torstaina, syyskuuta 01, 2005

Muutoksia

Postitin tiistaina koneeni takuuhuoltoon. Tungin sen kahvinkeittimen laatikkoon, kone sopi melko sopivasti sen sisällä olevaan kakkoskoteloon, mitä materiaalia nyt olikaan, ajoi samaa asiaa kuin styroksit yleensä tällaisissa tapauksissa. Kuitenkin, eipähän ainakaan ole päässyt kolisemaan matkalla. Saa nähdä milloin koneesta kuulee taas.

Tänään kävin aamulla hakemassa avaimet uuteen asuntoon, päivällä sitten oli muutto. Kaveri töistä kävi hakemassa kamppeet, minut ja Miian (joka lähtee opiskelemaan piakkoin), mikä oli hienoa, muutoin olisi aika pirullinen bussilla ramppaus ollut edessä. Hirveä määrä tavaraa. Uusi kämppä tuntui jo ihan kotoisalta. Lähdettiin selvittelemään mieltämme kaivanutta mysteeriä, olisiko alueella kauppaa järkevän matkan päässä.

Kysyin asiasta kolmelta noin 6-vee tytöltä, jotka opastivat vastakkaiseen suuntaan kuin johon olin lähtenyt meitä johdattamaan. Sieltä löytyi Lidl ja Alepa vierekkäin. Nyt oli vuorossa vain Lidl, josta lähti halpojen elintarvikkeiden lisäksi mukaan myös erittäin hyödyllinen koiran näköinen radio, joka on tarkoitettu suihkuhuoneen seinälle laitettavaksi. 6,99 euroa maksoi, pitäisi vielä paristot ostaa. Odotan jännityksellä, millaista on käydä suihkussa samalla kun radio soi lähellä.

Huomenna voisi käydä tutkimusmatkalla Alepassa. Edessä on myös kovasti kamojen purkamista, onneksi säilytystilaa on ihan hyvin. Kuusiosainen laatikosto oli kiva, siihen menevät kätevästi DVD:t, lehdet ja kirjat. TV oli ehkä jotain 20-tuumainen tjsp, toisessa huoneessa jotain 14". Videot löytyvät, mutta ei DVD-soitinta. Pitäisi järkätä sellainen Kuusamosta, tai sitten ostaa halvalla uusi. Laajakuvatöllö ja surround-settikään ei olisi kyllä pahitteeksi...

Seutuliikenteen matkakorttini aika loppui 31.8., tosin viime yönä se onneksi vielä toimi kotimatkalla. Aamulla jouduin maksamaan pari euroa matkasta, kun menin hankkimaan uuden. Otin joulukuun lopulle. Naisvirkailija piti minusta, ja turinoi mm. Suomenlinnan pelottavuudesta. Tämä lähti siitä hassusta uudesta tiedosta, että sinnekin pääsisi lautalla sillä matkakortilla. No mutta, hän vihjaisi avuliaasti, että jos aikoo ottaa ensi vuodelle matkakortin, kannattaa ladata se jo tämän vuoden puolella, koska vuodenvaihteen jälkeen hinnat kuulemma nousevat. Eipä tuo ehkä ollut mitään hirveän salaista informaatiota.

En sitten sitä päässyt vielä tsekkaamaan, minkä laatuinen adsl-yhteys uudessa kämpässä on, kun ei ole konetta. Toivottavasti ei mene kauhean pitkään siinä.

Playsta on lähtenyt Battlestar Galactica-minisarja tulemaan, olenkohan jo maininnut. Nyt tuli sitten mailia, että myös season 1 on lähtenyt matkaan, hieno homma. Vielä kun olisi DVD-soitin, jolla katsella niitä... The Short History of Nearly Everything tuli luettua loppuun, erinomainen oli se, suosittelen kovasti kaikille. Akateemisessa kirjakaupassa pähkäilin pitkään, löytyisikö mitään uutta syvällistä lueskeltavaa, mutta eipä löytynyt sopivaa. Tyydin lukemaan loppuun Angel S5-jakso-oppaani mielenkiintoisimmat pätkät, kai se olisi sama ostaa Buffyn seiskakauden vastaava vielä. Akateemisessa hetkosen jo mietin, että onko minulla se jo. Eipä sitä ole.

Jännittää vähän, millaisella menestyksellä pääsen kotiovelle, kun ensimmäistä kertaa matkustan yöbussilla tuonne Espoon Mankkaalle. Se menee vissiin jotain ihan minulle outoa reittiä, joten otin jo Espoon taksin numeron varmuuden vuoksi kännykkään...