lauantaina, toukokuuta 21, 2005

Netti toimii

Netti tosiaan alkoi pelittämään silloin kun pitikin, 19. päivä aamulla, joskaan Elisalta ei tullut asiasta soittoa, vaikka jonkun ohjeläpyskän mukaan olisi pitänyt. Mutta sama sille. Onpa se kivaa kun on taas netti, 8-megaisena (tai mitä nyt käytännössä onkaan) nopeampi kuin mikä oli Torniossa.

Star Wars tuli käytyä kattelemassa. Mukavan synkkä, paras näistä uusista, tykkäsin. Muistin taas, miten kivaa elokuvissa käynti on. Tosin jossakin välissä päätä alkoi vähän särkemään, ja väsymys pukkaamaan kun leffa ei ollut ihan mielenkiintoisimmillaan, kunnes alkoi taas tapahtumaan ja piristyin.

Koko teatterivisiitti ei mennyt ihan kuten olin odottanut. Paljon porukkaa jonotti eri saleihin. Sisään valuessa tuli tilaisuus moikata Enterin toimituspäällikköä, ja totesin, että pitkästä aikaa. Hän tervehti takaisin, joskaan ei kovin innokkaasti, vaan silleen peruskohteliaasti. Saman tervehdyksen tein lopulta päätoimittajallekin leffan jälkeen, odotettuani tämän vapautumista keskustelusta. Tilanne meni ohi yllättävän nopeasti, ja hädin tuskin ehdin todeta, että kiitos leffasta. En ole edes maininnut, että parin penkin päässä istui lehteen kirjoittava Juha Tretjakov, joka jutusteli kaverinsa kanssa, enkä viitsinyt keskeyttää. Jossakin vaiheessa tämän kaveri käväisi hakemassa naposteltavaa, mutta en sitten saanut aikaiseksi moikata, kun jossakin mieleni sopukassa piili kai pelko, että tämä oli huomannut minut mutta suhtautui asiaan välinpitämättömästi. Piiaakaan en sitten nähnyt ollenkaan, kun tämä oli tullut paikalle myöhässä.

Jälkeenpäin näitä hengettömiä kohtaamisia hieman harmitellessani tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei kukaan luultavasti tunnistanut minua. Onhan Enter-risteilystä pari vuotta, joskin minulla on surkea muisti ja silti tunnistin naamoja joita en ollut nähnyt sen jälkeen (no, ainakaan yhtä en ollut nähnyt edes lehden sivuilla). Viimeksi minulla ei kuitenkaan ollut ollenkaan laseja, hiukseni olivat nyt eri tavalla, ja mitä vielä. Eli olisi varmaankin kannattanut esitellä itsensä. Oh well.

Ensi tiistaina sitten se Sin City, ja kenties myös The Life Aquatic, jonka näkemistä olen pitkään odottanut. Hm, siitä kyllä olisi näköjään jo kahden levyn Criterion-julkaisu... Teho-osaston neloskausikin on ilmestynyt, pitäisiköhän se laittaa tilaukseen.