torstaina, tammikuuta 17, 2008

Leffoista

Vuoden ensimmäinen teatterileffa oli Lord Boredomin kanssa katsastettu I Am Legend. Minä tykkäsin siitä enemmän, antaisin neljä tähteä. Leffan alussa näkyivät Cloverfieldin ja seuraavan Batmanin trailerit, joita en ollut katsonut aiemmin, hienoilta näyttivät. En yleensä katso trailereita, mutta teatterissa niitä on aika vaikea vältellä, mitä nyt kerran tukin korvani ja suljin silmäni Spider-Man 2:n trailerin tullessa. Ennen tykkäsin trailereiden katselusta, nyt ajattelen vain, miksi haluaisin nähdä etukäteen elokuvasta irrallisia pätkiä, jotka vähentävät niiden tehoa ja yllätyksellisyyttä sitten kun näen itse elokuvan. Mieluummin katson elokuvan ja totean, että "olipa hieno kohta", kuin että "kas, nyt tulee se hieno kohta". Jos joku leffa on katsomisen arvoinen, kyllä se tulee selväksi ilman trailerin katsomistakin.

Cloverfield näyttää saavan ylistystä osakseen, hieno homma. En ole lukenut yhtään arvostelua, mutta villi veikkaukseni on, ettei koko leffassa nähdä sitä monsteria. Näin kukaan ei voi katsoa etukäteen kuvia siitä kyllästymiseen saakka, eikä kukaan pääse sanomaan, että muuten hyvä mutta monsteri oli tehty huonosti.

Veronica Marsin kakkoskauden viimeinen jakso tuli katsottua eilen, kolmoskausi on tulossa Amazon.comista, kuten myös minisarja The Lost Room, jonka juonesta en tiedä yhtään mitään, riittää että siinä on Peter Krause (Six Feet Underin Nate) ja sitä on kehuttu. Paitsi etten katso trailereita, taidan myös usein pyrkiä välttämään juonikuvauksia. Mitä vähemmän tiedän etukäteen, sen parempi.

4 Comments:

Blogger Jani said...

4chanin väki näyttää ympäripyöreästi sanottuna pitävän Cloverfieldiä pettymyksentuottavan keskinkertaisena, ja sisällönkuvausten perusteella veikkaisin yhtyväni siihen näkemykseen itsekin. Vahvan viraalimarkkinoinnin riskinä taitavat olla juuri minun kaltaiseni elokuvankatsojat, jotka suhteuttavat lopullisen tuotteen laadun ennakkohypetyksen määrään, jolloin voiton puolelle on sitä vaikeampi päästä mitä kovempaa se hypetys on ollut. Toisaalta taas vahvan ennakkohypetyksenkin voittava lopputulos sitten puolestaan räjäyttää pankin ihan totaalisesti, mutta sellainen on valitettavan harvinaista.

1/17/2008 2:01 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Niin, eihän sitä kyllä ikinä tiedä vasta kuin omin silmin näkee. Itse olen taipuvainen olemaan optimistinen odotusten suhteen, kun a) projektissa on joku tuttu hyvä nimi (kuten Abrams), b) mainokset näyttävät hienoilta ja c) leffa saa monilta kiitosta, jotka kaikki ovat toteutuneet.

Sehän on toki selvä, että mikään leffa ei miellytä kaikkia, enkä odottanutkaan, että Cloverfield olisi tässä poikkeus. Saapi nähdä, miten leffa sitten lopulta kolahtaa.

1/18/2008 7:56 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Hömmm... Cloverfieldia pahemmin spoilaamatta sanon...kyseessä on moderni mutta myös varsin perinteinen monsterileffa.. ;)
etelä-korealaisen Hostin tapaan painotettu tavallaan realismiin, sikäli että mitä oikeasti voisi tapahtua jos/kun...!

Ja joo - vinkkinä leffoihin meneville ja erityisesti herkkävatsaisille- ja päisille; hankkikaa paikka suh't takaa :)

1/19/2008 3:43 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

OK! :) Jään odottelemaan innolla.

1/21/2008 3:36 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home