keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Serenity

Nonni, menihän siinä aikaa, mutta nyt on viimein Serenity katsottu. Tosi hyvä oli. Olen ajatellut, että katson leffan sitten kun kaikki sarjan jaksot on katsottu dvd:ltä, mikä on vielä kesken. Eihän tuo dvd-boksikaan ole ollut vasta kuin kaksi ja puoli vuotta hyllyssä. Minulla on vain tapana lykätä katsomista, kun tietää että sarja sitten loppuu siihen. Angelin viimeistä jaksoakin panttasin yli vuoden ennen kuin raaskin katsoa sen. No, kävin tänään viimein työkaverin luona visiitillä, mistä on jauhettu tässä jo viimeiset kaksi vuotta. Viimeksi vierailin jotain kymmenisen vuotta sitten Helsingissä käydessäni.

Suunnitelmana oli katsella jokin HD-DVD-levy tai Blu-Ray-kiekko kaverin hianossa, mageilla surroundeilla ja isolla kankaalla varustetussa pilkkopimeässä kotiteatterissa sohvalta käsin. Serenity iski levyjä tutkaillessani silmään. Sanoin, että olen odotellut että katson ensin jaksot loppuun. Katsomattomuus ei kuulemma haittaisi, joten sepä sitten katseltiin HD-DVD:ltä. Leffa ei tullut Suomessa teattereihin, joten siinäkin mielessä oli kiva katsoa sitä kankaalta. Samoin kuin HD-DVD, mainiolta näytti Blu-Raykin, kun kaveri demotti sitä leffan jälkeen. Sopivasti olin eilen katsonut erinomaisen Slitherin, joka toi Nathan Fillionille lisäpisteitä, joten oli kiva nähdä miestä taas Serenityssä. Pitää hommata se Serenityn tuplalevyjulkaisu joskus. Joss Whedonia ei voi nähdä/kuulla ikinä liikaa.

Housen ykköskausi tuli taannoin hommattua, kun Anttilasta sai hintaan 21,95e, ellen väärin muista. Sarja on mennyt töiden vuoksi paljolti ohi, joten kiva ottaa dvd:llä kiinni. Toivottavasti kakkoskausi halpenee joskus lähitulevaisuudehkossa. Mieluusti katsoo suomiteksteillä sitä lekurien jargonia, vaikka yhtä hepreaa ne kyllä tuppaavat suomeksikin olemaan. House-jaksot menevät (lähes) aina samalla kaavalla: joku sairastuu, nerolääkärimme pähkäilevät mistä on kyse, hoitavat potilasta väärin (ainakin kerran), pähkäilevät lisää, kokevat ahaa-elämyksen ja pelastavat potilaan. Siinä sivussa tohtori House auttaa huumorisävytteisesti sivujuonipotilasta. Tämä tekee sarjasta vähän ennalta-arvattavan, mutta mitä pienistä, formaatti toimii ja sarja on mainio.

Ainiin, pitäähän sekin mainita, että tapasin Lord Boredomin tuossa kesäkuun lopussa miehen käydessä täällä etelässä. Aikaa nyt ei ollut hirveästi, mutta kiva oli viimein tavata. Toivottavasti näköstellään toistamiseenkin.

2 Comments:

Blogger Taijamai said...

Firefly kannattaa kyllä kerrassaan katsoa katkeraan ja ennenaikaiseen loppuunsa, koska se ensinnäkin on nerokas sarja, ja koska ainakin minusta se jakso, joka dvd:llä on viimeisenä on tavallaan ihan ok kohta lopettaa. Ainakin minä koen jonkinlaisen kaaren tai closuren tunteen siinä, ainakin jos yritän :). Olen myös aikain kuluessa vähemmän katkera sarjan loppumisesta; tällä lailla ainakin saatiin lähes täydellinen helmi. Jos olisi jatkunut kolme kautta, olisi ehditty alkaa vatvoa tv:n kliseitä ja puututtu Washin ja Zoen suhteeseen!

7/05/2007 10:32 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps. :) Otan nuo boksin kaksi vikaa levyä huomenna mukaan lomareissulle, jos ennättäisin katsella jaksot loppuun Kuusamossa.

7/05/2007 7:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home