tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Cloverfield

Syynäsin edellisen merkinnän traileria:
Paidassa lukee Slusho! Slusho on alunperin Aliaksessa mainittu fiktiivinen juoma. Tämän kotisivu löytyy osoitteesta slusho.jp. Slushoa on myös Cloverfieldin tapaan käytetty projektin (feikki)nimenä.
Leffan kotisivun kuvassa nähtävät naiset lienevät Robin läksiäisten juhlijoita, joita nähdään trailerissa, etenkin toista heistä.
We'll miss you Rob -teksti koostuu pienistä, oletettavasti Robin ystävien valokuvista.
Katolla olijoiden paetessa kohti ovea, yksi heppu juoksee jostakin syystä poispäin ovesta. Ehkä hän suuntaa tikapuille tms.
Pään pudotessa kadulle on helppo missata, miten joku sälli lentää kadulta jalkakäytävällä pakenevien niskaan.

Tunnisteet:

4 Comments:

Blogger Jani said...

Tämä ja vähän jotain muutakin detaljia löytyy Cloverfieldin Wikipedia-sivulta, jollet itse halua tehdä kaikkea salapoliisintyötä. :)

Minua tuossa trailerissa häiritsi se kun kaikki ihmiset olivat justiin niin muovisen näköisiä kuin amerikkalaisissa sarjoissa ihmiset tuppaavat olemaan, ja repliikit olivat ihan selvästi käsikirjoitettuja ja harjoiteltuja. Video ei siksi ollut minusta yhtään uskottava kotivideona muutoin kuin tekniseltä laadultaan, mikä heikensi elämystä. Esimerkiksi Blair Witch Projectissa tuo efekti toimi niin hyvin juuri siksi että myös se, mitä kameran edessä ja takana tapahtui, oli pitkälti autenttista (siis repliikit olivat improvisoituja ja roolihahmot eli näyttelijät hoitivat kuvauksen).

7/11/2007 10:51 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps, tattis. :) En kyllä taida jaksaa enää käyttää hirveästi aikaa salapoliisityöhön, tulihan tuota jo tehtyä riittävästi. Ajattelin vain, että lopulta kyse on lopulta todennäköisesti pelkästä monsterileffasta, jossa ei varmaankaan ole niin paljoa pähkäiltävää kuin näissä nettiväelle tehtävissä jutuissa.

Totta tosiaan, mitä sanoit toisessa kappaleessa. Bileissä oli peräti yksi "tavallinen" ihminen, omissa oloissaan pysyttelevä nörtti (Robin työkaveri, epäilemättä), jolta kameramies, saati sitten kukaan muu, ei varmasti erehdy kysymään mitään. Tietty olisi yllättävä twist, jos monsteri osoittautuisi yksinäisen miekkosen sisäisen raivon fyysiseksi manifestaatioksi, jonka tehtävä on nitistää kaikki bileissä olevat kauniit ihmiset. Mitähän kaikki "se on Cthulhu!" -teoriaa suosivat tuumaisivat, jos hirviö osoittautuisi vihaiseksi jätti-Dilbertiksi?

No, vaikka Cloverfield ei varmasti tarjoakaan BWP-tason realismia, on silti vinkeää nähdä monsterileffa tällaisesta näkövinkkelistä kuvattuna.

7/12/2007 10:33 ap.  
Blogger Jani said...

Lollerson, mikä kuva! XD

Vaikka sellaiseen ei tästä elokuvasta tämän hetken tietämyksen valossa olisikaan, niin tuosta sisäisen raivon manifestoitumisesta tuli mieleeni Kielletty planeetta, joka on kyllä varsin mainio elokuva ja isolta osin juuri tuon ovelan koukun takia.

7/12/2007 4:18 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Tattis. :)

Kappas, juupelis. Meitsillä taas kävi mielessä Angel-jakso Life of the Party, jossa yhden hahmon stressi loi kookkaan, murhanhimoisen kaksoisolennon tästä, tjsp. Harmi vain, ettei (sarjaan & leffan kirjoittanut) Drew Goddard kynäillyt kyseistä jaksoa...

7/12/2007 4:37 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home