perjantaina, toukokuuta 27, 2005

Kaikenlaista

Kävin tiistaina katsomassa Life Aquaticin, joka ei tuottanut pettymystä, joskin rankkaisin sen (ainakin tällä erää) Rushmoren ja Royal Tenenbaumsin alapuolelle. Hahmot olivat hyviä, mutta eivät tarranneet aivan yhtä hyvin mukaansa kuin Andersonin aiemmissa leffoissa. Katselukokemusta häiritsi kyllä hieman vieressä istuneen M:n turhan ilmeinen tylsistyminen elokuvaan, mikä aiheutti minussa pienoista negatiivista jännitystä. Harmillista ja odottamatonta, tälle kun olivat kelvanneet em. leffat. Itse kuitenkin hommaan jossakin välissä tuon Criterion-julkaisun.

Onneksi ei ole työvuoroa sen Batman Begins-pressin aikaan. Ensi viikolla olisi vuorossa Mr. and Mrs. Smith ja Linnunradan käsikirja liftareille. Ja Cursed, jos olen tosi tylsistynyt. Tosin auttaisikohan tuo siihen paljoa.

Tuli viimein tilattua digikamera, HP PhotoSmart R707, kaupan päälle tulee 128 megan muistikortti, kiva. Miia maksaa puolet, joten sen käyttöoikeudesta voi sitten stressata kun molemmilla on kuvattavaa eri kaupungeissa samaan aikaan.

Pari peliäkin on tullut ostettua tässä kuukauden sisään: Spider-Man 2 , jonka ymmärsin nettijutuista olevan oikein kiva, mutta nyt tajusin, että ovat ilmeisesti puhuneet konsoliversioista, ja PC-julkaisua haukutaan. Eipä tuo tosiaan mikään kovin kummoinen, 10 euron alennushintaan ei kuitenkaan jaksa harmitella. Vajaan 13 euron tuoreempi hankinta oli Second Sight, joka onkin sitten rutkasti mielenkiintoisempi tapaus, tosin en ole hirveästi ehtinyt vielä pelata. Erinomainen Splinter Cell: Chaos Theory on vielä kesken, mutta olen siinä vähän jumissa, joten pitää palata asiaan jossakin välissä.

Tänään selvisi minullekin maalaiselle, ettei paikallisbusseista tule poistua etuovesta. Puhuin puhelimessa Helsingissä asuvan kaverin kanssa, kun bussi pysähtyi Maikkarin eteen ja nousin penkiltäni. Viereinen etuovi ei avautunut kuskiin vilkaisusta huolimatta, joten suuntasin hölmistyneenä keskiovelle. Kohta kaveri nauroi tyhmyydelleni ja totesi, ettei etuovesta tule poistua. Noh, ei minulle ole kukaan ikinä asiasta maininnut, ja muut kuskit ovat sen aina natisematta avanneet. Mutta tiedänpähän nyt. Tämä oli kyllä aika kusipään oloinen kuski, ajoi yksien punaisten valojen läpi surutta, mitä en ole ennen nähnyt (bussikuskeilta).

Olen sanonut, että iltavuorossa on se hyvä puoli ettei ainakaan nuku pommiin. Meinasi jo tulla todistetuksi tämä vääräksi, kun parinkymmenen minuutin torkut venähtivät puolentoista tunnin mittaisiksi, kunnes Miia soitti 12 minuuttia ennen bussin saapumista läheiselle pysäkille. Hassua oli, että puhelu keskeytti unen, jossa Miia vastasi puhelimeen. Toisaalta uni saattoi olla puheluäänen aikaansaannosta, hänellä ei kuitenkaan ole omaa soittoääntä, joten voin ainakin leikkiä, että tämä oli enneunentapainen...

5 Comments:

Blogger Jani said...

Se on typerää että on näitä kaikenlaisia käytäntöjä, jotka vain kaikkien oletetaan tietävän, mutta mistäs tuonkin (“edestä sisään, keskeltä pois”) pelkillä pitkänmatkanbusseilla matkustanut voi tietää jos ei sitä missään ole selvästi sanottu.

Kusipää pitää jo ollakin, että sitten vielä nauraa toisen tietämättömyydelle. Mutta pikkusieluisiapa monet bussikuskit kyllä ovatkin, tai sitten se huristelu päivästä toiseen samoja ympyröitä sulattaa vähitellen niiden aivot.

5/28/2005 2:16 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Niinpä. Kusipää kuski epäilemättä oli, joskin ilmaisin ehkä tekstissäni tuon vähän epäselvästi, minulle siis nauroi (ihan hyväntahtoisesti) Kuusamosta Helsinkiin hyvän aikaa sitten muuttanut kaverini, jonka kanssa puhuin puhelimessa. :)

5/28/2005 3:03 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

...Kuski ei siis vaivautunut pukahtamaan sanaakaan...

5/28/2005 3:04 ip.  
Blogger Jani said...

Ilmaisit sen ihan selvästi, minä vain luin enemmän omia ajatuksiani kuin tekstiä - näköjään taas kerran :P

5/28/2005 8:43 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Sellaista sattuu. :)

5/28/2005 9:19 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home