lauantaina, elokuuta 26, 2006

Loman loppu lähestyy

Ahvenanmaan pyöräilyhäämatka takana. Muutama kuva reissulta täällä. Kissakuvat ovat viimeiset reissukuvat, muut ovat Helsingistä tai Jyväskylästä. Flickerin upload-raja tuli noiden jälkeen vastaan, ajattelin että jos kukaties jo tänään tulisi maksettua rekisteröitymismaksu, niin ei tarvitse sitten enää huolehtia noista rajoituksista.

Ahvenanmaan matka meni hyvin, mitä nyt toisena päivänä mentiin väärälle lautalle päivän päätteeksi. Edelliseltä lautalta äijä oli kehottanut menemään seuraavaan, mutta aikataulujen heittämisestä johtuen sekin oli sitten väärä. Oikeaan määränpäähän ei sitten mennyt enää lauttoja siihen aikaan. Sataman vieressä oli onneksi mökkikylä, josta saatiin vuokrattua 30 eurolla pieni, kolea ja ankia mökkeröinen yöksi. No, jotain hyvääkin tuosta harha-askeleesta, kun lyhyen matkan päästä löytyi seuraavana päivänä kiva uimapaikka.

Ennen tuota reissua yövyimme Turussa satamassa Best Western -hotellissa, jossa aluspatjojen alla oleva aluslakana ei ollut ihan puhdas, mistä laitoin noottia palautelappuun. Eipähän tarvitse mennä sinne toistamiseen. Ahvenanmaan jälkeen suunnattiin suoraan Tampereelle, jossa oli tarkoitus käydä Särkänniemessä. Junamatkalla sinne M tuli pudottaneeksi nessupaketin, jota nostamaan alkaessani huomasin, että penkkiemme välissä lattialla oli kameralaukku. Sen sisällä oli viiden megapikselin digikamera, Canonin, ellen väärin muista. Valitettavasti laukussa tai kameran kuoressa ei ollut omistajan tietoja (ei sillä että olisi omassakaan, mutta pitäisi varmaan laittaa joku tarra), joten annoin kameran konduktöörille, joka vakuutti että kamera vietäisiin turvaan. Toivottavasti se on päätynyt omistajalleen.

Ei meillä sitten lopulta tullut edes käytyä siellä Särkänniemessä, kunhan shoppailtiin. Itse ostin (Ollinkin diggaaman) kirjan Välähdys - Alitajuisen ajattelun voima (Blink: The Power of Thinking Without Thinking), jota lueskelen nyt, vallan kiintoisa.

Kuusamoon tultiin eilen perjantaina, Helsinkiin suunnataan järkyttävän tavaralastin kera viimeistään tiistaina. Työt alkavat keskiviikkona iltakuudelta ja jatkuvat torstaina aamuseitsemältä. Työkaveri halusi vaihtaa tuon torstain aamuvuoronsa iltavuorooni, joten yöunet jäävät sitten vähälle. Arkeen asetuttuani ehdin taas lässyttämään enemmän leffoista yms., jos joku on moista kaivannut.