lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Puhtaat valkeat lakanat

Pari isoa hankintaa tullut tehtyä viime päivinä: uusi digikamera, Panasonic Lumix DMC-FZ5 ja pesukone, ensimmäinen oma sellainen, siisti juttu. Kamera on oikein kiva, varsin tasokkaampi kuin edellinen, HP Photosmart R707, joka kyllä oli sinänsä ihan OK, kunnes hajosi lattiaan kopahdettuaan. Kameralla kuvatut videot tulevat .mov-muodossa (HP:ssä .wmv:nä), parempi laatu mutta vie sitten kovasti enemmän tilaa. Esimerkkivideona ikkunasta bongattu helikopteri, josta käsin kuvattiin jotain matskua, varmistui tätä ottamaani kuvaa tarkemmin tiiraamalla (kamera näkyy). Viime yönä pohdiskelin, mistä vastapäisen toimistorakennuksen ikkunasta näkyvä vihreältä vaikuttava valo oli peräisin. Digizoomin avulla asia selvisi, se tuli suljetun tietokoneen näytöstä. Yritän välillä laittaa tänne ottamiani kuvia, jos tulee yleensä jotain järkevää kuvattua.

Pesukonekin on varsin kiva, siinä on veikeä LCD-näyttö joka kertoo kuinka paljon pesuaikaa on jäljellä, ja sen voi myös ajastaa aloittamaan pesu haluamansa ajan kuluttua. Konetta Kampin Mustasta pörssistä ostaessa myyjä otti puhelinnumeroni ylös, sovittiin että soittaisivat puoli tuntia ennen kotiinkuljetusta klo. 14 ja 16 välillä. Alkio-opistokaveri oli kyläilemässä Helsingissä ja oltiin lähdössä kämpältäni syömään kiinalaiseen kolmen aikaan, kun katsahdin ikkunasta ulos ja näin kadulla kahden miekkosen kärräävän pesukonettani sisälle. Hyvä ettei ehditty lähteä, kuljetusmääräyksessä kun ei ollut mitään mainintaa puhelinnumerostani saati sitten soittoaikeista. Toinen miehistä sanoi antavansa asiasta noottia myyjälle.

Elisalta tilattu kahden megan yhteys alkoi toimimaan 7. päivä. Vanha yhteys pelasi sinne asti, joten ei tarvinnut ilman nettiä kärvistellä missään välissä. Conanin Suomi-jakson Ain't it cool news-sivu täällä. Tämä antaa toivoa, että Twin Peaksin kakkoskauden DVD on todella tulossa tänä vuonna. Hienoa on myös se, että Brisco tulee viimein DVD:lle kesällä. Boksin ulkoasusta voi äänestää täällä, itse äänestin tätä.

Reilut pari päivää V for Vendettaan... YouTubesta kannattaa tsekata Karl Pilkington-videot.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Brisco Countya on odoteltukin. Hieno uutinen, että se on vihdoinkin tulossa ulos dvd:llä!

3/12/2006 2:52 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jep! Parhaita sarjoja, ja hyvässä lykyssä minulla on vielä yksi jakso näkemättä, tosin en ole varma. Viikkoni vain oli aikoinaan pilalla, kun yksi jakso näytettiin aivan eri aikaan kuin normaalisti ja missasin sen. Voi kuitenkin olla, että näin sen myöhemmin, kun sarja tuli uusintana.

3/12/2006 11:01 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Minunkin pitäisi hankkia pesukone, pesutupaan kun on melkein kolmesataa metriä :)

3/20/2006 12:05 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Säästyisi siinäkin aikaa. :)

3/20/2006 1:25 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home