keskiviikkona, lokakuuta 04, 2006

Tuubaa

Olen kyllästynyt YouTubeen ja nettivideoklippeihin yleensäkin. Alkoi tuntumaan, että elämä valuu hukkaan niitä katsomaan jumittuessa, ja että joku mielialahäiriö ei olisi enää kaukana, jos jatkaisin "hauskojen" ja "siistien" klippien katsomista, joista harvoin oppii mitään järkevämpää kuin ettei kannata sekoittaa mentosta kokikseen.

Jos haluan katsoa jotain viihdyttävää, niin minulla on esmes Sopranosia, hyvin kirjoitettua laatuviihdettä näkemättä dvd:llä. Olen onnistunut unohtamaan muutaman kesken (tai aloittamatta) jääneen hyvän kirjan, joista olen maksanut rahaa, ja B5-käsiskirjat jms-esipuheineen (joiden vuoksi niitä ostan) ovat paljolti vielä avaamatta. Mieluummin luen niitä ja kenties opin samalla jotain, kuin että erehdyn klikkaamaan enää yhdenkään älykääpiön typerää kotivideota.

En sano, että kukaan olisi tyhmä tai haaskaavansa aikaansa näitä katsoessa, kunhan vain, että meitsipeitsi sai nyt noista huveista tarpeekseen, ainakin tälle erää. Ehkä joskus myöhemmin en ole enää niin totaalisen kyllästynyt noihin muutaman sekunnin/minuutin iloihin.

Onhan siellä fiksumpaakin matskua toki tarjolla, mutta niiden katsominenkin taitaa usein johtaa siihen, että päätyy katsomaan myös jotain turhaa tuubaa "mikäs tuo on, vilkaistaanpa" -ajatuksella, ja kohta on vierähtänyt tunti tai pari hyödyttömiä klippejä katsellessa. No thanks.