perjantaina, syyskuuta 02, 2005

The Great ADSL Hunt

Olin vähän huolissani siitä, missä ihmeessä olisi kämpän pistoke adsl-yhteydelle. En löytänyt sitä mistään, ja mieleni kehitteli huimia teorioita asiasta. Eipä sillä, että olisi nyt konetta jota siihen liittää, mutta kuitenkin. Päätin piinani laittamalla heti aamuyhdeksältä tänään tekstiviestin kämpän omistajalle, joka onneksi vastasi pian, että pistoke löytyisi eteisestä lipaston takaa. Ookoo. En viitsinyt siirtää sitä tässä vaiheessa, luotan että se löytyy sieltä. Viestissä sanottiin myös, että "saatat tarvita myös häiriön poistajan".

Minulla ei ollut hajuakaan mikä moinen olisi, ja alkoi jo huolettamaan, että onko se nettiyhteys niin häiriöinen, että pitää hankkia jokin vekotin sitä häiriötä poistamaan. Illalla kuitenkin selvisi googlettamalla, että "ADSL vaatii teknisesti oman liittymän ja jos käytetään samassa liittymässä tavallista puhelinta on puhelimeen liitettävä häiriönpoistaja". Eli ilmeisesti minun ei tarvitse ajatella koko asiaa, koska en puhelinta käytä siinä. Nopeuskin mainittiin viestissä, 2M/512 kbps. Olisihan se voinut olla huonompikin. Ei kyllä mitään hajua miten hyvin joku Battlefield 2 toimii verkossa tuolla nopeudella. Jos toimii, voisin ostaa pelin kuun puolivälin tienoilla. Jos ei, niin se siitä sitten.

Postilaatikkoon tuli vanhasta osoitteesta käännettyä postia. Kiva että tuo ehti alkaa pelittämään, vaikka tein osoitteenmuutoksen vasta alkuviikosta. Taas on todettava, miten mukavaa on kun se postilaatikko on siinä ovella, ei tarvitse hipsiä sen pidemmälle postia hakemaan. Kun aina ennen elämässäin olen joutunut sen jostakin kauempaa hakemaan. Se DVD-soitin pitäisi kyllä järkätä. Porukat voisivat postittaa yhden Kuusamosta, tai sitten käyn ostamassa jonkun halpasen. Kaipaan kyllä uskollista region free-Sansuitani. Tietty, jos kävisin Kuusamossa, voisin rahdata sieltä sen ja surround-settini, ellei menisi liian vaikeaksi. No, pitää mietiskellä.

Tänään tutustuttiin Alepaan, joka on Lidlin vieressä. Siellä oli mm. hyvää leipää (mysli). Tänään myös purin kamojani asuntoon, mm. lehtiä laatikoihin ja DVD-levyjä hyllyyn. Tupareita en pidä, kun ei pahemmin ole ihmisiä joita sinne kutsua, ja nekin vähäiset eivät paljoa tuntisi toisiaan ja yleinen ilmapiiri olisi kuitenkin vaivautunut ja yrmeä.

Bussireissu meni illalla hyvin. Kysyin heti alkuun bussikuskilta vihjeitä määränpäästäni, tämä totesi että se olisi Lidlin vieressä. Kas. Tämä vielä ystävällisesti huomautti, kun olimme tulossa pysäkille. Helpompi tapaus kuin edellisen asunnon pysäkki.

Aika kiireistä on ollut viime aikoina elo, sitä sun tätä on tapahtunut ja pitänyt tehdä: hommata uusi asunto, laittaa kotivakuutus, perustaa uusi tili, perua Elisan ADSL-liittymä (kuukauden irtisanomisajan vuoksi joudun maksamaan vielä syyskuulta, plah), pyytää koululta todistus matkakortteja varten, hankkia bussimatkakortti, kone on hajonnut, se on pitänyt lähettää takuuhuoltoon, Enterin palsta on pitänyt tehdä ilman omaa konetta, muutto uuteen asuntoon, kamojen purkaminen, ympäristöön vähän tutustuminen. Nyt pitäisi olla rauhallisempi jakso edessä.

2 Comments:

Blogger Katja Kaukonen said...

Hei, Atso

Miltä uudessa kodissa olo maistuu? Mitä näkyy ikkunoista? Oletko nähnyt jo uusia naapureitasi, oletko tuntenut olevasi tervetullut taloon? Mikä oli eka hankintasi? Minä ostin tulevaan kotiimme peilin, jossa on mustat taotut rautakehykset. Tuli olo, että muutetaan goottilinnaan, vaikka ihan tavallinen peruskoti se tuleva asunto on. ;)

Terv. Katja, omaan muuttoomme enää viitisen kuukautta. Jos olisi järkevä, alkaisi pakata jo nyt!

9/03/2005 7:15 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hei!

Uudessa kodissa olo maistuu oikein kivalta. Eilen purin laukusta DVD-levyt olohuoneen hyllyyn, ja makuuhuoneen hyllyyn laitoin muutaman kirjan ja CD-levyjä. Tyttökaveri oli töissä ollessani ehostellut paikkoja, ja sieltä yöllä palattuani fiilistelin hetkosen, kun kämppä tuntui niin kotoisalta.

Tänään aamusella laitoin makkarin hyllyyn Ikeasta ostettuja lehtikansioita ja niihin lehtiä. Ne olivat ennen muuttoa kutakuinkin ensimmäinen ostos uuteen kämppään, silloin ostin myös pyykkikorin, tiskiharjan, ruoansäilytyskoteloita, roskakorin, ja varmaan jotain muutakin.

Muuton jälkeen ostin blogissakin mainitsemani vedenkestävän, jääkarhun (ajattelin aiemmin että se oli koira, öh..) näköisen radion WC/suihkuhuoneeseen, se osoittautui varsin kivaksi hankinnaksi. Piskuinen amme tuli testattua yöllä, ihan kiva, joskin aivan liian pieni kahdelle... Radio soitteli siinä yläpuolella roikkuen.

Keittiön ikkunasta näkyy oma etupiha, olkkarin/makuuhuoneen huoneesta yhteinen takapiha (jolla jokunen puu) ja parkkipaikkaa (ovat alempana, suoraan allamme ovat varastotilat). Ainakin olohuoneen ikkunasta pystyi hyvin tiirailemaan yöllä tähtitaivasta.

Naapureihin en ole tutustunut, taisin kuitenkin nähdä vasemmanpuoleisen seinänaapurin asukkaita (lapsia ja aikuisia) takapihalla tänään roskia viedessäni. Heidän etuovensa oli avoinna. En kuitenkaan lähtenyt itseäni esittelemään, olivat sen verran kaukana minusta.

Oikeastaan naapurit eivät pahemmin minua kiinnosta, joten en ole edes ajatellut, olenko tuntenut olevani tervetullut taloon. Ehkä jos olisin asumassa asunnolla pidempään (esim. vuosia, eikä vain helmikuun loppuun), niin innostaisi jonkinlaiset suhteet naapureihin. Tervehdin toki vilpittömän iloisesti heitä, jos kohdalle sattuvat, mutta enpä heti ole kahville kutsumassa. :) Mutta ehkä olen vain turhan antisosiaalinen...

Maanantaina pitää kärrätä loputkin kamat edelliseltä kämpältä uudelle, esim. keväällä ostettu kahvinkeitin.

Tsemppiä muuttoon valmistautumiseen! :)

9/03/2005 10:25 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home