lauantaina, lokakuuta 22, 2005

Kirjoista

Timen englanninkielisten kirjojen top-100-lista puhuttaa. Niistä mitä olen listalta lukenut, niin, ummh, Animal Farm oli hyvä kunnes se jäi kesken, ja...no, siinäpä ne olivatkin. Mutta olen minä lukenut, olen. Yritän muistella joitakin hyviä. Charles Bukowskilta olen lukenut yhden, Women. Kurt Vonnegutilta pitäisi lukea enemmänkin, nyt luettuna on vain Breakfast of Champions. Luke Rhinehartin The Dice Manin tilasin kaverin suosituksesta, se oli erinomainen, ja tilasin myöhemmin myös The Book of the Dien, joka oli ihan kiintoisa. Hunter S. Thompsonin Fear & Loathing in Las Vegas tuli luettua leffan jälkeen, The Great Shark Huntia en kyllä lukenut kokonaan, vaan (suomennettuna) sieltä täältä, aika paljon kamaa siinä. Elizabeth Wurtzelin Prozac Nation oli kiva angstikirja. Riders on the Storm kolahti hyvin The Doors-fanittelun aikaan.

Anna-Leena Härkösen kirjoihin tutustuin vähän aikaan sitten (Heikosti positiivinen, Kauhun tasapaino ja Terveisiä pallomerestä), nyt kesken on Sopan syvin olemus, sitten vuorossa Loppuunkäsitelty. Toisaalta kesken on myös mielenkiintoinen Overworld, sekin pitää toki lukea loppuun. Pahimman B5-fanittelun aikaan tuli lukaistua The Shadow Within, To Dream in the City of Sorrows, Bester-trilogian ja viimeisenä Centauri-trilogian ensimmäisen osan, The Long Night of Centauri Prime. Toinen osa oli kesken, kun hukkasin sen, hyvin mahdollisesti jäi inttibussiin. Siihen tyssäsi se trilogia, kun en viitsinyt uudestaan ostaa (B5:n tiimoilta tuli hommailtua myös Killickin jakso-opaskirjat ja Bossomin Creating Babylon 5:n). Twin Peaksiin liittyen luin The Secret Diary of Laura Palmerin.

Inttiaikana lueskelin Trainspottingin ihan alkuperäiskielellä. Kipinävuorossa tulin pudottaneeksi sen johonkin lätäkköön, kirja vähän kärsi. Erlend Loen Supernaiivi oli erinomainen ja L:stäkin pidin, Maria & Josea myös suosittelen. Markus Kajon Kettusen kootut oli ihan hervoton. Woody Allenilta luin joskus Sivuvaikutuksia, en sitten muista luinko muuta. Akateemisessa ihastelin taannoin kirjaa Woody Allen on Woody Allen: In Conversation With Stig Bjorkman, se pitää saada käsiin jossakin välissä. Seitsemän veljestä piti aikoinaan lukea ala-asteella luokan kanssa ääneen, lukiossa piti kirjoittaa jotain Fahrenheit 451:stä, en kyllä ole varma tuliko siitä kuitenkaan ihan jokaista sivua luettua. Stephen Kingiltä olen lukenut Cujon.

Tuossa nyt oli luettuja kirjoja, joita tuli minulla huonomuistisella tähän hätään mieleen, toki niitä on paljon lisääkin(?). Mainitsemieni tulevien lukuelämysten lisäksi pitää joskus lueskella myös esim. Bruce Campbeliin If Chins Could Kill: Confessions of a B Movie Actor ja Michael J. Foxin Lucky Man: A Memoir. Ellen ole lukenut erinomaista Mies joka luuli vaimoaan hatuksi-kirjaa loppuun asti, asia pitää korjata, kun se tuli taannoin ostettua.

2 Comments:

Blogger Lord B. said...

Samperi, pitäisi hankkia tuo Bester-trilogia, jonka olen kyllä lukenut, mutta omistan itse vain ensimmäisen osan. Oikeastaan pitäisi hankkia nuo muutkin ihan vain silkkaa B5-faniuttani.

10/22/2005 10:57 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps, etenkin tuo To Dream in the City of Sorrows oli erinomainen, ja Shadow Within oli kyllä myös erittäin hyvä.

10/22/2005 11:38 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home