torstaina, syyskuuta 07, 2006

Firma

Junamatkalla töihin viereeni istunut mies soitti kännykällä jollekin tutulleen ja tiedusteli, voisiko tämä tehdä hänelle pikaisesti logon käyntikorttia varten. Mies kertoi aikeestaan perustaa maanantaina firman. Mukana projektissa hänellä oli ilmeisesti eräs ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, joka vaihtaa mm. lonkkia, "alan huippumiehiä", ja vissiin myös eräs ex-kansanedustaja. Firma kauppaisi tuotetta jollaista ei olisi kellään Suomessa. Lisenssi oli tulossa jenkeistä huomenna. Jos homma menisi nappiin, se ratkaisisi loppuelämän. Jos siitä tulisi miljoonafirma, mies lupasi muistaa logon tekijän. Tuote jäi hämärän peittoon, mutta sillä tuntui olevan jotain tekemistä urheilun ja antidopingin kanssa. Onnea vaan matkaan.

Dvd-listasta unohtui aiemmin Sopranoson ensimmäinen ja viides kausi, jotka sain Miialta elokuussa. Nyt ne ovatkin kaikki (vielä julkaisematonta viimeistä kautta lukuunottamatta) hyllyssä. Kolmas kausi on yhä kesken ja neljäs kokonaan näkemättä. Galacticaa ehdin katsoa nyt vissiin yhdeksän jaksoa ennen Miian paluuta. Taidan jatkaa kuun lopussa, kun hän menee käymään isänsä synttärikemuissa. Menisin itsekin, muttei ollut mahdollista saada silloin vapaata töistä.

IMDb:n uutisissa David Lynch -lainaus Inland Empirestä (jonka pituus 172 minuuttia; saa nähdä leikkaako Lynch sitä vielä, toivottavasti ei, koska poistettuja kohtauksia olisi turha odottaa DVD:lle):"It's supposed to make perfect sense. Every film is like going into a new world, going into the unknown. But you should be not afraid of using your intuition, and feel and think your way through." Elokuvassa näyttelevä Laura Dern puolestaan sanoo:"The truth is I didn't know who I was playing - and I still don't know. I'm looking forward to seeing the film tonight to learn more."

Uutisessa todetaan Naomi Wattsin toimivan puhuvan jäniksen äänenä. Tästä artikkelistä päätellen kyse on DavidLynch.comissa olleista Rabbits-pätkistä, jotka on liitetty leffaan. Lienevätkö sitten kaikki (toivotaan), niistä tulisi jo about 50 minuuttia. No, oli miten oli, odotan leffaa nyt entistä enemmän, tosin samalla veikkaan, että leffa ei saa Mulholland Driven kaltaista suosiota outoilun noustessa toiseen potenssiin (etenkin, jos leffa on 172 minuuttia pitkä, eli 27 minuuttia MD:tä pidempi). Harmi vain, että IMDb:n mainitsema Suomen ensi-ilta, 29. syyskuuta, lienee ihan tuulesta temmattu. En ainakaan ole löytänyt mistään muualta mainintaa Suomen ensi-illan ajankohdasta.