maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Tortut

Teinpä viikonloppuna ensimmäistä kertaa eläissäni ihan itse joulutorttuja, helpon kaavan kautta Myllyn paras -lehtitaikinalevyistä, joita on kotipuolessa tottunut mussuttamaan. Sen verran helppoa puuhaa, että ihmetyttää miksen ole aiemmin niitä vaivautunut väkertämään. Niistä tuli kyllä aika järkyttävän näköisiä, mutta hyviä kuitenkin. Ensi kerralla tulee (toivottavasti) parempaa jälkeä.
Viikonloppuna kuunneltiin ja katsottiin yhden biisin ajan Pelastusarmeijan torvisoittokunnan soittoa Kampin keskuksen edessä. M oli vähän aiemmin laittanut kaikki kolikkomme keräykseen. Kun siitä sitten lähdettiin käppäilemään pois, kuului jostakin huutelu, että "Atso! Atso!" Se oli Tornion AMK:n luokkakaverini, nykyään Kuopiossa asuva Sanna, jota olin viimeksi nähnyt opinnäytetyöseminaarissa alkuvuodesta. Siinäpä sitten vaihdeltiin kuulumisia ja kävelimme Café Lasipalatsille, missä hän aikoi tavata ystävänsä. Eipä täällä tule juuri koskaan törmättyä edes Helsingissä asuviin tuttuihin.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi pitkästä aikaa! Hyviltä näyttävät tortut. Aukeamiseen on muuten on apuja:

1. Kun taittelet torttuja, taita ensimmäinen kulma etusormen päälle ja lado loput samalla tavoin toistensa päälle. Sitten vain puristat kaikki kulmat yhteen etusormen ja peukalon väliin ja liiskaat kiinni peruspohjaan.

2. Kun tortut taittelee ensin ja laittaa sitten vasta hillon, pitää hillon paino taitoskohdan kiinni.

Leipomisen iloa ja onnistunutta uutta vuotta!

1/01/2007 4:06 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hei vaan, kiva kuulla sinusta! Kiitos vinkeistä, pitää muistaa ensi jouluna. :) Nyt kärsin jo torttuyliannostuksesta.

Iloista uutta vuotta!

1/03/2007 2:08 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home