lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Tulostinostoksilla

Käväisin eilen ostamassa uuden tulostimen tuon viime vuoden keväänä ostetun halpis-HP:n tilalle. Musteen löytäminen tuolle on välillä ollut vähän onnenkauppaa. Tässä taannoin ostin Anttilasta uuden patruunan, josta sitten puuttui se suojateippi, ja musta tulostui harmaana. No, sain kuitenkin kaupasta uuden tilalle. Nyt sitten M:n gradu ei tulostunut minun koneelta ihan täysin oikein, ja hänen koneeltaan ei voi tulostaa kun tulostimen ajuri-cd on hukassa. Ajattelin, että nyt ei sitten hommata mitään halpisvehjettä, eikä ainakaan HP:tä. Stockmannilla päädyin kuitenkin ostamaan osapuilleen halvimman vehkeen (Canon Pixma 160, 79,90e), koska Canon Pixma 170 (89,90e) oli loppunut ja sitten hinnat menivät vähän turhankin korkeiksi.

Kotona purin toosan laatikosta, liitin virtajohdon ja aloin asentamaan mustepatruunoita tulostimen kannen & skannerin alle vasempaan laitaan. Ongelma vain oli, etten osannut tehdä sitä. Minimalistisista ohjeista ei ollut apua, patruunat eivät naksahtaneet paikoilleen ja ihmettelimme, miten ne voisivat yleensä kiinnittyä mihinkään. Kirosin jo Canonia ja kaipasin HP:n simppeliä asennusta. Noin puolentoista tunnin pähkäilyn jälkeen luovutin ja kannoin laatikon takaisin liikkeeseen. Totesin myyjälle, että joko tämä on hajalla tai sitten pitää olla joku insinööri osatakseen laittaa patruunat paikalleen. Tämä lähti suosiolla hakemaan jotain ATK-osaajaa, jolle sitten vakuuttelin, etten ole ihan täysidiootti joka ei osaa käyttää tulostinta. Hän otti tulostimen pöydälle ja laittoi virran päälle. Kun hän avasi kannen, jonka alla patruunapaikat ovat, oikealta puolen liukuivat siihen vasemmalle tutun näköiset pidikkeet, johon patruunat kiinnittyisivät. Paitsi että minulla näin ei ollut tapahtunut. Luultavasti jos olisin hoksannut sulkea kannen, sammuttaa tulostimen ja yrittää uudelleen, olisi ongelma ratkennut kotona.

Pidikkeiden liukuessa esiin totesin, ettei välttämättä tarvitsisi tehdä enää mitään, osaisin kyllä homman. Miekkonen kuitenkin laittoi patruunat paikoilleen ja kaikki näytti pelaavan. Kiitin myyjää (joka luultavasti ajatteli minun olevan jälleen yksi tyhmä asiakas, joka ei osaa käyttää tulostinta) ja lähdin kotiin, missä vehje toimi moitteettomasti. Tulostimen skannerikin pelasi hyvin, kiva kun on viimein sellainenkin.