sunnuntaina, syyskuuta 03, 2006

Nallemessu

Täällä hienoja katuun piirrettyjä väriliitukuvia. Lieneekö jo wanha juttu.

Miian kanssa ollaan edetty 24:n katselussa kakkoskauden neljänteen jaksoon. Herättiin tänään siinä klo 10.40. Huonompi juttu, koska M oli halunnut käydä yhdeltätoista alkavassa nallemessussa. Hän oli unohtanut laittaa herätyksen, minä puolestaan olin unissani sulkenut klo 10 herätyksen. M:ää harmitti kovasti, joten ehdotin että tilaamme taksin ja saavumme paikalle hiukka myöhässä. Tämä kelpasi mainiosti, joten tilasin sen taksin ja kiiruhdimme ulos. Ulko-ovesta jalkakäytävälle astuttuani tajusin, ettei minulla ollut avaimia mukana. Ei ollut M:lläkään. Alakerrassa (jonne pääsi ovikoodilla) oli kuitenkin lappu, että oven saisi auki 20 eurolla. Pieni helpotus, mutta samalla 20 euron menetys otti päähän.

Klo 11.01 tilaamaani taksia sai odottaa lähemmäs varttitunnin. Matkalla osuimme lähes aina punaisiin valoihin. Yhdet punaiset valot eivät vaihtuneet ikinä. Seisoimme valoissa noin kolme minuuttia, kunnes kuski totesi, etteivät ne taida vaihtua ollenkaan ja ajoi ystävällisesti päin punaisia.

Munkkiniemen kirkko oli täynnä lapsia, aikuisia ja nalleja, joita paikan päällä oli ainakin noin 750 kappaletta. Hälinää riitti melkoisesti samalla kun pappi kertoi jotain satua. Kyllä siitä puheesta selvää sai, joskin itse keskityin paljolti kuvien ottamiseen. Valoa ei ollut hirveästi, joten saa nähdä tuliko montaa terävää kuvaa. Laitan myöhemmin jotain näkyville. Paikalla oli myös pari Maikkarin tyyppiä, toinen kuvaamassa, joten Kymppiuutisten kevennyksestä voinee tsekata meininkiä tänään (tai myöhemminkin Netti-tv:stä). Istuttiin vasemmalla toiseksi taaimmalla rivillä, käytävän puolella reunassa. Enpä kyllä odota näkyväni kuvissa. Kerran kuvaa otettiin lattialla istuvasta äidistä ja tämän tyttärestä, olin siinä tulilinjalla kauempana takana, mutta en varmaan sattunut niihinkään kuviin.

Messun lopuksi kävijät saivat vajaan mukillisen mehua, piparin, tikkarin ja jäätelön. Paikan päällä vierähti lopulta noin tunti, eli ihan riittävästi. Käväistiin vielä läheisessä kahvilassa, jonka jälkeen löysimme bussipysäkin. Bussista soitin talonmiehelle, joka sanoi lähettävänsä poikansa avaamaan oven. Minua vanhempi, mukavan oloinen miekkonen kävi sitten avaamassa sen. Annoin 20 euroa samalla vaivannäköä pahoitellen. Nallemessu tuli täten maksamaan reilut 40 euroa. No, hyvä kuitenkin että M pääsi käymään.