miten hyvä tekele tahansa kyseessä, ettei se nyt siitä ollut kiinni :P)

7/21/2006 9:38 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepjep. :)

7/21/2006 9:42 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home