torstaina, lokakuuta 06, 2005

Hattutemppu + Acer-päivitys

Joss Whedon grocery list garnering huge Internet buzz.

Sain itseni eilen sängystä ylös tarpeeksi aikaisin, että ehdin katsomaan Inside Deep Throatia (4/5) Bristoliin. Sen jälkeen piti odotella puoli tuntia virkistävän ennalta-arvaamatonta A History of Violencea (5/5). Se olikin paras näkemäni Cronenbergin leffa. Sen jälkeen hieman aurinkoista ulkoilmaa Maximiin kävellessä. Siellä oli vuorossa päivän viimeinen elokuva, Flightplan (3½/5), mielenkiintoisella juonella varustettu trilleri joka lässähtää kliseiseen viimeiseen puolituntiseen. Fosteria oli kiva nähdä pitkästä aikaa, viimeksi nähnyt Panic Roomissa (2002), A Very Long Engagementia en ole vielä katsonut.

Tietokoneliikkeessä aikoinaan työskennellyt kaveri kertoi Acer-tapauksesta mainitessani, että kannettavien huolto tahtoo olla vähän kinkkisempää ja hitaampaa. Selitti jotain tuotantolinjojen lyhyydestä, uusien mallien nopeasta ilmaantumisesta, varaosien vähyydestä yms. Kertoi, että hänen liikkeessään huollettiin kannettavia, joskus oli pitänyt lähettää kone Italiaan korjattavaksi. Pahimmillaan kannettavan saamisessa takaisin asiakkaalle oli vierähtänyt pari kuukautta. Vai sellaista.

Tämä vähensi hieman ärtymystäni Aceria kohtaan. Ehkä se tosiaan on noin vaikeaa, ehkä se on normaalia että jotain emolevyä saa odottaa kuukauden, eivätkä he mahda hitaalle toimitukselle mitään. Acerin helpdeskin tyyppi kuitenkin silloin totesi itsekin, että huollossa on kulunut hänenkin mielestään aivan liian pitkään, joten se ei ainakaan auttanut minua ymmärtämään hidasta toimintaa paremmin. No mutta, katsotaan nyt. Jostakin minulla on kuitenkin kone repäistävä käyttöön tämän kuun aikana, mm. koulujuttujen vuoksi. Se vain tuli mieleen, että lieneekö todennäköistä etteivät ole huollossa vielä ollenkaan paneutuneet siihen vialliseen DVD-asemaan koska itse konetta ei ole edes saatu päälle. Toivottavasti sitä ei tarvitse alkaa odottelemaan taas jostakin huitsin nevadasta.

Huomenna taas vapaapäivä ja lähtö Jyväskylään ensi sunnuntaisia 24-vuotissynttäreitä juhlistamaan. Takaisin sitten lauantaina.

12:59: Acerista soiteltiin juuri ja todettiin, että huollossa on mennyt niin pitkään että voisivat lähettää uuden koneen, Acer (TravelMate? en muista) 4604wmli-malli, uudempi kuin edellinen, kuulemma. Giga muistia (kuten vanhassa), 80 giga kovo (kuten vanhassa), 2 gigan prossu (1,7 edellisessä), dvd+ rw double layer supermultiasema (don't ask...varmaan kutakuinkin sama kuin vanhassa), 15.4 ws-näyttö (sama kuin vanhassa), radeon x700-näyttis (en muista vanhaa), langaton verkkokortti (kuten vanhassa). Vanha kone onkin kuulemma nyt Saksassa. Kovon kohtaloa harmittelin. Kuulemma voisivat lähettää sen lainaan koneen saavuttua. Pitää nyt sitten yrittää jotenkin saada järkättyä siitä ainakin digikuvat talteen.

Että sellaista. Isukin uhkailu tehosi, näemmä. :-)

2 Comments:

Blogger Jani said...

Siis se nyt vaan on sillä lailla että viimeistään kuukaudessa sen huollon on oltava selvä tai sitten pitää antaa korvaava laite (eli tässä tapauksessa samanlainen tai parempi läppäri) tilalle. Ei siinä ole valmistajan tai maahantuonnin edustajilla mitään asiaa inistä sen tuottamista vaikeuksista vaikka se olisi miten hankalaa. Ei se ole sinun ongelmasi asiakkaana, se on heidän ongelmansa. Vain siinä tapauksessa, että asiakas mieluummin jostain käsittämättömästä syystä on valmis odottelemaan peukaloitaan pyöritellen, ne voivat sitä siellä pantata.

Niin ja tietysti jos nyt ei kerta kaikkiaan ole antaa edes riittävän vastaavaa tuotetta antaa tilalle, niin siinä tapauksessa se on rahat takaisin. Ei siinä ole sen kummempaa. Paitsi tietysti Gigantissa, jossa tässäkin asiassa yritetään kusettaa.

Niin että ihan perusteltuja olivat nämä isäsi niille asettamat uhkavaatimukset.

10/12/2005 5:14 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis. No, hyvin tässä onneksi sitten lopulta kävi, vähän paremman koneenkin sain tilalle.

10/12/2005 5:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home