keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Muutto ohi

Nyt on Fredrikinkadun kämppä putsattu ja avaimet luovutettu takaisin omistajalle. Eilen tapahtui siis näin. Se meni hyvin. Itse muuttaminen oli niin tympeää puuhaa kuin se aina on. Uuden kämpän makuuhuone täyttyi laatikoista ja rojusta, niitä aloin tänään käymään läpi ja kärräämään varastoon Miian ollessa töissä. Kun kamat siellä on saatu pois / paikoilleen, pitää sinne hommata uusi, kunnollinen sänky, Ikean heppoiselle vuodesohvalle sanottiin muuton myötä hyvästit. Sen jälkeen voi huokaista helpotuksesta.

Olen siirtänyt sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen, samoin kotivakuutuksen. Yhtyneille Kuvalehdille ilmoitin muuttuneen osoitteen, Sanoma Magazinesin Pelit-lehden tiedot näkyvät vain päällyslärpäkkeissä (ainakin viimeksi näin oli), joita ei ole tallessa, joten en pääse nettisivulla muuttamaan osoitetta. Muutin sen kyllä aiemmin puhelimitse ongelmitta, kun oli sama tilanne, mutta ajattelin nyt että teen ilmoituksen sitten kun a) olen hakenut uuden numeron vanhalta vuokranantajalta talteen tai b) lehti on tullut postin siirtämänä uuteen osoitteeseen. Ei jaksa tuosta kauheasti stressata.

Vuokravakuuden laittaminen ei mennyt ihan ongelmitta. Pankissa huomattiin, ettei vuokratoimistolla ollut mitään puhetta kohdasta, että saako vuokranantaja nostaa rahoja ilman suostumustani. Pankin kokematonta miekkosta opastava tyttö siihen sitten totesi, että kannattaa laittaa että ei voi nostaa ilman suostumusta, kun on kyse noin suurista summista. Itse muistin, että Espoon kämpässä aikoinaan (Fredan kämpässä homma hoidettiin ilman näitä hässäköitä ja erillisiä tilejä) oli laitettu että saa nostaa, mutta päätin sitten toimia pankkineidin neuvojen mukaan. Vuokratoimistossa seuraavana päivänä sitten kuulin, että tässä on yksi ongelma. Se em. asian ruksi oli väärässä kohdassa. Nyt vuokranantaja ei voisi nostaa vakuusrahaa, jos olisin tuhonnut kämpän, ellen suostuisi nostoon. Eipä sitten muuta kuin seuraavana aamuna pankkiin korjaamaan asia. Pankissa odottaessa kämppää esitellyt nainen soitteli, että edellispäivänä piti tuoda se vakuus. Selitin käyneeni siellä, että oli ruksi väärässä kohdassa ja että olin nyt korjaamassa sitä, ja että tulisin heti sitten palauttamaan paperin. Pankkitiskillä homma hoitui onneksi ongelmitta, mitä nyt sitten lähtiessäni vilkaisin vielä papereita ja huomasin, että toisen pankkineidin nimmari puuttui toisesta paperista. Sen sitten laitatin vielä siihen pikaisesti, iskien väliin kesken uuden asiakkaan asiointia. Joten muistakaa jos tulee tenkkapoo pankissa tuota kohtaa täyttäessä: kyllä se saa nostaa niitä rahoja ilman lupaasi.

Eilen sitten kävin Welholla laittamassa neljän megan netin. Oliko se pari viikkoa vai mitä olikaan, että toimii 10-megaisena, enpä kyllä tosin ole huomannut että olisi mitenkään supernopea. Vuoden sopimus, pari ensimmäistä kuukautta ovat ilmaisia, kaupan päälle digiboksi, jota ei ollutkaan ennestään, ei tosin tallentava, sekä kolmen viikon ilmainen koeaika Viasata Gold -kanavapaketille. Hauskaa kun on kanavia vaikka muille jakaa. Olen aina käyttänyt ADSL-motukkayhteyttä, joten kaapelimodeemi mietitytti ensin. No, sen sai samana päivänä toimintaan ja alkuhermoilujen jälkeen, muistettuani myyjän toteamuksen että yhteyden löytymisessä menisi ehkä joku vartti, odotus palkittiin ja yhteys alkoi pelittämään.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Paljon Onnea uudelle kämpälle!!! Pitää tulla sitä joskus katsomaan. :-) terkuin ode+pohanna

9/11/2007 7:52 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos & tervetuloa! :-)

9/11/2007 8:15 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home